The Alternative
Zakelijk

4 Tips Voor Het Kiezen Van Jouw Nieuwe Web Developer

Een nieuwe website laten maken is altijd al een hele klus. Alsof het nog niet genoeg werk is om het hele project te managen moet je dan ook nog eens een keer kiezen tussen de honderden zo niet duizenden bureaus, freelancers en buurjongens en neefjes die de opdracht allemaal van je willen hebben. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Dan hebben we hier een paar tips om je leven makkelijker te maken. Zo lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een web developer. 

In welk soort websites is de developer gespecialiseerd?

Afhankelijk van het soort website dat je wil maken zijn sommige webbouwers meer of juist minder geschikt. Wil je bijvoorbeeld een relatief simpel blog met daarop je eigen in te vullen pagina’s en een contact formulier? Dan ben je over het algemeen overal welkom als klant. Maar als je project meer behoeft dan dat dan kan het zijn dat de kennis van bepaalde ontwikkelaars niet toereikend is. Bijvoorbeeld bij het realiseren van grote webshops en uitgebreide vergelijkingswebsites met allerlei filters, productvarianten en opties kom je al snel uit bij een professioneel webbureau. 

Waar is de developer fysiek gevestigd?

In deze tijden lijkt fysieke locatie minder belangrijk maar toch is een echt één op één gesprek in het echt erg waardevol. Zo merk je sneller of je op één lijn zit en kan je elkaar beter aankijken in vergelijking tot een video call. Naast het sociale aspect is er nog een belangrijkere reden om rekening te houden met de fysieke afstand tot je webontwikkelaar. Het is namelijk stukken eenvoudiger om samen te werken met iemand in dezelfde tijdzone, die dezelfde taal spreekt en in elk geval dezelfde normen en waarden heeft als het om werken gaat. Bijvoorbeeld als je een website wil laten maken in Zoetermeer is het onhandig als je zelf in China woont

Is er een echte klik tussen jou en de webbouwer?

Door het gesprek aan te gaan merk je vaak al snel of er een potentiële samenwerking inzit. De website van een developer kan nog zoveel mooie verhalen over allerlei case studies en klanten bevatten maar als er gewoon geen klik is tussen jullie twee is het zonde om je tijd verder te verdoen. Een klik is belangrijk omdat jullie samen aan hetzelfde project gaan werken. 

Welke diensten levert de web developer? Moet je zelf nog wat regelen?

Vroeger moest je vaak zelf de web hosting en je domeinnaam registratie in orde maken voordat de webdeveloper met jouw project aan de slag kon. Tegenwoordig verkoopt vrijwel elke developer de benodigde diensten bij. Denk hierbij aan het onderhoud van de website, het registeren en correct instellen van de domeinnaam en email servers, en webhosting. 

Last but not least: Budget!

Geld moet rollen maar niet teveel. Spreek vooraf duidelijk af wat de totaalprijs van het hele project zal zijn. Kader goed af welke werkzaamheden verricht moeten worden en wanneer het project als opgeleverd gezien mag worden. Zo voorkom je een hoop touwtrekkerij en weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt. 

Voor meer info : website bezoeken