Afvallen, sporten voor een gezond leven

Als je gezond wil leven zijn afvallen, sporten en goed drinken onmisbare elementen. Tenminste, afvallen geldt alleen voor mensen die een gezonder leven willen dan ze op dit moment leiden, mensen die overgewicht hebben. Sporten is echter voor iedereen een belangrijk onderdeel. Ook als je geen last hebt van overgewicht is het belangrijk om te bewegen, dat heeft invloed op de algemene gesteldheid van je lijf. En wiel wil niet gezond zijn? Wil je meer over dit onderwerp weten? Kijk dan op de website van Gezondheidweetjes en vind allerlei informatie en adviezen op het gebied van afvallen, sporten en nog veel meer. Wil je afvallen? Sporten is dan een onderdeel dat eigenlijk niet te vermijden is. Natuurlijk kun je afvallen door alleen je eetpatroon aan te passen. Veel mensen zijn niet bepaald dol op lichamelijke beweging en proberen op deze manier toch wat kilo’s kwijt te raken. Maar ten eerste versnelt het afvalproces als je daarbij ook doet aan voldoende lichaamsbeweging. Daarbij is sporten in het algemeen gewoon heel goed voor zowel je lichaam als geest. Je krijgt meer energie, kan bepaalde lichamelijke klachten tegengaan. Dus het is aan te raden om sowieso aan sport te gaan doen. Wil je echt effectief afvallen? Sporten is dan het onderdeel waar je je op moet gaan richten. Deze twee zijn met elkaar verbonden. En veel mensen die niet van sporten houden hebben nog lang niet alles uitgeprobeerd wat er op dit gebied allemaal te doen is. Afvallen, sporten, het klinkt niet in de oren als de favoriete hobby van velen. Maar met een positieve instelling kan het afvallen-sporten-proces echt leuk zijn!

Afvallen? Sporten als nieuwe levensstijl

Wil je afvallen, sporten, oftewel gezonder leven, dan is het zaak dat je eerst je lichaam goed leert kennen. Je bent bij het afvalproces bijvoorbeeld afhankelijk van je hormonen. Bepaalde hormonen kunnen de vetverbranding vertragen of juist versnellen. Het is hierbij erg van belang dat je voldoende rust neemt. Een goede nachtrust heeft veel invloed op je vetverbranding, dus zorg ervoor dat je niet alleen maar doorgaat zonder pauzes en goed slaapt. Ook is stress hier van groot belang. Stress is sowieso al erg slecht voor je lichaam, dat heeft onderzoek eerder al aangetoond. Maar het is ook van invloed als je wil afvallen. Sporten is natuurlijk een manier om af te vallen, maar als je veel stress hebt zul je merken dat ondanks veel lichamelijke oefeningen je weinig gewicht verliest. Vermijd daarom stressvolle situaties, zowel op het werk als in je thuissituatie. Afvallen, sporten, daarnaast zijn er dus allerlei randzaken die belangrijk zijn en een verband hebben! Afvallen, sporten de twee kun je bijna niet los van elkaar zien. Als je niet genoeg beweegt, krijg je namelijk een energieoverschot. En weet je wat er met dat overschot gebeurt? Dat wordt omgezet in vet. Dus wil je afvallen? Sporten is dan een zeer essentieel onderdeel. Er zijn verschillende manieren om afvallen en sporten te combineren. Als je niet ver hoeft te reizen, ga dan lopen of pak de fiets. Zorg ervoor als je een kantoorbaan hebt dat je regelmatig even beweegt. Als is het in de pauze om een ommetje te maken of haal regelmatig drinken bij de (verre) koffieautomaat. Als je veel belt kun je gaan lopen tijdens het bellen. Neem de trap in plaats van de lift. Reis je met de bus? Stap dan eens een halte eerder uit en loop het laatste stuk. Ga winkelen in een grote stad, ook dan kun je een behoorlijke afstand afleggen terwijl je veel afleiding hebt. En als het lekker weer is, ga dan een ommetje maken. Dat is niet alleen goed voor de beweging, maar is ook nog eens een goed middel om stress te verminderen. Tijdens het lopen kun je goed je hoofd leeg maken en nadenken om bepaalde dingen een plek te geven. Afvallen, sporten… het is zo vervelend nog niet!

Het geheim van afvallen & sporten

Een van de geheimen om je helemaal te kunnen richten op afvallen, sporten hoort daarbij, is om het leuk te maken voor jezelf. Dat kan! Inderdaad met zowel afvallen, sporten en wat al niet meer. Afvallen, sporten natuurlijk ook, kun je leuk maken door jezelf te belonen. En dan natuurlijk niet in de vorm van een bezoek aan de snackbar of met een suikerspin. Doe het bijvoorbeeld per kilo die je kwijtraakt. Bepaal je doel en hang daar een beloning aan die ook nog goed voor je is. Denk hierbij aan een gezichtsbehandeling, een massage, een dagje winkelen of een weekendje weg met je geliefde. Dat kan net de motivatie zijn die je er op een moeilijk moment doorheen sleept. Ook bij het sporten is het heel erg belangrijk om het leuk te maken voor jezelf. Als je jezelf naar de sportschool moet slepen zal het snel gedaan zijn met de motivatie. Zoek dus iets wat je leuk vindt! Op het gebied van sport is er zo ontzettend veel, er is voor iedereen wel iets wat leuk is. Hou je van dansen? Prima! Kies voor bijvoorbeeld zumba of salsa dansen. Anderen houden meer van actiesporten, zoals muur klimmen of circuittraining. Zorg er hier ook voor dat je niet te snel opgeeft. Ben je begonnen met hardlopen? Bepaal dan dat je het minstens voor vier maanden doet. Na een tijdje krijg je pas resultaat en merk je dat het minder moeite gaan kosten en zo krijg je er vanzelf ook meer lol in.

Voor meer info : website bezoeken