The Alternative
Image default
Energie

De installatie van een kokend water kraan, hoe lastig is dat nou?

Een kokend water kraan installeren in je eigen keuken? De meeste personen wagen zich er niet aan, echter zijn er toch veel personen die het zelf willen uitvoeren of die de kraan in een huidige keuken willen installeren. De moeilijkheidsgraad van de installatie verschilt per merk en kan bij het ene merk ingewikkelder zijn dan bij de andere.

Past een kokend water kraan op de aanwezige aansluiting?

In bijna alle gevallen wel, de meeste kranen hebben tegenwoordig een installatie diameter van rond de 35 mm. De meeste kranen kun je dus zonder problemen uitwisselen. De kraan wordt aangesloten op de bestaande waterleiding maar voor sommige kranen dien je ook een t stuk of mengventiel te monteren. Er zijn ook kranen zoals de kranen van FlexTap die je gemakkelijk kunt plaatsen door de plug & play installatie waarbij je zonder lastige benodigdheden of boren in de afvoer kunt installeren.

Hoe moeilijk is het om een kokend water kraan te installeren?
Als je een beetje handig bent kan je de kraan gemakkelijk zelf installeren. Wel is het belangrijk van te voren te kijken of alle benodigdheden aanwezig zijn. Je moet er bijvoorbeeld aan denken dat de leidingen in het kastje aanwezig moeten zijn en of er ook een stopcontact dichtbij het reservoir aanwezig is.

We willen de kokend water kraan in het kastje naast de spoelbak plaatsen, is dit mogelijk?
De leidingen voor de kokendwaterkraan zijn eventueel te verlengen met standaard leidingen die je bij iedere bouwmarkt kan verkrijgen. Houd er rekening mee dat de lengte zorgt voor een vertraging van het kokende water.