The Alternative
Image default
Auto’s en Motoren

BPM Import bij BPMtotaal.nl: alles wat je moet weten

De BPM is een belasting die in Nederland wordt geheven op nieuwe en gebruikte auto’s. De hoogte van de BPM is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto.

BPM import is het invoeren van een auto uit het buitenland, bijvoorbeeld Duitsland. Dit kan een interessante optie zijn voor Nederlandse consumenten, omdat de BPM in andere landen vaak lager is dan in Nederland.

In dit blogartikel leggen we uit wat BPM import is, wat de voordelen zijn en hoe je het kunt doen.

Wat is BPM import?

BPM import is het invoeren van een auto uit het buitenland, bijvoorbeeld Duitsland. Dit kan een interessante optie zijn voor Nederlandse consumenten, omdat de BPM in andere landen vaak lager is dan in Nederland.

Wat zijn de voordelen van BPM import?

Er zijn een aantal voordelen aan BPM import:

  • Lagere kosten: De BPM in andere landen is vaak lager dan in Nederland. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren, zeker bij het importeren van een nieuwe auto.

  • Breider aanbod: In andere landen is vaak een breder aanbod van auto’s beschikbaar. Dit kan handig zijn als je op zoek bent naar een specifieke auto of een auto met een bepaalde configuratie.

  • Meer keuze: In andere landen zijn er vaak meer auto’s beschikbaar dan in Nederland. Dit kan handig zijn als je een auto wilt kopen die in Nederland moeilijk verkrijgbaar is.

Hoe werkt BPM import?

BPM import is een proces dat uit een aantal stappen bestaat:

  • Zoek een auto: Je begint met het zoeken naar een auto die je wilt importeren. Dit kun je doen op websites als Autoscout24 of Mobile.de.

  • Boek de auto: Als je een auto hebt gevonden die je wilt kopen, boek je deze. Je kunt dit doen bij een dealer in het buitenland of bij een autoimporteur in Nederland.

  • Laat de auto transporteren: De auto moet vanuit het buitenland naar Nederland worden vervoerd. Dit kun je zelf doen of laten doen door een transportbedrijf.

  • Betaal de BPM: In Nederland moet je BPM betalen over de auto. Je kunt dit doen bij de Belastingdienst.

  • Registreer de auto: De auto moet worden geregistreerd bij de RDW.

BPMtotaal.nl

BPMtotaal.nl is een website die informatie biedt over BPM import. Op onze website vind je informatie over de verschillende stappen van het importproces, tips voor het vinden van een goede auto en informatie over de kosten van BPM import.

BPM import laten doen door BPMtotaal.nl

Wil je een auto importeren uit het buitenland, maar wil je niet zelf de handen uit de mouwen steken? Dan kun je BPM import laten doen door BPMtotaal.nl. Wij verzorgen het gehele importproces voor je, van het vinden van een auto tot het registreren bij de RDW.

https://www.bpmtotaal.nl/bpm-import/