The Alternative
Image default
Aanbiedingen

3 tips en tricks om het spelen met je kat uitdagend en spannend te houden

3 tips en tricks om het spelen met je kat uitdagend en spannend te houden

Net zoals voor ons mensen is ook voor katten beweging ontzettend belangrijk. Een kat die veel beweegt, blijft lenig, fit en gezond en heeft over het algemeen minder snel last van gezondheidsklachten. Vooral bij katten die altijd binnen worden gehouden, kan dit nog wel eens een issue zijn. Daar waar katten die naar buiten kunnen vanzelf voldoende beweging krijgen, krijgt een binnenkat dat helaas vaak niet. Het is dan ook belangrijk om voldoende met je kat te spelen om hem of haar gezond en fit te houden. Hieronder volgen drie tips en tricks om het spelen met je kat uitdagend en spannend te houden.

 

Katten houden van afwisseling

Wist je dat katten van afwisseling houden? Katten die dag in, dag uit precies hetzelfde speeltje voorgeschoteld krijgen, kunnen zich al snel gaan vervelen. Je zult dan merken dat je kat minder enthousiast is en ook niet zoveel moeite meer zal doen om achter de prooi aan te jagen. Veel beter is het dan ook om geregeld een ander speeltje te introduceren. Zo blijft je kat geprikkeld en speels.

 

Catnip kan wonderen verrichten

In sommige gevallen is het helaas niet voldoende om de speeltjes regelmatig af te wisselen. In zulke gevallen kan catnip wonderen verrichten. Catnip is een soort kruid of plant waar een bepaald stofje in zit waar de meeste katten, in positieve zin, op reageren. Zo kunnen ze er onder meer actiever, alerter en speelser door worden. Naast dat er kant-en-klare speeltjes met catnip te koop zijn, kun je ook een flesje met catnip spray aanschaffen en dat op de speeltjes van jouw kat sprayen.

 

Gun jouw kat een waar kattenpaleis

Staat de krabpaal van jouw kat maar wat verloren in een hoekje van de woonkamer? Grote kans dat jouw kat er inmiddels wel een beetje op uitgekeken is. Een simpele, standaard krabpaal waar maar weinig aan te beleven valt, is natuurlijk ook niet bepaald uitnodigend om eens flink op te spelen. Wil je jouw kat echt een plezier doen? Gun jouw kat dan een waar kattenpaleis met alles erop en eraan en je zult zien dat de speelsheid in jouw kat vanzelf weer naar boven komt. Waar je dit soort super deluxe krabpalen kunt kopen? Op krabpaal.nl natuurlijk!

 

https://www.krabpaal.nl/