The Alternative
Aanbiedingen

Een groen dak

Als je de titel leest zul je denken aan een dak dat een groene kleur heeft. Dit klopt ook wel een beetje, maar eigenlijk gaat het over een dak wat is omgetoverd tot tuin. Dit is de trend van daken in 2016. Waarom is dat eigenlijk zo? Dat lees je hier in dit artikel terug met tips en wie weet, misschien wil je later ook zo’n dak!

Een dak met groen er op ziet er heel mooi uit. Je kunt er allerlei planten, bloemen en bomen plaatsen zodat je een eigen sfeer kan creëren. Het verlengt de levensduur van jouw dak. Dit komt omdat een groendak schade beperkt. Je hebt de investering in korte tijd weer terugverdiend. Een ander voordeel is dat al het regen wordt opgenomen. Je hoeft dus niet vaak water te geven omdat de natuur dat zelf regelt. Ook worden riolen minder belast wat ook weer positief is. Groen is beter voor het milieu. Het zorgt voor zuurstof aan de mensen maar het is ook beter dan dat je voor een kunststof dak kiest aangezien dat ook weer moet worden gemaakt. Groene daken worden door de overheid ook gestimuleerd. Je kunt ook subsidie krijgen voor het kiezen van een tuin op het dak. Zeker als je zelf geen tuin hebt is dit een slimme zet om te doen.

 

Is een groen dak niet mogelijk bij jou thuis? Dan zou je er wel voor kunnen kiezen om een rietendak te nemen. Dit ziet er ook heel natuurlijk en luxe uit. De kosten liggen net als bij een groen dak ook wat hoger maar op lange termijn heb je hier wel profijt van. Kies Van den Bergh rietdekkers voor specialisten op het gebied van aanleggen van rieten daken. Ze hebben een goede prijs en goede service maar ze zijn bovendien ook erg snel. Dat is belangrijk als je het zo snel mogelijk wilt laten doen.

Voor meer info : website bezoeken