The Alternative
Image default
Horeca

Een koelkast thermometer koop je bij Thermapen

In een koelkast hoort het koud te zijn. Alleen, wat is nu eigenlijk precies koud genoeg? Een koelkast kan voor ons koud aanvoelen maar het is er vaak warmer dan u misschien zou denken. Voelt het een beetje warm in de koelkast, dan zet u deze vast kouder. Toch blijft het gissen, want hoe koud is het echt in de koelkast? Daar zijn slimme en makkelijke oplossingen voor bedacht: koelkastthermometers.

Hoe koud hoort het in de koelkast te zijn?

De optimale koelkasttemperatuur is vier graden Celsius. Dit is een veilige temperatuur om verse levensmiddelen te bewaren en de voedselveiligheid te kunnen waarborgen. Bacteriën en schimmels groeien vanaf deze warmtegraad nauwelijks meer, waardoor de kans op voedselbederf aanzienlijk afneemt. Wist u trouwens dat ook een te koude koelkast uw eten kan bederven? Temperatuurcontrole is daarom erg belangrijk. De temperatuur in uw koelkast is namelijk niet overal gelijk. Het meest koude gedeelte is doorgaans de plank boven de groentelades. Zit de vriezer boven het koelgedeelte, dan is het op de hoogste plank van de koelkast kouder.

Voedsel echt veilig bewaren? Investeer in een koelkastthermometer!

Als u wilt weten of uw koelkast echt op de juiste temperatuur staat ingesteld, biedt een koelkastthermometer absoluut uitkomst. Het is een simpele en voordelige oplossing om de temperatuur van de koelkast te kunnen controleren. Want ondanks de verschillende koelzones en een draaiknop of display voor het instellen van de temperatuur, blijft de de juiste afstelling altijd gissen. Met een koelkastthermometer van Thermapen, geeft u uzelf het gemak om direct en nauwkeurig de temperatuur af te lezen.

Kiest u voor analoog of voor digitaal?

Wanneer u een koelkastthermometer wilt aanschaffen, is er flink wat te kiezen. In principe bestaan er twee soorten thermometers, analoge en digitale. Een analoge thermometer legt, zet, hangt of plakt u in de koelkast. Op dit type thermometer kunt u het aantal graden aflezen en kunt u aan de kleurzones zien of de gemeten temperatuur de juiste is. Wanneer u kiest voor een digitaal model, plaatst u de draadloze sensoren in uw koelkast en zet u de display op een voor u handige plek. Het voordeel van een digitale display is het ingebouwde alarm. Dit gaat af wanneer de koelkastdeur niet goed gesloten is. Zo kunt u er zeker van zijn dat de deur altijd dicht is, u energie bespaart en uw voedsel vers blijft.

Zo makkelijk is een koelkastthermometer in het gebruik

Als u een koelkastthermometer hebt aangeschaft, is starten met meten een fluitje van een cent. U legt de thermometer in de koelkast, op de plank dichtbij het diepvriescompartiment. Laat de thermometer vervolgens een aantal uur in de gesloten koelkast liggen. Vervolgens bekijkt u of de thermometer de optimale temperatuur van vier graden Celsius aangeeft. Is dat het geval? Dan zit u goed! Ons advies is wel, om de thermometer in de koelkast te laten, zo kunt u ervan op aan dat uw koelkast altijd goed staat afgesteld. Blijkt de temperatuur te hoog of te laag? Stel de temperatuur dan bij en bekijk later nogmaals of de temperatuur nu wel juist is. Nog een voordeel, vrijwel alle thermometers kunt u ook gebruiken in de vriezer, en die zet u het best op -18 graden Celsius.

https://www.thermapen.nl/koelkast-vriezer-thermometers