The Alternative
Image default
Huishoudelijk

Alles wat je moet weten over slimme inbouwspots

Tegenwoordig zijn er steeds meer slimme apparaten te vinden in onze huizen. Van slimme televisies en stofzuigers tot slimme grasmaaiers en vaatwassers, en natuurlijk ook slimme verlichting, waaronder de slimme inbouwspots. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van deze inbouwspots? In deze blog lees je alles wat je moet weten over slimme inbouwspots.

Bedien je verlichting vanaf elke locatie

Een van de grootste voordelen van slimme verlichting is het gemak waarmee je je verlichting kunt bedienen vanaf elke locatie. Je hoeft niet meer op te staan en naar de schakelaar te lopen om een lamp aan of uit te zetten. Met slechts één klik op je telefoon kun je de verlichting bedienen. En als je bijvoorbeeld bent vergeten om de lamp uit te zetten, is dit ook geen probleem meer. Met een enkele klik op je telefoon schakel je de verlichting uit.

Bedien je verlichting met elk apparaat

Je slimme inbouwspots kunnen worden bediend met elk apparaat dat je maar kunt bedenken. Zodra je de app hebt geïnstalleerd op je telefoon, tablet of laptop, kun je je slimme verlichting eenvoudig bedienen. Het is ook mogelijk om de verlichting te bedienen met behulp van een meegeleverde afstandsbediening. De slimme inbouwspots zijn verbonden met je wifi, dus als je een goed werkend internet hebt in huis of op kantoor, is het een fluitje van een cent om slimme verlichting te installeren.

Varieer in kleuren en tijden

Een ander leuk aspect van slimme verlichting en slimme inbouwspots is dat je heel makkelijk kunt spelen met kleur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een variant op een discobal als je veel mensen over de vloer hebt. Of je kunt de sfeer in huis veranderen met een warmere kleur wit. Bovendien kun je de felheid van het licht aanpassen, omdat de slimme inbouwspots eenvoudig te dimmen zijn.

 

Daarnaast kun je tijden instellen, zodat je niet meer hoeft na te denken over het in- en uitschakelen van de verlichting.

 

Houd er wel rekening mee dat je je telefoon altijd bij de hand moet hebben. Tegenwoordig is dit voor de meeste mensen geen probleem meer, omdat de telefoon praktisch aan ieders hand vastgelijmd zit. Maar als je je telefoon regelmatig thuis laat of zelfs kwijtraakt, heb je niet veel aan slimme verlichting.