Buurman al een dashcam en jij niet? Geen zorgen!

Misschien heeft je buurman er al één voor sinterklaas gekregen, of hoor je er steeds meer collega’s over praten; Een dashcam in de auto. Grote kans dat ze er zeer positief over zijn of zelfs aangeven niet meer de weg op de gaan zonder dashcam in de auto. Tijd dus om te bekijken waarom dashcams zo populair zijn de laatste tijd.

 

In het buitenland populair

In veel landen is de dashcam bijna standaard in elke auto. In landen als Rusland en Zuid-Korea is het gebruik van een dashcams zelf verplicht gesteld door de verzekering. In het Verenigd Koninkrijk ontvang je korting op je premie als je een dashcam gebruiken. Het is ook niet zo gek, een dashcam bespaart de maatschappijen en Politie namelijk een hoop tijd en geld bij het uitzoeken van de schuldvraag. Bovendien is de tendens dat mensen voorzichtiger gaan rijden als ze een dashcam in de auto hebben. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

 

Vaak op TV

Op TV en internet kun je er haast niet meer onderuit; dashcam video’s met opmerkelijke situaties op de weg. De Telegraaf heeft er een heel stuk op hun website aan geuit en de oude en vertrouwde Wegmisbruikers en Blik op de Weg moeten nu plaats maken voor programma’s met aaneengesloten video’s van dashcams. Grote kans dus dat je al met dashcams hebt kunnen kennismaken. De volgende stap is om dashcam de integreren in het verkeer in Nederland.

 

Politie juicht het toe. 

Volgens het AD worden dashcam beelden door de Politie steeds vaker gebruikt bij het vasttellen van de schuldvraag bij ongelukken of bij het opsporen van ernstigere delicten. Steeds vaker hoor je dan ook een oproep van de politie om bij onopgeloste zaken beelden van je dashcam ter beschikking te stellen om een verdachte te kunnen opsporen.

 

Welke dashcam?

Mocht je zelf een dashcam willen aanschaffen dan zul je zien dat er veel verschil zit in prijs en kwaliteit. Er zijn tegenwoordig een hoop dashcams op de markt en het kan daarom moeilijk kiezen zijn. Allcam maakt daarom elk jaar een lijst met de beste dashcams van dat jaar. Dit jaar kun je hier de lijst met beste dashcams van 2020 bekijken.

 

https://www.allcam.nl

Digitale archivering: uw hele archief in digitale vorm

Digitale archivering is een manier om uw huidige archief om te zetten in een digitaal archief. Voor uw bedrijf of organisatie heeft dat enorme voordelen. Een digitaal archief neemt nauwelijks ruimte in: er is dus geen noodzaak voor grote kasten vol dossiers. Sterker nog, een digitaal archief is niet aan een locatie of ruimte gebonden. Waar u ook bent, u kunt altijd in het archief kijken. Met de hulp van een archiveringsbedrijf, zoals GMS, is uw nieuwe archief binnen de kortste keren opgezet. Daarmee bent u helemaal klaar voor de toekomst.

Voor- en nadelen van digitale archivering

Digitale archivering is een logische stap, nu steeds meer werk gedaan wordt met de computer. Natuurlijk is het opzetten van een nieuw archief een investering: misschien heeft u het idee dat uw papieren archief zijn recht van bestaan nog niet heeft verloren. Maar de voordelen van een digitale vorm van archivering zijn duidelijk. Digitalisering betekent ook dat u de gegevens in uw archief ontsluit. Een digitaal archief is altijd inzichtelijk – waar u ook bent, en wanneer u ook maar wilt. Het archief wordt bovendien veiliger en duurzamer. Gecombineerd betekent het, dat u met een digitaal archief een grote efficiëntieslag kunt slaan.

Het digitaliseren: hoe werkt het?

Digitale archivering betekent in essentie dat alle documenten, boeken, dossiers en andere paperassen in uw huidige archief omgezet worden naar een digitale vorm. Dat kunt u het beste laten doen door een specialist. Zij inventariseren allereerst het archief: wat voor informatie is er, en hoe kan die het beste worden bewaard? Aan de hand van bepaalde apparatuur, en met specialistische software, kan uw hele archief snel en zonder fouten gedigitaliseerd worden. Is het digitale archief eenmaal opgezet, dan kunt u het door middel van archiefsoftware inzien en gaan gebruiken. Hierbij spelen gebruiksvriendelijkheid en veiligheid een belangrijke rol. 

https://gmsnl.com/

Hoe werkt ITAD? (IT Asset Disposition)

Bij IT asset disposition wordt oude, anders afgeschreven IT apparatuur hergebruikt.Dit houdt niet op bij alleen laptops en personal computers, maar ook harde schijven en solid state drives. Het is een werkwijze om op veilige en integrale manier, uw oude hardware te verwijderen en klaarmaken voor een tweede leven. Dit wordt op milieuvriendelijke wijze gedaan. IT asset disposition houdt ook rekening met de gevoeligheid van uw bedrijfsdata, door zich te houden aan de strikte privacy regelgeving omtrent data verwijdering. 

Hoe werkt ITAD?

Ten eerste wordt uw oude hardware opgehaald of weggebracht naar een vestiging waar ze deze verwerken. Bij vele partijen die ITAD aanbieden, Zoals CTC IT Solutions, wordt de oude hardware kosteloos bij u opgehaald. Met vervoer hoeft u ook geen rekening te houden, dit wordt ook verzorgd door de partij die de ITAD dienst aanbiedt. 

Als eerste stap wordt bij het ITAD bedrijf de bedrijfsgevoelige data van de harde schijven of SSD’s gehaald. Eeen standaard formateringsproces zoals je gewend zou kunnen zijn om te doen bij je eigen personal computer, is niet voldoende. Vaak blijven er namelijk resten van gevoelige data over. De ITAD dienstverlener doet meerdere formatteringen volgens verschillende methodieken om uw harde schijf brandschoon te krijgen. Er is een software bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het verwijderen van data op datadragers. Dit bedrijf heet Blancco. Bijna alle grote data verwijderende partijen werken met deze software, en zijn daarbij Blancco Gold Partner. Let er op dat wanneer u denkt aan it asset disposition, de dienstverlener werkt met deze Blancco software. Anders neemt u een risico dat er toch ergens privacy gevoelige data kan achterblijven. Voor 100% zekerheid is het vaak echter ook mogelijk om de datadragers te laten vernietigen. Waarbij de harde schijven en SSD’s in vele stukjes worden gesplitst door een shredder.

Wanneer producten niet rendabel blijken om te repareren of verkopen, wordt dit apparaat volledig gedemonteerd. Nog te gebruiken onderdelen worden bewaard, waar onderdelen die niet meer bruikbaar zijn worden gesorteerd voor afvalverwerkers. Deze afvalverwerkers houden zich bij de verwerking aan de Europese richtlijnen aangaande elektronische afvalverwerking. 

Producten die opnieuw in de markt worden gebracht, worden door technici gerepareerd, geassembleerd en getest voordat deze weer worden verkocht. Deze “opnieuw verkoopklaar gemaakte apparatuur” wordt verkocht onder de categorienaam refurbished. Wat aangeeft dat een product is opgeknapt en/of gerepareerd. Er is veel vraag naar refurbished devices. Het populairste product om refurbished te kopen is een Apple iPhone, echter zijn er ook vele websites die refurbished laptops verkopen. Door te kiezen voor IT Asset Disposition zorgt u ervoor dat uw IT apparatuur een tweede leven krijgt. 

Waarom ITAD?

Door gebruik te maken van IT Asset Disposition komt u makkelijk van uw oude hardware af. Deze wordt kosteloos voor u opgehaald en verwerkt. De data wordt vernietigd of gewist, conform strikte regelgeving. Daardoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw bedrijfsdata rondslingert. Daarnaast zorgt u voor een tweede leven voor uw oude hardware. Dit is ontzettend milieuvriendelijk! U draagt met kiezen voor een IT Asset Disposition oplossing bij aan de circulaire economie. En tenslotte verdient u er ook nog een leuk restbedrag aan! 

Al met al kost it asset disposition u geen moeite bij het afvoeren van oude hardware, bent u goed voor het milieu en verdient u er ook nog eens aan! Verdien ook aan uw oude hardware en kies voor IT Asset Disposition. 

 

Waarom is muziek goed op het werk? Koptelefoons worden steeds populairder op werklocaties

Waarom denk je dat veel werknemers in bedrijven tijdens werkuren koptelefoons in hun oren stoppen? Probeert men een soort afleiding van het werk te creëren? Nee, ze proberen alleen de werkprestaties te verbeteren. Laatst was er bijvoorbeeld nog een artikel te lezen over bedrijven die JBL hoofdtelefoons aan medewerkers leverden zodat de productiviteit toenam.

Muziek die als een van de triomfen van menselijke creativiteit wordt beschouwd, kan worden gebruikt om de productiviteit en prestaties op de werkplek te stimuleren. Mensen hebben meer dan waarschijnlijk een hogere productiviteit als ze in een goed humeur zijn. Muziek een medische taal is medisch bewezen om een ​​goed humeur op te wekken en de productiviteit van werknemers te verhogen. 

In dit artikel zullen we kijken hoe muziek kan helpen de creativiteit, efficiëntie en productiviteit op de werkplek te vergroten.

Muziek verbetert de concentratie

Er zijn bepaalde taken die veel aandacht vereisen voor details. Dergelijke taken bieden geen ruimte voor fouten. Concentratie en focus kunnen worden verhoogd door tijdens het werken aan de muziek naar muziek te luisteren . Een geschikt muziekgenre om te luisteren naar een betere concentratieperiode is klassieke muziek. Klassieke muziek is zenuwslopend en stelt je in staat je te concentreren op de taak die voor je ligt. Houd het volume van de muziek niet luid, maar houd het zacht om te voorkomen dat uw aandacht wordt afgeleid.

Een ontsnappingsroute in een lawaaierige sfeer

Hoewel een open-space-werkomgeving de samenwerking tussen de werknemers stimuleert, kan het luidruchtig zijn om de productiviteit terug te brengen. Lawaai kan de aandacht van een medewerker afleiden van concentratie op de toegewezen taak, vandaar het schietlood in prestaties. Onderzoek heeft aangetoond dat een matig geluidsniveau de productiviteit indrukwekkend kan laten stijgen. Een hoofdtelefoon met weinig geluid op de achtergrond kan worden gebruikt om de geluiden te annuleren en de concentratie en productiviteit te behouden.

Muziek stimuleert het geheugen

Muziek helpt iemand zich te distantiëren van de lawaaierige achtergrond en meer informatie te bewaren. Bepaalde functies, zoals verkoopmedewerkers en verpleegkundigen, vereisen informatiebehoud. Muziek is medisch gekoppeld aan verbeterde cognitieve vaardigheden. Vrolijke muziek zorgt voor een positief gevoel dat leidt tot betere retentie, terugroepen van informatie en op zijn beurt betere prestaties.

Muziek creëert een prettige werkomgeving

Muziek, met name vrolijke muziek, brengt de levendigheid van de werknemers naar voren. Op sommige werkplekken wordt muziek hardop voor iedereen gehoord, niet voor het plezier, maar om een ​​positieve houding onder de werknemers te creëren. Klanten zijn eerder geneigd om een bedrijf te bezoeken met tevreden en betere werknemers in de houding. Muziek kan stress verlichten en de medewerkers rustig laten werken.

Muziek voegt plezier toe aan een werkomgeving

Een van de oorzaken van slechte prestaties op de werkplek is verveling. Dit belemmert werknemers om hun best uit te brengen in het uitvoeren van een taak. Muziek injecteert een goed gevoel en neemt de alledaagse gevoelens weg om werknemers maximale efficiëntie te laten maken.

Muziek heeft ongetwijfeld een enorme invloed op de productiviteit en prestaties op de werkplek. Er zijn verschillende muziekgenres die geschikt zijn voor elke werkomgeving. Als u op zoek bent naar de perfecte muziek die u kan helpen uw productiviteit te verhogen, is het hoofdkantoor van Spotify-kanaal de ideale plek om naar toe te gaan.

Spotify-afspeellijsten bevatten de beste muziek waar u tijdens het werk naar kunt luisteren. Abonneer je vandaag nog op onze afspeellijsten op Spotify! 

https://electronicagadgets.nl/draadloze-koptelefoon/

VPS vergelijken met andere webhostingtypen

Met verschillende soorten webhosting kunt u verschillende niveaus van aanpassing op uw server uitvoeren. Ze variëren in prijzen, prestaties (bijv. Laadtijd van pagina’s) en de beschikbaarheid van de service (bijvoorbeeld uptime). Hieronder kunt u lezen hoe VPS-hosting zich verhoudt tot andere hosting oplossingen, ben je op zoek naar goedkope hosting? Dan kun je wellicht beter voor gedeelde hosting gaan.

Gedeelde hosting

Shared hosting is de oplossing voor website-eigenaren met sites met minder verkeer. Het is het startpunt van de meeste kleine bedrijven en bloggers. Met shared hosting splitst u dezelfde fysieke server met een aantal andere klanten van het hostingbedrijf. U krijgt geen toegewezen hulpmiddelen toegewezen, omdat uw site op hetzelfde besturingssysteem draait als alle anderen.

Daarom is het geheugen en de rekenkracht die uw site kan gebruiken, beïnvloed door de behoeften van andere servicegebruikers. Als er bijvoorbeeld een plotselinge verkeerspiek optreedt op een website die wordt gehost op dezelfde server, kan de laadtijd van de pagina toenemen. U kunt ook niet uw besturingssysteem en andere serversoftware kiezen, omdat alle gebruikers dezelfde configuratie gebruiken. Al met al is het uw hostingprovider die voor elk aspect van uw shared hosting-omgeving zorgt.

U kunt shared hosting zien als een verhuur waarbij u hetzelfde appartement deelt met een aantal huisgenoten. VPS-hosting is nog steeds een soort van flat, maar iedereen heeft zijn eigen kamer waar ze de ruimte kunnen aanpassen aan hun behoeften. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor het schilderij, meubels, decoratie, etc.

Cloud Hosting

Bij cloud-hosting gebruikt u geen enkele server, maar een cluster dat in de cloud wordt uitgevoerd. Elke server in het cluster slaat een up-to-date exemplaar van uw website op. Wanneer een van de servers te druk is, leidt het cluster het verkeer automatisch om naar een minder verkeer. Als gevolg hiervan heeft cloudhosting geen downtime, omdat er altijd een server in het cluster is die de verzoeken van uw websitebezoekers kan dienen.

Cloud hosting en VPS hosting zijn niet exclusief voor elkaar. In plaats daarvan bieden veel hostingbedrijven VPS-hosting aan op een cloudinfrastructuur . Dit is ook de oplossing die we bij Hostinger hebben gekozen, omdat we vonden dat het combineren van VPS en cloudtechnologieën leidt tot de hoogst mogelijke prestaties en betrouwbaarheid in de virtuele serveromgeving.

 

 

https://www.webhost4you.nl/

Een systeembeheerder nabij Dordrecht die zorgt voor een oplossing op maat

Loopt u tegen bepaalde ICT-problemen aan en weet u niet precies hoe u deze moet oplossen? Een systeembeheerder inschakelen uit de omgeving van Dordrecht is de oplossing. Omnis IT, een bedrijf gevestigd in Nieuw-Lekkerland, kan ingeschakeld worden voor het dagelijkse onderhoud en beheer van uw ICT-omgeving. Deze specialist gelooft dat elke organisatie uniek is. Daarom is het erg belangrijk dat alle ICT-stromen binnen uw bedrijf goed worden afgestemd aan uw wensen en behoeften. In een kennismakingsgesprek worden al uw wensen en de mogelijkheden die Omnis IT kan bieden, besproken.

Laat uw complete systeembeheer uitbesteden

Heeft u problemen met uw internet? Of lukt het niet om bestanden te downloaden wanneer u een e-mail ontvangt? Er zijn tientallen ICT-problemen waar u tegenaan kan lopen. Schakel de ICT-specialisten van Omnis IT in zodat uw bedrijf alle werkzaamheden gewoon kan blijven oppakken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Laat uw situatie inventariseren door deze systeembeheerder in regio Dordrecht en krijg een duidelijk beeld van alle diensten. Wanneer u er voor kiest om uw complete systeembeheer uit te besteden, weet u zeker dat de volgende zaken in orde zijn:

  • Bestanden veilig opslaan
  • Systemen up-to-date
  • Storingen van korte duur
  • Altijd voldoende opslagruimte

De specialisten van Omnis IT gaan zowel oplossingsgericht als preventief aan de slag. Zij doen er alles aan om alle digitale voorzieningen binnen uw organisatie perfect te laten verlopen.

Laat een plan opstellen dat goed aansluit bij uw wensen

Tijdens een kennismakingsgesprek worden de mogelijkheden besproken zodat uw ICT-systemen zo efficiënt mogelijk werken. Wanneer uw wensen en behoeften duidelijk in kaart zijn gebracht, kan een plan op maat worden opgesteld. Laat u ondersteunen en adviseren door deze professionele systeembeheerder uit regio Dordrecht. In no time ervaart u al vooruitgang binnen uw organisatie. Duik samen met een specialist dieper in de ICT-wereld en ontdek wat zij voor u kunnen betekenen.

http://omnis-it.nl/

Wasmachine reparatie Amsterdam: experts van huis uit, snel en vakkundig!

Wasmachine reparatie Amsterdam: groot geworden door toewijding en aandacht.

Gooi uw wasmachine of wasdroger niet weg, laat ons het repareren.

Wasmachine reparatie Amsterdam is een gespecialiseerd reparatiebedrijf in Amsterdam en omgeving. Wij repareren alle merken en types wasmachine en wasdrogers.

Wat biedt wasmachine reparatie Amsterdam:

Dankzij onze uitgebreide ervaring, zijn we er trots op een scala aan diensten aan te bieden voor reparatie en onderhoud van de wasmachine en wasdroger en eersteklas advies aan klanten die hulp nodig hebben met hun wasmachine of wasdroger.

 

Wie is wasmachine reparatie Amsterdam

Wasmachine reparatie Amsterdam is een gespecialiseerd reparatiebedrijf voor wasmachines en het is een bedrijf dat door een eigenaar wordt beheerd.

Wij hebben 30 jaar branche-ervaring en heeft veel gewerkt voor commerciële klanten.

Wij zijn een vertrouwde naam in de branche en blijven werken aan wasmachines, die keer op keer hoogwaardige resultaten leveren.

Onze wasmachine en wasdroger service en vallen op door de toewijding van onze gekwalificeerde en opgeleide technici; zij voltooien alle reparatiewerkzaamheden onmiddellijk en on-site om mogelijke verstoring van uw huishouden tot een minimum te beperken. We zijn toegewijd aan het leveren van een snelle en efficiënte service aan al onze klanten, zodat u binnen een mum van tijd weer aan de slag kunt.

Ons verschil

Wasmachine reparatie Amsterdam is gespecialiseerd in de reparatie van alle merken en typen wasmachines en drogers. Wij zijn een autoriteit op dit gebied geworden en met zoveel jaren ervaring onder onze riem, evolueren we altijd om ervoor te zorgen dat we op de hoogte blijven van de vereisten van elk merk en model. Wij zijn trots op zowel onze kennis en ervaring als de snelle en hoogwaardige wasmachine en wasdroger dienst.

Met 30 jaar ervaring in het bedienen van huishoudens en bedrijven in Amsterdam en omgeving. Bedrijfsmatig zijn de meeste van onze klanten kantoren, zorginstellingen, hotels en verhuurbedrijven,

Voor uw gemoedsrust en om te bewijzen dat onze reparaties van hoge kwaliteit zijn, geven wij 1 jaar garantie op al onze reparaties en onderdelen als deze nodig zijn.

Bel wasmachine reparatie Amsterdam voor meer informatie over uw specifieke vereisten

We streven ernaar om dezelfde dag nog service te verlenen. Bekendheid en vertrouwen geven ook meer aanvragen, dus kan het zijn dat u soms iets langer moet wachten tot een monteur naar u toe kan komen voor reparatie. De naamsbekendheid die wij inmiddels hebben opgebouwd zal er nooit toe leiden dat er concessies worden gedaan aan onze kwaliteit van repareren.

U kunt ons 7 dagen per week bereiken op 06-86360040, via de sms, app of telefoon.

U kunt ons altijd via de website een email sturen, hier vindt u een contactformulier en eveneens kunt u online zelf uw afspraak inplannen wanneer het u uitkomt.

Wij van wasdroger reparatie Alkmaar doen er alles aan om het u gemakkelijk te maken. U betaalt bij ons nooit te veel en overal is een oplossing voor.

Voor meer info : website bezoeken

Een achteruitrijcamera voor op vakantie

De meeste mensen zullen bijna alweer op vakantie gaan en de vliegvelden zullen dan ook weer vol lopen, maar ook zullen er genoeg mensen zijn die op vakantie gaan met de camper of de caravan. Wanneer je op vakantie gaat met welk voertuig dan ook is het van groot belang dat je niets vergeet en een lijst maken is dan zeker verstandig. Ga je op vakantie met de camper of met de caravan? Dan moet je vaak ook nog allerlei spullen mee zoals borden, bestek, dekens en ga zo maar verder. Je wilt natuurlijk niets vergeten op vakantie en je begint dan ook vroegtijdig met het inpakken. Daarnaast wil je natuurlijk ook zo veilig mogelijk op vakantie, want een ongeluk daar zit je al zeker niet op te wachten.

Voordat je op vakantie gaat is het van groot belang dat je de hele auto controleert, maar ook dat je de caravan controleert. Je wilt natuurlijk niet al gelijk stil staan met de caravan of bijvoorbeeld met een camper. Ook al heb je alles gecontroleerd dan kan het natuurlijk nog steeds zo zijn dat er iets mis gaat waardoor je met pech komt te staan, zorg dan ook altijd dat je een telefoonnummer hebt van hulpdiensten en dat je zelf ook wat gereedschap mee hebt. Het veilig op de weg gaan heeft natuurlijk ook te maken met het voorkomen van ongelukken. Soms zit een ongeluk in een klein hoekje en kan je er niets aan doen, maar je kunt natuurlijk wel altijd wat maatregelen nemen. Een achteruitrijcamera van Zwitserland is bijvoorbeeld een goede maatregel die je kunt nemen om een stuk veiliger op pad te gaan. Een achteruitrijcamera voor een camper of voor een caravan kan er namelijk voor zorgen dat je een goed zicht hebt en dit maakt de reis een stuk veiliger voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Of je een achteruitrijcamera draadloos of een achteruitrijcamera nodig hebt dat kan je het beste aan een specialist op dit gebied vragen, dit kan je bijvoorbeeld doen bij vanzwitserland.nl.

 

Voor meer info : website bezoeken

Glasvezel voor sneller internet

Elke dag wordt er gewerkt aan het verbeteren van internet, de stabiliteit ervan en de snelheid. Internet is een ontzettend belangrijke dienst door de grote belangen die wij op privé en zakelijk vlak hebben. Er zijn zoveel mensen die gebruik maken van internet en daarom is het zo belangrijk om te blijven ontwikkelen en te blijven doorgaan met het verbeteren van het internet. Glasvezel is een nieuwe uitvinding die van oorsprong uit Azië komt en deze techniek kan data heel snel overbrengen, waardoor de internetsnelheid vele malen hoger ligt dan met de normale (koperen) kabel die modems nodig hebben om contact te maken met het internet. Glasvezelbekabeling is een nieuwe ontwikkeling die is ontstaan en vergroot de internetsnelheden waardoor wij zorgeloos en snel gebruik kunnen maken van het internet op hoge snelheid.

Glasvezel bestaat uit hele dunne, sterke draden die datasignalen veilig en betrouwbaar overbrengen over lange afstanden(internetafstanden) met hoge snelheid. Deze vorm van bekabeling bepaalt de snelheid van het internet en blijft zelfs zich nog dagelijks door ontwikkelen en wordt alleen maar beter in werking. Door het blijven door ontwikkelen van deze techniek weten deskundigen ook nog niet wat de top snelheid is en beweren dat deze bij lange na nog niet behaald is, waardoor dit zeker een techniek voor de toekomst is. Brand-Rex is een bedrijf dat  allerlei soorten glasvezel produceert  en kan op deze manier zorgen voor een snelle verbinding met het internet. De techniek van Brand-Rex wordt ook wel glasvezelblaastechniek genoemd. Dit betekent dat er een aantal buisjes zijn waardoor de glasvezel wordt heen geblazen als het ware. Een erg handige, snelle en effectieve manier om gebruik te maken van glasvezel. Brand-Rex weet zich hiermee te onderscheiden en is daarom een zeer goede aanbieder. Glasvezel is de toekomst van internet en zorgt ervoor dat wij steeds sneller gebruik kunnen maken van het internet. Dit soort kansen doen zich niet vaak voor!

Voor meer info : website bezoeken

Aan de slag met de 3D scanner

Als je 3D kunt printen is het natuurlijk ook mogelijk om 3D te scannen. Een 3D scanner zorgt ervoor dat het object dat je in wilt scannen op bepaalde punten gemeten wordt. Zo is de hoogte, breedte en diepte van het object natuurlijk belangrijk om tot een goede scan te komen. Een laser-afstandsmeter in de 3D scanner zorgt ervoor dat dit goed gebeurd. Het model moet vanaf vier zijden gemeten worden om tot een goed driedimensionaal beeld te komen waar de 3D scanner iets mee kan. Op de meeste punten werkt het dus net als een gewone scanner alleen krijg je met de 3D scanner een driedimensionaal voorwerp op je computer. Hiervoor heb je uiteraard wel de juiste software nodig. Een simpele print software is hier zeker niet voldoende voor. Bij Llowlab kunnen ze je meer vertellen over de juiste software die je nodig hebt en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan. Een 3D scanner beschikt in de meeste gevallen ook over een camera. Hiermee worden foto’s gemaakt van het voorwerp. De laser zorgt voor een puntsgewijs 3D model. Door de foto daar bovenop te plaatsen krijg je het voorwerp daadwerkelijk op je beeldscherm van de computer te zien. De punten worden uiteraard verbonden met lijnen. Dus ook zonder de foto’s is het in de meeste gevallen mogelijk om goed te zien wat voor werk de 3D scanner ervan gemaakt heeft. Het eindresultaat is een polygoon model dat je in verschillende formaten kunt opslaan:

  • STL
  • VRML
  • PLY
  • OBJ
  • XYZ

Het bestand kan vervolgens bewerkt worden met de daarvoor bestemde software of je kunt het direct laten uitprinten door de 3D printer. Een 3D scanner is dus erg handig wanneer je een 3D printer wilt aanschaffen, maar niet aan de slag wilt gaan met het zelf ontwerpen van voorwerpen die je uit kunt printen. Gebruik je de printer bijvoorbeeld voor het namaken van sleutels dan is het uitermate handig om daar ook een 3D scanner bij te hebben.

Koop een 3D scanner

Je kunt niet een gemiddelde computerzaak binnen wandelen en verwachten dat ze daar een uitgebreid assortiment hebben staan van 3D printers. Als je er een vindt is het al heel wat. Een 3D scanner hoef je er nog helemaal niet te verwachten. Daarvoor moet je echt bij de speciaalzaken zijn. Dat is sowieso verstandig. 3D printing en scanning is natuurlijk allemaal nog net nieuw. Bedrijven zijn er nu een aantal jaren mee aan het werk, maar op de particuliere markt komt het allemaal net kijken. Wanneer je dus een 3D scanner of printer aanpast is het natuurlijk wel makkelijk om daar heel goed bij begeleid te worden. Bij een bedrijf als Llowlab kunnen ze dat. Ze hebben daar echt verstand van het 3D printen en ook over een 3D scanner kunnen ze je een heleboel informatie geven. Dit heb je zeker nodig wanneer je aan de slag gaat met een 3D scanner. Tenslotte moet je bijvoorbeeld ook overweg kunnen met de software die je nodig hebt om het gescande object mee op te slaan en te bewerken. We krijgen vaak de vraag of je ook alleen een 3D scanner kunt kopen of dat je altijd een 3D printer erbij nodig hebt. Dit hangt uiteraard af wat je van plan bent en wat dus je doel is. Ben jij bijvoorbeeld ontwerper of kunstenaar en wil je voortbouwen op bestaande voorwerpen, maar wel met de nieuwste technologie. Dan is het gebruiken van een 3D scanner erg interessant voor jou. Je kunt de voorwerpen die je als inspiratie wilt gebruiken inscannen en er vervolgens met de software mee aan de slag. Wanneer je al enige jaren bezig bent met het ontwerpen van dingen dan zul je geen enkele moeite hebben om aan de slag te gaan met de software die je behoort te gebruiken. Dit zal daar erg op aansluiten of misschien werk je er misschien zelfs al mee.

Meer informatie over de 3D scanner

Voordat je investeert in een 3D scanner wil je daar natuurlijk de nodige informatie over. Nog niet veel mensen hebben een dergelijk apparaat staan, dus je zult jezelf ervan moeten verzekeren dat je weet hoe je ermee om kunt gaan. Bij Llowlab laten ze je graag zien hoe je dit doet en wat je er allemaal precies voor nodig hebt. Bij een 3D printer moet je bijvoorbeeld ook denken aan het materiaal waarmee je aan de slag gaat. Daar heb je bij een 3D scanner natuurlijk geen last van. Je moet er wel rekening mee houden dat de scanner een bepaalde grootte heeft. Je kunt er dus niet alle voorwerpen instoppen. Wanneer ze te groot zijn kunnen ze niet in gescand worden. De mensen van Llowlab kunnen je precies laten zien wat er wel en niet past binnen een bepaalde 3D scanner. Hou hier altijd rekening mee. Wanneer je dat niet doet heb je kans dat je de 3D scanner beschadigd en dat is natuurlijk wat je niet wilt. Laat je dan ook altijd goed informeren over de mogelijkheden van een 3D scanner en wat je er precies mee kunt doen. En, uiteraard niet onbelangrijk, wat je er niet mee moet doen. Door de lasertechnologie is het apparaat erg kwetsbaar en het loopt snel een beschadiging op wanneer je een fout maakt. Zorg er dus altijd voor dat je doet wat het apparaat aan kan en niet gaat experimenteren ermee.

Voor meer info : website bezoeken
1 2