Dit moet je weten als je deurkrukken gaat kopen

Thealternative

Als je nieuwe deurkrukken aan gaat schaffen kan het verstandig zijn om vooraf even wat onderzoek te doen om erachter te komen waar je zoal op moet letten. De volgende tips komen ongetwijfeld goed van pas bij het kopen van nieuwe deurklinken, zowel in het geval van een gehele nieuwe binnendeur inclusief deurklink als in het geval van enkel een nieuwe klink met beslag.

Een buitendeur inclusief deurkruk

Deurkrukken voor buitendeuren zijn anders dan degene voor binnendeuren. Dit heeft natuurlijk te maken met invloeden van buitenaf zoals neerslag. Ook verschilt de klink voor buiten met die van binnen omdat deze inbrekers op afstand dient te houden. Een deurklink voor buiten vind je daarom vaak inclusief veiligheidsbeslag.

De laatste trends

Net als bij vele items in je huis zijn er ook trends op het gebied van deurklinken. Een kleine verandering zoals een andere deurklink kan je interieur toch al weer heel anders laten ogen. Het is daarom geen gek idee om de trends te volgen en je deurklinken af en toe eens te vervangen om je huis een andere uitstraling te geven. Vooral zwarte deurkrukken zie je de laatste tijd veel terugkomen, met name in woningen met een industriële look en feel.

Deurkrukken van roestvrij staal

Een deurkruk wordt in de meeste gevallen gemaakt van roestvrij staal omdat dit materiaal meerdere voordelen met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het spul niet gaat roesten, dit is al helemaal in het geval van buitendeuren erg belangrijk. Daarnaast past het materiaal ook erg goed in het interieur van deze tijd. Als jij een woning met een karakteristieke uitstraling hebt kan het juist leuk zijn om te kiezen voor een ander soort materiaal zoals messing.

https://www.deurklinken.com