Waarom is muziek goed op het werk? Koptelefoons worden steeds populairder op werklocaties

Waarom denk je dat veel werknemers in bedrijven tijdens werkuren koptelefoons in hun oren stoppen? Probeert men een soort afleiding van het werk te creëren? Nee, ze proberen alleen de werkprestaties te verbeteren. Laatst was er bijvoorbeeld nog een artikel te lezen over bedrijven die JBL hoofdtelefoons aan medewerkers leverden zodat de productiviteit toenam.

Muziek die als een van de triomfen van menselijke creativiteit wordt beschouwd, kan worden gebruikt om de productiviteit en prestaties op de werkplek te stimuleren. Mensen hebben meer dan waarschijnlijk een hogere productiviteit als ze in een goed humeur zijn. Muziek een medische taal is medisch bewezen om een ​​goed humeur op te wekken en de productiviteit van werknemers te verhogen. 

In dit artikel zullen we kijken hoe muziek kan helpen de creativiteit, efficiëntie en productiviteit op de werkplek te vergroten.

Muziek verbetert de concentratie

Er zijn bepaalde taken die veel aandacht vereisen voor details. Dergelijke taken bieden geen ruimte voor fouten. Concentratie en focus kunnen worden verhoogd door tijdens het werken aan de muziek naar muziek te luisteren . Een geschikt muziekgenre om te luisteren naar een betere concentratieperiode is klassieke muziek. Klassieke muziek is zenuwslopend en stelt je in staat je te concentreren op de taak die voor je ligt. Houd het volume van de muziek niet luid, maar houd het zacht om te voorkomen dat uw aandacht wordt afgeleid.

Een ontsnappingsroute in een lawaaierige sfeer

Hoewel een open-space-werkomgeving de samenwerking tussen de werknemers stimuleert, kan het luidruchtig zijn om de productiviteit terug te brengen. Lawaai kan de aandacht van een medewerker afleiden van concentratie op de toegewezen taak, vandaar het schietlood in prestaties. Onderzoek heeft aangetoond dat een matig geluidsniveau de productiviteit indrukwekkend kan laten stijgen. Een hoofdtelefoon met weinig geluid op de achtergrond kan worden gebruikt om de geluiden te annuleren en de concentratie en productiviteit te behouden.

Muziek stimuleert het geheugen

Muziek helpt iemand zich te distantiëren van de lawaaierige achtergrond en meer informatie te bewaren. Bepaalde functies, zoals verkoopmedewerkers en verpleegkundigen, vereisen informatiebehoud. Muziek is medisch gekoppeld aan verbeterde cognitieve vaardigheden. Vrolijke muziek zorgt voor een positief gevoel dat leidt tot betere retentie, terugroepen van informatie en op zijn beurt betere prestaties.

Muziek creëert een prettige werkomgeving

Muziek, met name vrolijke muziek, brengt de levendigheid van de werknemers naar voren. Op sommige werkplekken wordt muziek hardop voor iedereen gehoord, niet voor het plezier, maar om een ​​positieve houding onder de werknemers te creëren. Klanten zijn eerder geneigd om een bedrijf te bezoeken met tevreden en betere werknemers in de houding. Muziek kan stress verlichten en de medewerkers rustig laten werken.

Muziek voegt plezier toe aan een werkomgeving

Een van de oorzaken van slechte prestaties op de werkplek is verveling. Dit belemmert werknemers om hun best uit te brengen in het uitvoeren van een taak. Muziek injecteert een goed gevoel en neemt de alledaagse gevoelens weg om werknemers maximale efficiëntie te laten maken.

Muziek heeft ongetwijfeld een enorme invloed op de productiviteit en prestaties op de werkplek. Er zijn verschillende muziekgenres die geschikt zijn voor elke werkomgeving. Als u op zoek bent naar de perfecte muziek die u kan helpen uw productiviteit te verhogen, is het hoofdkantoor van Spotify-kanaal de ideale plek om naar toe te gaan.

Spotify-afspeellijsten bevatten de beste muziek waar u tijdens het werk naar kunt luisteren. Abonneer je vandaag nog op onze afspeellijsten op Spotify! 

https://electronicagadgets.nl/draadloze-koptelefoon/

VPS vergelijken met andere webhostingtypen

Met verschillende soorten webhosting kunt u verschillende niveaus van aanpassing op uw server uitvoeren. Ze variëren in prijzen, prestaties (bijv. Laadtijd van pagina’s) en de beschikbaarheid van de service (bijvoorbeeld uptime). Hieronder kunt u lezen hoe VPS-hosting zich verhoudt tot andere hosting oplossingen, ben je op zoek naar goedkope hosting? Dan kun je wellicht beter voor gedeelde hosting gaan.

Gedeelde hosting

Shared hosting is de oplossing voor website-eigenaren met sites met minder verkeer. Het is het startpunt van de meeste kleine bedrijven en bloggers. Met shared hosting splitst u dezelfde fysieke server met een aantal andere klanten van het hostingbedrijf. U krijgt geen toegewezen hulpmiddelen toegewezen, omdat uw site op hetzelfde besturingssysteem draait als alle anderen.

Daarom is het geheugen en de rekenkracht die uw site kan gebruiken, beïnvloed door de behoeften van andere servicegebruikers. Als er bijvoorbeeld een plotselinge verkeerspiek optreedt op een website die wordt gehost op dezelfde server, kan de laadtijd van de pagina toenemen. U kunt ook niet uw besturingssysteem en andere serversoftware kiezen, omdat alle gebruikers dezelfde configuratie gebruiken. Al met al is het uw hostingprovider die voor elk aspect van uw shared hosting-omgeving zorgt.

U kunt shared hosting zien als een verhuur waarbij u hetzelfde appartement deelt met een aantal huisgenoten. VPS-hosting is nog steeds een soort van flat, maar iedereen heeft zijn eigen kamer waar ze de ruimte kunnen aanpassen aan hun behoeften. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor het schilderij, meubels, decoratie, etc.

Cloud Hosting

Bij cloud-hosting gebruikt u geen enkele server, maar een cluster dat in de cloud wordt uitgevoerd. Elke server in het cluster slaat een up-to-date exemplaar van uw website op. Wanneer een van de servers te druk is, leidt het cluster het verkeer automatisch om naar een minder verkeer. Als gevolg hiervan heeft cloudhosting geen downtime, omdat er altijd een server in het cluster is die de verzoeken van uw websitebezoekers kan dienen.

Cloud hosting en VPS hosting zijn niet exclusief voor elkaar. In plaats daarvan bieden veel hostingbedrijven VPS-hosting aan op een cloudinfrastructuur . Dit is ook de oplossing die we bij Hostinger hebben gekozen, omdat we vonden dat het combineren van VPS en cloudtechnologieën leidt tot de hoogst mogelijke prestaties en betrouwbaarheid in de virtuele serveromgeving.

 

 

https://www.webhost4you.nl/

Een systeembeheerder nabij Dordrecht die zorgt voor een oplossing op maat

Loopt u tegen bepaalde ICT-problemen aan en weet u niet precies hoe u deze moet oplossen? Een systeembeheerder inschakelen uit de omgeving van Dordrecht is de oplossing. Omnis IT, een bedrijf gevestigd in Nieuw-Lekkerland, kan ingeschakeld worden voor het dagelijkse onderhoud en beheer van uw ICT-omgeving. Deze specialist gelooft dat elke organisatie uniek is. Daarom is het erg belangrijk dat alle ICT-stromen binnen uw bedrijf goed worden afgestemd aan uw wensen en behoeften. In een kennismakingsgesprek worden al uw wensen en de mogelijkheden die Omnis IT kan bieden, besproken.

Laat uw complete systeembeheer uitbesteden

Heeft u problemen met uw internet? Of lukt het niet om bestanden te downloaden wanneer u een e-mail ontvangt? Er zijn tientallen ICT-problemen waar u tegenaan kan lopen. Schakel de ICT-specialisten van Omnis IT in zodat uw bedrijf alle werkzaamheden gewoon kan blijven oppakken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Laat uw situatie inventariseren door deze systeembeheerder in regio Dordrecht en krijg een duidelijk beeld van alle diensten. Wanneer u er voor kiest om uw complete systeembeheer uit te besteden, weet u zeker dat de volgende zaken in orde zijn:

  • Bestanden veilig opslaan
  • Systemen up-to-date
  • Storingen van korte duur
  • Altijd voldoende opslagruimte

De specialisten van Omnis IT gaan zowel oplossingsgericht als preventief aan de slag. Zij doen er alles aan om alle digitale voorzieningen binnen uw organisatie perfect te laten verlopen.

Laat een plan opstellen dat goed aansluit bij uw wensen

Tijdens een kennismakingsgesprek worden de mogelijkheden besproken zodat uw ICT-systemen zo efficiënt mogelijk werken. Wanneer uw wensen en behoeften duidelijk in kaart zijn gebracht, kan een plan op maat worden opgesteld. Laat u ondersteunen en adviseren door deze professionele systeembeheerder uit regio Dordrecht. In no time ervaart u al vooruitgang binnen uw organisatie. Duik samen met een specialist dieper in de ICT-wereld en ontdek wat zij voor u kunnen betekenen.

http://omnis-it.nl/

Een laptop kopen? Houd hier rekening mee

Wilt u een nieuwe laptop kopen, maar heeft u geen idee waar u rekening mee dient te houden? Electrocorner denkt graag met u mee. In deze webshop vindt u een groot aanbod van HP laptops. Maar welke laptop moet u kopen? Hiervoor gebruikt u de speciale ‘shop by’ filter. Deze sorteert alle computers op grond van specifieke wensen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een laptop met een groot scherm, dan geeft u dat in de filter aan. Vervolgens ziet u direct welke computer aan uw eisen voldoet en wat deze kost. Electrocorner heeft een hoop interessante aanbiedingen speciaal voor u!

Goedkope HP laptops vindt u bij deze webshop

Bent u iemand die graag verschillende laptops met elkaar vergelijkt en wilt u daarom een bezoek aan de winkel brengen? Heeft u er wel eens over nagedacht dat u dit ook online kunt doen? Electrocorner heeft bijvoorbeeld een groot assortiment aan HP laptops. Hierbij is de prijs een stuk lager dan dat deze in de winkel is. Wat is de reden dat u een laptop wilt kopen? Gaat u hier bijvoorbeeld intensief op werken of gebruikt u hem enkel om mails op te beantwoorden? Het is verstandig om hier voorafgaand aan uw aankoop goed over na te denken. Elektrocorner.nl helpt u graag bij het maken van uw keuze. Deze specialist heeft namelijk laptops die passen bij verschillende gebruikers.

Online kunt u een laptop, tablet of desktop kopen

Dankzij de snelle levering van uw nieuwe laptop kunt u direct starten met het uitvoeren van uw werkzaamheden. Het voordeel van een laptop ten opzichte van een desktop? Met een vaste computer bent u gebonden aan één plek. Dit gebruikt men nog vaak op kantoor. Toch zijn diverse bedrijven overgestapt op andere middelen. Zo is er een groot voordeel wanneer u een laptop gaat kopen. Op die manier bent u in staat om overal uw werk te doen. Bij Electrocorner heeft u de keuze uit verschillende HP laptops. Een andere optie is de aanschaf van een tablet. Ook hiervoor kunt u terecht bij een onlinespecialist als Elektrocorner.nl. Deze webshop voorziet u van de informatie die u nodig heeft bij uw nieuwe aankoop.

Wasmachine reparatie Amsterdam: experts van huis uit, snel en vakkundig!

Wasmachine reparatie Amsterdam: groot geworden door toewijding en aandacht.

Gooi uw wasmachine of wasdroger niet weg, laat ons het repareren.

Wasmachine reparatie Amsterdam is een gespecialiseerd reparatiebedrijf in Amsterdam en omgeving. Wij repareren alle merken en types wasmachine en wasdrogers.

Wat biedt wasmachine reparatie Amsterdam:

Dankzij onze uitgebreide ervaring, zijn we er trots op een scala aan diensten aan te bieden voor reparatie en onderhoud van de wasmachine en wasdroger en eersteklas advies aan klanten die hulp nodig hebben met hun wasmachine of wasdroger.

 

Wie is wasmachine reparatie Amsterdam

Wasmachine reparatie Amsterdam is een gespecialiseerd reparatiebedrijf voor wasmachines en het is een bedrijf dat door een eigenaar wordt beheerd.

Wij hebben 30 jaar branche-ervaring en heeft veel gewerkt voor commerciële klanten.

Wij zijn een vertrouwde naam in de branche en blijven werken aan wasmachines, die keer op keer hoogwaardige resultaten leveren.

Onze wasmachine en wasdroger service en vallen op door de toewijding van onze gekwalificeerde en opgeleide technici; zij voltooien alle reparatiewerkzaamheden onmiddellijk en on-site om mogelijke verstoring van uw huishouden tot een minimum te beperken. We zijn toegewijd aan het leveren van een snelle en efficiënte service aan al onze klanten, zodat u binnen een mum van tijd weer aan de slag kunt.

Ons verschil

Wasmachine reparatie Amsterdam is gespecialiseerd in de reparatie van alle merken en typen wasmachines en drogers. Wij zijn een autoriteit op dit gebied geworden en met zoveel jaren ervaring onder onze riem, evolueren we altijd om ervoor te zorgen dat we op de hoogte blijven van de vereisten van elk merk en model. Wij zijn trots op zowel onze kennis en ervaring als de snelle en hoogwaardige wasmachine en wasdroger dienst.

Met 30 jaar ervaring in het bedienen van huishoudens en bedrijven in Amsterdam en omgeving. Bedrijfsmatig zijn de meeste van onze klanten kantoren, zorginstellingen, hotels en verhuurbedrijven,

Voor uw gemoedsrust en om te bewijzen dat onze reparaties van hoge kwaliteit zijn, geven wij 1 jaar garantie op al onze reparaties en onderdelen als deze nodig zijn.

Bel wasmachine reparatie Amsterdam voor meer informatie over uw specifieke vereisten

We streven ernaar om dezelfde dag nog service te verlenen. Bekendheid en vertrouwen geven ook meer aanvragen, dus kan het zijn dat u soms iets langer moet wachten tot een monteur naar u toe kan komen voor reparatie. De naamsbekendheid die wij inmiddels hebben opgebouwd zal er nooit toe leiden dat er concessies worden gedaan aan onze kwaliteit van repareren.

U kunt ons 7 dagen per week bereiken op 06-86360040, via de sms, app of telefoon.

U kunt ons altijd via de website een email sturen, hier vindt u een contactformulier en eveneens kunt u online zelf uw afspraak inplannen wanneer het u uitkomt.

Wij van wasdroger reparatie Alkmaar doen er alles aan om het u gemakkelijk te maken. U betaalt bij ons nooit te veel en overal is een oplossing voor.

Voor meer info : website bezoeken

NEN 3140 tester of warmtebeeldcamera van FLIR kopen? Laagste prijsgarantie bij de specialist!

Wilt u binnenkort een NEN 3140 tester of warmtebeeldcamera van FLIR kopen? Dan gaat u uiteraard naar de specialist die u de laagste prijs kan bieden. Leveranciers van meetmiddelen- en apparatuur proberen vaak hun producten zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Maar waar kunt u nu gegarandeerd een NEN 3140 tester of warmtebeeldcamera van FLIR kopen voor de laagste prijs? Dan zoekt u een leverancier die een laagste prijsgarantie heeft. Als u een NEN 3140 tester of warmtebeeldcamera van FLIR ergens anders goedkoper kunt kopen, kunt u dat doorgeven. Vervolgens zal de prijs meteen worden aangepast. U krijgt direct een betere aanbieding. Op deze manier betaalt u nooit te veel voor een NEN 3140 tester of warmtebeeldcamera van FLIR. De laagste prijs is gegarandeerd!

Leer alles over het gebruik van een warmtebeeldcamera of NEN 3140 tester

Een warmtebeeldcamera of een NEN 3140 tester kunt u heel gemakkelijk kopen. Maar is het gebruik ervan ook zo gemakkelijk? Om uw kennis van deze producten te vergroten kunt u een cursus, workshop of zelfs erkende opleiding volgen. Als u wilt weten hoe u de warmtebeeldcamera van FLIR die u bent gaan kopen werkt, kunt u een praktische cursus Thermografie volgen. U leert dan niet alleen alles over het gebruik van de warmtebeeldcamera, maar ook over bijvoorbeeld infrarood. Bovendien zijn er meerdere cursussen waar u leert een NEN 3140 tester te gebruiken. In deze NEN 3140 inspectie cursussen komt bijvoorbeeld het keuren van arbeidsmiddelen of het inspecteren van elektrische installaties aan bod.

Snel en eenvoudig warmtebeeldcamera van FLIR of NEN 3140 tester kopen in webshop

Het kopen van een warmtebeeldcamera van FLIR of NEN 3140 tester doet u bij een specialist. Deze heeft immers veel kennis en ervaring in het werken met gereedschappen, meetinstrumenten en veiligheidsmiddelen. Hierdoor kan de specialist u goed adviseren over de geschikte warmtebeeldcamera van FLIR of NEN 3140 tester. Als u geen tijd heeft om naar de winkel gaan, kunt u een warmtebeeldcamera van FLIR of NEN 3140 tester ook online kopen. U bezoekt daarvoor de webshop van de specialist. U selecteert een product naar keuze, vult uw gegevens in en kiest de gewenste betaalmethode. Daarna zal de warmtebeeldcamera van FLIR of NEN 3140 tester bij u thuis worden bezorgd.

Voor meer info : website bezoeken

Kantoorartikelen in Tilburg defect? Geen probleem voor de specialist!

Heeft u weer, bent u recentelijk een nieuwe Oki printer gaan kopen, blijkt hij al defect te zijn. Gelukkig komt dit niet vaak voor, maar mocht dit gebeuren, dan kan dit veel teweeg brengen in uw bedrijf. Daardoor wilt u natuurlijk dat deze zo snel mogelijk op vakkundige wijze wordt gerepareerd. Een winkel die handelt in kantoorartikelen in Tilburg biedt nu deze service. U kunt er bijvoorbeeld uw printer, multifunctionele printer, fax, scanner of risograph laten repareren. Dit gebeurt gewoon binnen uw bedrijf dus u hoeft geen moeite te nemen het te repareren apparaat weg te brengen of op te sturen. Dat scheelt weer een hoop werk voor u. Als dat geen goede service is!

Groot aanbod aan printers, wanneer u bijvoorbeeld een Oki printer wilt kopen

Heeft u eenmaal besloten om een efficiënte Oki printer te kopen, dan wilt u nooit meer zonder. Dankzij de perfecte werking, is een Oki printer dan ook een werkelijk onmisbaar apparaat op kantoor. Dagelijks is er veel papierwerk dat moet worden afgedrukt. Hierdoor is een efficiënte werking en hoge kwaliteit van de afdrukken erg belangrijk. Door een goede printer, bijvoorbeeld een Oki printer te kopen zorgt u ervoor dat er efficiënt te werk kunt gaan. Deze printers staan namelijk bekend om hun uitstekende kwaliteit met een zeer goed printresultaat. Een winkel die is gespecialiseerd in kantoorartikelen in Tilburg heeft een breed assortiment aan de nieuwste en meest moderne printers, ook als u een Oki printer wilt kopen. Natuurlijk kunt u bij deze winkel voor kantoorartikelen in Tilburg ook terecht voor printers van andere merken.

Print- en scanoplossingen voor een efficiëntere aanpak door een Oki printer te kopen

Bent u tevreden met de huidige printoplossingen bij u op kantoor? Het kan natuurlijk altijd sneller, beter en efficiënter. Dit hoeft niet eens zo duur en ingewikkeld te zijn! Alles wat u hoeft te doen is een kwalitatieve Oki printer kopen. Een winkel met diverse soorten kantoorartikelen in Tilburg biedt uw bedrijf de mogelijkheid om efficiënter, sneller en beter te printen en scannen. Dit wordt gedaan door verschillende print- en scanoplossingen die mogelijk worden gemaakt door bijvoorbeeld een Oki printer te kopen. Hierbij profiteert u van de afdruk- en scanmogelijkheden van de hedendaagse mobiele- en cloudtechnologie. Door een Oki printer te kopen kunt u nu dus handig printen via de cloud, maar ook gemakkelijk gescande documenten uploaden naar de cloud. Door een Oki printer te kopen kunt u zelfs printen vanaf mobiele apparaten. De leverancier van de Oki printer installeert deze print- en scanoplossingen binnen uw bedrijf waardoor u er gelijk mee aan de slag kunt.

Voor meer info : website bezoeken

Een achteruitrijcamera voor op vakantie

De meeste mensen zullen bijna alweer op vakantie gaan en de vliegvelden zullen dan ook weer vol lopen, maar ook zullen er genoeg mensen zijn die op vakantie gaan met de camper of de caravan. Wanneer je op vakantie gaat met welk voertuig dan ook is het van groot belang dat je niets vergeet en een lijst maken is dan zeker verstandig. Ga je op vakantie met de camper of met de caravan? Dan moet je vaak ook nog allerlei spullen mee zoals borden, bestek, dekens en ga zo maar verder. Je wilt natuurlijk niets vergeten op vakantie en je begint dan ook vroegtijdig met het inpakken. Daarnaast wil je natuurlijk ook zo veilig mogelijk op vakantie, want een ongeluk daar zit je al zeker niet op te wachten.

Voordat je op vakantie gaat is het van groot belang dat je de hele auto controleert, maar ook dat je de caravan controleert. Je wilt natuurlijk niet al gelijk stil staan met de caravan of bijvoorbeeld met een camper. Ook al heb je alles gecontroleerd dan kan het natuurlijk nog steeds zo zijn dat er iets mis gaat waardoor je met pech komt te staan, zorg dan ook altijd dat je een telefoonnummer hebt van hulpdiensten en dat je zelf ook wat gereedschap mee hebt. Het veilig op de weg gaan heeft natuurlijk ook te maken met het voorkomen van ongelukken. Soms zit een ongeluk in een klein hoekje en kan je er niets aan doen, maar je kunt natuurlijk wel altijd wat maatregelen nemen. Een achteruitrijcamera van Zwitserland is bijvoorbeeld een goede maatregel die je kunt nemen om een stuk veiliger op pad te gaan. Een achteruitrijcamera voor een camper of voor een caravan kan er namelijk voor zorgen dat je een goed zicht hebt en dit maakt de reis een stuk veiliger voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Of je een achteruitrijcamera draadloos of een achteruitrijcamera nodig hebt dat kan je het beste aan een specialist op dit gebied vragen, dit kan je bijvoorbeeld doen bij vanzwitserland.nl.

 

Voor meer info : website bezoeken

Glasvezel voor sneller internet

Elke dag wordt er gewerkt aan het verbeteren van internet, de stabiliteit ervan en de snelheid. Internet is een ontzettend belangrijke dienst door de grote belangen die wij op privé en zakelijk vlak hebben. Er zijn zoveel mensen die gebruik maken van internet en daarom is het zo belangrijk om te blijven ontwikkelen en te blijven doorgaan met het verbeteren van het internet. Glasvezel is een nieuwe uitvinding die van oorsprong uit Azië komt en deze techniek kan data heel snel overbrengen, waardoor de internetsnelheid vele malen hoger ligt dan met de normale (koperen) kabel die modems nodig hebben om contact te maken met het internet. Glasvezelbekabeling is een nieuwe ontwikkeling die is ontstaan en vergroot de internetsnelheden waardoor wij zorgeloos en snel gebruik kunnen maken van het internet op hoge snelheid.

Glasvezel bestaat uit hele dunne, sterke draden die datasignalen veilig en betrouwbaar overbrengen over lange afstanden(internetafstanden) met hoge snelheid. Deze vorm van bekabeling bepaalt de snelheid van het internet en blijft zelfs zich nog dagelijks door ontwikkelen en wordt alleen maar beter in werking. Door het blijven door ontwikkelen van deze techniek weten deskundigen ook nog niet wat de top snelheid is en beweren dat deze bij lange na nog niet behaald is, waardoor dit zeker een techniek voor de toekomst is. Brand-Rex is een bedrijf dat  allerlei soorten glasvezel produceert  en kan op deze manier zorgen voor een snelle verbinding met het internet. De techniek van Brand-Rex wordt ook wel glasvezelblaastechniek genoemd. Dit betekent dat er een aantal buisjes zijn waardoor de glasvezel wordt heen geblazen als het ware. Een erg handige, snelle en effectieve manier om gebruik te maken van glasvezel. Brand-Rex weet zich hiermee te onderscheiden en is daarom een zeer goede aanbieder. Glasvezel is de toekomst van internet en zorgt ervoor dat wij steeds sneller gebruik kunnen maken van het internet. Dit soort kansen doen zich niet vaak voor!

Voor meer info : website bezoeken

Aan de slag met de 3D scanner

Als je 3D kunt printen is het natuurlijk ook mogelijk om 3D te scannen. Een 3D scanner zorgt ervoor dat het object dat je in wilt scannen op bepaalde punten gemeten wordt. Zo is de hoogte, breedte en diepte van het object natuurlijk belangrijk om tot een goede scan te komen. Een laser-afstandsmeter in de 3D scanner zorgt ervoor dat dit goed gebeurd. Het model moet vanaf vier zijden gemeten worden om tot een goed driedimensionaal beeld te komen waar de 3D scanner iets mee kan. Op de meeste punten werkt het dus net als een gewone scanner alleen krijg je met de 3D scanner een driedimensionaal voorwerp op je computer. Hiervoor heb je uiteraard wel de juiste software nodig. Een simpele print software is hier zeker niet voldoende voor. Bij Llowlab kunnen ze je meer vertellen over de juiste software die je nodig hebt en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan. Een 3D scanner beschikt in de meeste gevallen ook over een camera. Hiermee worden foto’s gemaakt van het voorwerp. De laser zorgt voor een puntsgewijs 3D model. Door de foto daar bovenop te plaatsen krijg je het voorwerp daadwerkelijk op je beeldscherm van de computer te zien. De punten worden uiteraard verbonden met lijnen. Dus ook zonder de foto’s is het in de meeste gevallen mogelijk om goed te zien wat voor werk de 3D scanner ervan gemaakt heeft. Het eindresultaat is een polygoon model dat je in verschillende formaten kunt opslaan:

  • STL
  • VRML
  • PLY
  • OBJ
  • XYZ

Het bestand kan vervolgens bewerkt worden met de daarvoor bestemde software of je kunt het direct laten uitprinten door de 3D printer. Een 3D scanner is dus erg handig wanneer je een 3D printer wilt aanschaffen, maar niet aan de slag wilt gaan met het zelf ontwerpen van voorwerpen die je uit kunt printen. Gebruik je de printer bijvoorbeeld voor het namaken van sleutels dan is het uitermate handig om daar ook een 3D scanner bij te hebben.

Koop een 3D scanner

Je kunt niet een gemiddelde computerzaak binnen wandelen en verwachten dat ze daar een uitgebreid assortiment hebben staan van 3D printers. Als je er een vindt is het al heel wat. Een 3D scanner hoef je er nog helemaal niet te verwachten. Daarvoor moet je echt bij de speciaalzaken zijn. Dat is sowieso verstandig. 3D printing en scanning is natuurlijk allemaal nog net nieuw. Bedrijven zijn er nu een aantal jaren mee aan het werk, maar op de particuliere markt komt het allemaal net kijken. Wanneer je dus een 3D scanner of printer aanpast is het natuurlijk wel makkelijk om daar heel goed bij begeleid te worden. Bij een bedrijf als Llowlab kunnen ze dat. Ze hebben daar echt verstand van het 3D printen en ook over een 3D scanner kunnen ze je een heleboel informatie geven. Dit heb je zeker nodig wanneer je aan de slag gaat met een 3D scanner. Tenslotte moet je bijvoorbeeld ook overweg kunnen met de software die je nodig hebt om het gescande object mee op te slaan en te bewerken. We krijgen vaak de vraag of je ook alleen een 3D scanner kunt kopen of dat je altijd een 3D printer erbij nodig hebt. Dit hangt uiteraard af wat je van plan bent en wat dus je doel is. Ben jij bijvoorbeeld ontwerper of kunstenaar en wil je voortbouwen op bestaande voorwerpen, maar wel met de nieuwste technologie. Dan is het gebruiken van een 3D scanner erg interessant voor jou. Je kunt de voorwerpen die je als inspiratie wilt gebruiken inscannen en er vervolgens met de software mee aan de slag. Wanneer je al enige jaren bezig bent met het ontwerpen van dingen dan zul je geen enkele moeite hebben om aan de slag te gaan met de software die je behoort te gebruiken. Dit zal daar erg op aansluiten of misschien werk je er misschien zelfs al mee.

Meer informatie over de 3D scanner

Voordat je investeert in een 3D scanner wil je daar natuurlijk de nodige informatie over. Nog niet veel mensen hebben een dergelijk apparaat staan, dus je zult jezelf ervan moeten verzekeren dat je weet hoe je ermee om kunt gaan. Bij Llowlab laten ze je graag zien hoe je dit doet en wat je er allemaal precies voor nodig hebt. Bij een 3D printer moet je bijvoorbeeld ook denken aan het materiaal waarmee je aan de slag gaat. Daar heb je bij een 3D scanner natuurlijk geen last van. Je moet er wel rekening mee houden dat de scanner een bepaalde grootte heeft. Je kunt er dus niet alle voorwerpen instoppen. Wanneer ze te groot zijn kunnen ze niet in gescand worden. De mensen van Llowlab kunnen je precies laten zien wat er wel en niet past binnen een bepaalde 3D scanner. Hou hier altijd rekening mee. Wanneer je dat niet doet heb je kans dat je de 3D scanner beschadigd en dat is natuurlijk wat je niet wilt. Laat je dan ook altijd goed informeren over de mogelijkheden van een 3D scanner en wat je er precies mee kunt doen. En, uiteraard niet onbelangrijk, wat je er niet mee moet doen. Door de lasertechnologie is het apparaat erg kwetsbaar en het loopt snel een beschadiging op wanneer je een fout maakt. Zorg er dus altijd voor dat je doet wat het apparaat aan kan en niet gaat experimenteren ermee.

Voor meer info : website bezoeken
1 2