The Alternative
Mode en Kleding

Een mooie winterjas kies je zo!

 

Wanneer het koude Nederlandse weer er weer aan begint te komen is het tijd om te beginnen met shoppen voor een mooie winterjas. Natuurlijk kan je daar altijd een paar tips bij gebruiken om ervoor te zorgen dat je niet alleen een mooie maar ook nog eens een goede winterjas koopt!

Om jou te helpen met het maken van een goede keuze terwijl je opzoek bent naar die ene perfecte dames winterjas of heren winterjas heb ik hier een opsomming gemaakt van de kenmerken die een goede jas voor in de winter in ieder geval moet hebben om je warm te houden.

Let’s begin!

Zoals ik net al zei is het allerbelangrijkste dat een nieuwe jas voor de winter warm is. Als dit niet zo is dan heb je hem eigenlijk gewoon voor niets gekocht!

Heb is dus als eerste belangrijk om te letten op de kwaliteit en daarna pas de prijs. Natuurlijk kan je wel vanaf het begin al kijken naar een jas die je mooi vind, dit staat hier in principe los van.

Het eerste waar je op moet letten

Voor een winterjas is het erg belangrijk dat deze waterdicht is zodat wanneer het begint te regenen, of sneeuwen, je lichaam niet nat word. Dit kan er voor zorgen dat je heel snel afkoelt en bij een tempratuur rond het vriespunt kan het zelfs voor onderkoeling zorgen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de jas winddicht is. Een koude wind is, zeker in de winter, iets waar je jezelf moet voor beschermen zodat je geen koude rillingen krijgt.

Als je een jas hebt gevonden die voldoet aan de bovenstaande 2 eisen is het tijd voor de 2e tip.

Goedkoop is duurkoop

Als je ergens weinig voor betaalt, kun je alsnog duur uit zijn als wat je gekocht hebt van slechte kwaliteit is en dus al snel gerepareerd of vervangen moet worden.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat het veel verstandiger is om te kiezen voor een winterjas van goede kwaliteit in plaats van een koopje proberen te vinden. In de zomer is dit iets waar je nog wel eens mee weg kunt komen maar in de winter ga je echt spijt krijgen als je met een jas die te dun is, of niet voldoende isoleert, naar buiten loopt!

Bespaar daarom nooit op kwaliteit!

Dit geld voor niet alleen voor jassen maar eigenlijk voor alles.

Wanneer je goedkoop een product aanschaft maar je moet deze over een periode van 5 jaar jaarlijks vervangen had je net zo goed gelijk een, iets, duurder product kunnen kopen die wel lang mee gaat!

Welke andere kenmerken kunnen ervoor zorgen dat je geen koude rillingen krijgt?

Als je graag ook in de mode wilt zijn met je winterjas dan kan het lonen om wat artikelen over de laatste winterjassen trends te lezen. Het gaat er ten slotte ook om dat je je lekker voelt in jouw nieuwe winterjas en er een beetje bij hoort natuurlijk!

Ook raad ik aan om te zoeken naar een winterjas die tot over je heupen komt of een elastiek in de middel heeft. Dit houdt de koude lucht tegen die je soms over je rug voelt kruipen.

Net zoals een elastiek om je middel is het ook aan te raden te kijken naar een winterjas waarvan de mouwen zijn afgesloten met een elastieken band. Want niet alleen via je rug maar ook via je armen kan die ijzige winterse wind je lichaam snel afkoelen!

Laat het zoeken beginnen!

Ik ben er van overtuigd dat als je de bovenstaande tips toepast tijdens de zoektocht naar een perfecte jas voor de winter dat je het koude weer zonder problemen moet kunnen trotseren!

Dat gezegd te hebben wil je in veel succes wensen met jouw zoektocht en alvast feliciteren met het aanschaffen van je nieuwe winterjas!

Tot ziens.

Voor meer info : website bezoeken