The Alternative
Image default
Mode en Kleding

4 tips om je smartphone te beschermen tegen schade

4 tips om je smartphone te beschermen tegen schade

Tegenwoordig is de mobiele telefoon een integraal onderdeel van ons leven. Net zoals we de delen van ons lichaam beschermen tegen schade, is het ook noodzakelijk dat we onze telefoon beschermen tegen schade. Niets is pijnlijker om te zien dat je telefoon krassen heeft opgelopen of erger nog, het scherm is gebarsten doordat je hem per ongeluk hebt laten vallen. We hebben daarom hieronder enkele tips opgesomd om je telefoon op een goede manier tegen schade te beschermen. Lees snel verder! 

Gebruik een hoesje

In dit snelle en multitasking-leven is het mogelijk dat je de telefoon keer op keer laat vallen en deze beschadigt. Om dit soort gebeurtenissen duidelijk te vermijden, is het sterk aan te raden een telefoonhoesje te gebruiken. Dit zorgt namelijk voor maximale fysieke bescherming van je mobiel. Het is niet nodig dat je kiest voor een dure merkcase, zelfs een merkloze case van goede kwaliteit is voldoende en geeft je dezelfde soort bescherming voor je smartphone. Overigens zou je er ook voor kunnen kiezen om niet een hoesje aan te schaffen voor je mobiel, maar juist een telefoontasje. Dit biedt tevens goede bescherming!

Gebruik een screenprotector

Het display van de telefoon is het belangrijkste onderdeel van het toestel. Het is ook het meest kwetsbare en het duurste onderdeel van de smartphone. Bij een lichte val of door verkeerd gebruik of door onvoorzichtigheid, zal het scherm onvermijdelijk barsten of versplinteren. En een gebarsten of verbrijzeld scherm ziet er vreselijk uit en kan ook defect raken. Om dit te voorkomen is het aan te raden om een ​​screenprotector, oftewel gehard glas, te gebruiken. Koop een screenprotector van gehard glas van goede kwaliteit. Dit voorkomt krassen op het scherm en geeft ook in hoge mate extra bescherming aan het scherm.

Maak de telefoon waterdicht

Het is bekend dat water schade aanricht aan elektronische apparaten. Dit kan zijn in de vorm van regen of het nat worden van je apparaat in het zwembad of op het strand. Zelfs transpiratie heeft invloed op je telefoon, dus het is noodzakelijk dat je je apparaat waterdicht maakt om je veel kosten te besparen. Hiervoor moet je een waterdichte hoes voor je smartphone gebruiken. Dit is gemakkelijk verkrijgbaar bij elke lokale mobiele winkel bij je in de buurt of je kunt het ook online bestellen. Eventueel kun je ook je telefoon in een waterdichte clutch bewaren om waterschade te voorkomen. 

Andere maatregelen ter bescherming

Wanneer je de telefoon in je zak in plaats van in een Cowboysbag stopt, zorg er dan voor dat je geen munten en of andere puntige dingen in dezelfde zak bewaart, omdat hierdoor het scherm bekrast of beschadigd raakt. Zorg er ook voor dat je je telefoon niet in de achterzak van je strakke spijkerbroek plaatst, want de kans bestaat dat je telefoon buigt of gewoon breekt wanneer je probeert te gaan zitten. Waar je je smartphone ook neerzet, houd hem bovendien buiten het bereik van peuters of onhandelbare kinderen in je huis, het is waarschijnlijk dat ze proberen je telefoon te pakken te krijgen en deze onhandig laten vallen en zo deze beschadigen.