The Alternative
Image default
Aanbiedingen

Doorzichtig zeil.

Vaak krijgen wij de vraag of we ook doorzichtig zeil hebben. Mensen willen dit dan vaak gebruiken om bijvoorbeeld een overkapping af te dichten voor een feestje. Of om bijvoorbeeld de tuin te overdekken omdat er tijdens de BBQ toch regen wordt voorspeld. Doorzichtige zeilen hebben we in 2 varianten;

PP-235 Transparante zeilen.

de PP-235 TR Dat is de lijn die we in verschillende maten voeren. U kunt hierbij denken aan 3×4 tot zelfs 8×14 meter en alles wat daartussen zit! Dit zijn gewapende zeilen (allemaal cm hokjes) en voorzien van verstevigde bevestigingsbanden om de zeilen te monteren. Dit doorzichtige zeil is UV gestabiliseerd en volledig waterdicht! Het grote voordeel van een doorzichtig zeil is dat u overdag in ieder geval voldoende licht in uw “tent” krijgt en dat niet iedereen oranje of blauw kleurt. 

Kasfolie op rol.

Kasfolie is uiteraard ook een doorzichtig zeil en is eigenlijk vrijwel gelijk aan de PP-235. Het is ook gewapend en dus voorzien van cm hokjes en heeft ook weer een verstevigde nagelrand om de folie op uw broeikas te monteren. Het enige verschil is dat de kasfolie groene hokjes heeft en dat de PP-235 met wit materiaal is verstevigd. Broeikassen staan toch vaak in het groen en het is dus mooier om de wapening van groen materiaal te hebben dan van wit gekleurd materiaal. Broeikasfolie op rol hebben we in de breedtes van 1,5 / 2 / 3 en 4 meter breed. De lengtes lopen uiteen van 25 tot 50 meter lang.

 

U kunt kasfolie natuurlijk ook gewoon gebruiken als doorzichtig zeil, want feitelijk is het niet meer of minder dan dat.

 

Doorzichtig zeil als afdekzeil.

Ook worden transparante zeilen wel vaak gebruikt als “gewoon” afdekzeil voor met name boten. Door de bevestigingsbanden en geen metalen ringen te hebben in de zoom, bekrast het afdekzeil uw boot niet. Ook is het handig dat het zeil daglicht doorlaat als u de boot op de kade heeft staan en als u onder het zeil nog wat onderhoudswerkzaamheden wilt uitvoeren.