The Alternative
Image default
Zakelijk

Een baan zoeken terwijl je ergens anders werkt

Het kan zijn dat je op zoek naar een andere baan terwijl je ergens anders werkzaam bent. Om dit te doen is er wel enige zorgvuldigheid nodig om problemen met je huidige werkgever te ontwijken. Om die reden geven wij in deze blogs een aantal do’s en don’ts over een baan vinden terwijl je nog ergens anders werkzaam bent. Lees snel verder om te ontdekken wat deze do’s en don’ts zijn.

De do’s

Om het zoeken naar een nieuwe baan gemakkelijker te maken terwijl je nog werkzaam bent bij je huidige werkgever, zijn er een aantal do’s die je hierbij kunnen helpen.

Vraag hulp bij het zoeken naar vacatures

Als je op zoek bent naar vacatures Barendrecht, is het verstandig om hulp in te schakelen bij het zoeken naar een nieuwe baan. Zo zijn er verschillende websites die hulp bieden in het zoeken naar een nieuwe baan. Ook is het mogelijk om hulp in te schakelen van een uitzendbureau als je snel een nieuwe baan wilt.

Blijf je inzetten voor je huidige werkgever

Als je weet dat je van baan wilt wisselen, is het lastig om je 100% te blijven inzetten voor je huidige werkgever. Toch is het verstandig om dit te blijven doen. Je wit namelijk een professionele indruk achter laten en een positieve referentie van je werkgever kan van grote waarde zijn in de loop van je carrière.

De don’ts

Naast de do’s van een baan zoeken terwijl je ergens anders werkt, zijn er ook een aantal don’ts die je beter achterwegen kunt laten om problemen te voorkomen.

Negatief praten over je huidige werkgever

Dit heeft vooral te maken met het praten tijdens je sollicitatiegesprekken. Daar vragen ze meestal waarom je weg wilt. Ga nooit roddelen over je huidige werkgever. Dit komt ten eerste niet professioneel over en ten tweede vragen zij zich af of je ook niet zo over hun gaat praten.

Smoezen verzinnen om naar sollicitatiegesprekken te gaan

De meeste recruiters zijn eraan gewend dat mensen nog bij andere banen werkzaam zijn. Hier houden zij ook rekening mee als ze een sollicitatie plannen. Mocht het voorkomen dat je midden op de dag een sollicitatie hebt, zeg dat dat je iets eerder weg moet door privéomstandigheden of neem een halve dag vrij.

https://fleximpuls.nl/vacatures/alle-vacatures-in-barendrecht/