The Alternative
Auto’s en Motoren

Een achteruitrijcamera zelf installeren

Bij het achteruitrijden gebeurt het zomaar dat er een mooi plaatje op de display van je auto komt. Het lijkt wel alsof je een derde oog erbij hebt gekregen, zoveel kan je zien nu je in de achteruitrijcamera kijkt. Er gaat dan echt een wereld voor je open, letterlijk en figuurlijk. De standaard is in de meeste auto’s om bij het achteruitrijden een display te hebben die verbonden is aan sensoren achter op de auto. Deze sensoren voelen dan als je bij het parkeren of achteruit rijden te dicht bij iets komt, en dat zie je dan in een pictogram op het scherm in de auto. Door behulp van achteruitrij camera’s en/of sensoren, worden een hoop ongelukken voorkomen. Voor veel mensen blijft het parkeren een gevreesd deel van het bedienen van een auto en met deze moderne techniek wordt ons leven een stukje makkelijker én veiliger gemaakt.

Is je voertuig al voorzien van sensoren, maar wil je overstappen op een achteruitkijkcamera? Dat kan gemakkelijk bij de Achteruitrijcamerawinkel. De Achteruitrijcamerawinkel levert zowel losse onderdelen als volledige systemen. Over het algemeen zijn de systemen vandaag de dag prima zelf te installeren, dus in dit artikel geven wij daar en paar tips voor.

 

Een achteruitrijcamera monteren kan je gewoon zelf doen. Eerst sluit je de monitor aan door de kabelboom aan het aansluitpunt te verbinden. Dit doe je door eerst de rode draad aan de voeding aan te sluiten en dan de zwarte draad op de massa aan te sluiten. Nu is de monitor aangesloten op het systeem van de camera. Daarna ga je kijken waar de camera daadwerkelijk gaat installeren. Er zijn twee opties, of de camera leehnavasor wordt verwerkt in het derde remlicht, of er moet een gat geboord worden in de kabel op de carrosserie. Deze kan je dan waterdicht afsluiten met een waterafstotende kit. Het inbouwen in het derde remlicht is helaas alleen mogelijk voor bestelbussen en campers. Als laatste sluit je de camera aan op de monitor… en klaar is Kees!

Voor meer info : website bezoeken