The Alternative
Image default
Auto’s en Motoren

Denk je erover om rijscholen met elkaar te vergelijken? Hoe doe je dat het beste?

Ben je klaar om de weg op te gaan? De allereerste stap naar het behalen van je rijbewijs is het kiezen van de juiste rijschool. Deze keuze bepaalt niet alleen je leerervaring, maar ook je uiteindelijke slagingskansen. Ontdek hier waar je op moet letten bij het maken van deze cruciale keuze.

Rijsschool kiezen

De allereerste en cruciale stap naar het behalen van je rijbewijs is het selecteren van de juiste rijschool. Het is aan jou om een rijschool te vinden die perfect bij je past. Kijk daarbij niet alleen naar de prijzen, maar richt je vooral op:

 • De reputatie
 • De naam
 • De kwaliteit van de rijschool, vooral het slagingspercentage.

Dit zijn uiteindelijk de factoren die aanzienlijke invloed hebben op het veilig behalen van je rijbewijs binnen een relatief korte periode.

Een degelijke rij-opleiding vergt een investering, maar bedenk: een slechte opleiding kost uiteindelijk meer!

Het behalen van je rijbewijs is een eenmalige investering in jezelf, waar je je leven lang van profiteert. Kwaliteit staat bij Rijschool Startdriving in Eindhoven daarom bovenaan. Matige rijlessen kunnen resulteren in overbodige lessen voor het examen, wat meer tijd en dus meer geld kost. Bovendien kan herhaaldelijk examen doen afbreuk doen aan je zelfvertrouwen achter het stuur. Daarom streven wij ernaar dat je binnen korte tijd en in één keer slaagt voor het rijexamen.

De kwaliteit van de rij-opleiding wordt bepaald door de instructeur, maar jij hebt de controle over de snelheid!

Als je van plan bent om je rijbewijs in Eindhoven of de nabije omgeving te halen, is het belangrijk dat je in jezelf investeert. Het behalen van je rijbewijs moet een prioriteit voor je zijn!

Als je weet dat je soms wat lui bent als het om leren gaat, is het tijd om gemotiveerd aan de slag te gaan met je rijopleiding. Het hoeft echt niet lang te duren, want jij hebt alles zelf in de hand. Misschien kan de gedachte aan ultieme vrijheid, die je zult ervaren zodra je je rijbewijs hebt, je motiveren!

Wij zetten ons voor de volle 100% in en zien graag gemotiveerde leerlingen die samen optimale resultaten willen behalen. Ons advies: zorg ervoor dat je op tijd klaarstaat wanneer je wordt opgehaald voor de rijles. Op die manier benut je de volledige lestijd waar je immers voor betaalt. Plan je rijlessen ook op een slimme manier in, bijvoorbeeld niet tijdens een lange schooldag of werkdag. Regelmatig overdag lessen is van groot belang als je serieus wilt leren autorijden, omdat je het beste kunt oefenen wanneer er meer verkeer op de weg is.

CBR slagingspercentage rijscholen

Het slagingspercentage is meer dan een cijfer; het is een indicatie van ons succes en jouw kans op slagen.Het gemiddelde slagingspercentage voor het eerste examen in Eindhoven schommelt tussen 40-60%, gebaseerd op meer dan 2000 examens per jaar. Je kunt deze informatie verifiëren op de website van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). We hopen van harte dat je voor Rijschool Eindhoven kiest!

Rijscholen Vergelijken: Belangrijke punten waar je op moet letten bij het kiezen van een goede rijschool

 • Heb je een toegewezen instructeur?
 • Is er een vast contactpunt, zoals een kantoor?
 • Beschikken ze over ervaren instructeurs?
 • Zijn ze officieel erkend door een branche keurmerk?
 • Is de lesauto van goede kwaliteit?
 • Hoe zijn de prestaties? Kijk naar het slagingspercentage.
 • Zijn de lesprijzen duidelijk en transparant?
 • Zit je meteen aan een contract vast?
 • Kunnen ze je ondersteunen bij het theoriegedeelte?

Inzet van Rijschool Startdriving

Bij Rijschool Startdriving in Eindhoven staat kwaliteit voorop. We streven ernaar om jou binnen een kort tijdsbestek en in één keer te laten slagen voor je rijexamen. Onze inzet is 100%, en we verwelkomen gemotiveerde leerlingen die samen optimale resultaten willen bereiken. Vergelijk rijscholen op toegewezen instructeurs, ervaren instructeurs en transparante lesprijzen. Zorg dat je de juiste keuze maakt en investeer in een rijschool die bij je past. Succes met je rijopleiding!

https://www.startdrivingeindhoven.nl/