The Alternative
Image default
Woning en Tuin

Dakisolatie laten uitvoeren

De laatste stap van het isoleren van de thermische schil van je woning, is het dak. Dakisolatie is nodig om optimaal te profiteren van de isolatie en op die manier hoef je minder te stoken om te kunnen genieten van een aangenaam binnenklimaat. Daarnaast draag je daardoor bij aan een beter milieu en het levert ook een flinke besparing op. Wat wel belangrijk is om te weten is dat het dak het beste door een erkende installateur aangebracht moet worden. Waarom? Dat vertellen we in onze blog.

Lekkages door dakisolatie

IJverige doe-het-zelvers lopen het risico dat ze lekkages veroorzaken als ze het dak isoleren. Vooral platte daken vragen om wat meer aandacht en specialisme om ervoor te zorgen dat er geen lekkages ontstaan. Wil je er echt zeker van zijn dat er geen lekkages ontstaan? Huur dan een installateur in die al wat vaker met hetzelfde bijltje heeft gehakt. Daarnaast krijg je garantie op de werkzaamheden en worden er reparaties uitgevoerd mocht er onverhoeds toch lekkages ontstaan.

Wel de kosten en niet het voordeel

De installateur is een expert op het gebied van dakisolatie en je weet dus voor 99,9% zeker (of stiekem 100%) dat de isolatie ook goed wordt aangebracht. Je weet dus ook zeker dat je er profijt van hebt als de klus eenmaal geklaard is. Dat is nog maar de vraag als je het zelf doet. Misschien wel, misschien niet of misschien wel, maar niet op de manier zoals het zou moeten zijn. Het is zonde als de dakisolatie ineffectief is, want dan heb je wel de kosten gemaakt, maar je geniet niet of nauwelijks van de voordelen.

Installateur heeft alles wat er nodig is voor dakisolatie

Voor het isoleren van het dak heb je gereedschappen en materialen nodig om ook efficiënt te kunnen werken. Nu heb je als doe-het-zelver wellicht een aardige collectie aan gereedschap, maar een specialist heeft altijd net iets meer om de klus ook echt goed te kunnen klaren. Wil je dus geen dure gereedschap aanschaffen of huren om het dak te isoleren? Huur dan gewoon de installateur in en kijk toe hoe je dak snel en efficiënt wordt geïsoleerd. 

Wanneer kan en wil je het wel zelf doen?

Zeg maar tegen een handige doe-het-zelver om iemand anders de klus te laten doen. Dat is een pittige uitdaging en voordat je het weet zit je in het programma “Help! Mijn man is klusser!”. Gelukkig heb je altijd de keuze om zelf met dakisolatie aan de slag te gaan, want niemand houdt je tegen. Maar doe het dan wel wanneer de klus relatief simpel zelf te doen is. 

 

Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om wat kosten te besparen en ook nog eens lekker bezig te zijn als je een schuin dak vanuit de binnenkant wilt isoleren. Deze klus is relatief eenvoudig en goed te doen door doe-het-zelvers. Op die manier kun je toch zelf met dakisolatie bezig zijn en je hobby uitoefenen, terwijl je er ook nog eens profijt van hebt. 

Wil je je huis beter isoleren? Ga dan naar Isolatiespecialist.nl voor tips!