The Alternative
Image default
Mode en Kleding

Geld verdienen met je oude tas

Geld verdienen met je oude tas

Vintage is het nieuwe goud! Niet voor niets verkopen miljoenen mensen online kleding, meubels en ook tassen. Vooral in een wereld waar duurzaamheid hoog op de agenda staat, is het zonde om iets wat nog in prima staat is, weg te gooien omdat je er simpelweg zelf klaar mee bent. Door het te verkopen aan iemand anders, zal je niet alleen zelf een leuk extra zakcentje bijverdienen, maar kan ook iemand anders, die misschien niet in de posities is een nieuwe matt and nat tas aan te schaffen hier toch gebruik van maken. Via één van de vele platforms kun jij je oude vintage spullen aanbieden, zodat iedereen die interesse heeft met je in contact kan komen.

Het belang van een tweede leven

Vervelend genoeg komt de natuurlijk steeds verder onder druk te staan. Door de opwarming van de aarde smelten de ijskappen en stijgt het waterpeil. Dit is in de afgelopen jaren allemaal veroorzaakt door onszelf, de mens. Inmiddels zijn we ons er terdege van bewust dat het zo niet langer kan en realiseren we ons dat veel oude spulletjes nog prima kunnen worden gebruikt in een andere hoedanigheid of door anderen. De voornaamste reden waarom we namelijk vaak iets weggooien, is simpelweg omdat we het niet meer mooi vinden. Wanneer jij er na een jaar achter komt, dat een schooltas schoudertas toch niet helemaal is wat je zocht en toch liever een rugzak hebt, dan kan deze tas natuurlijk nog prima enkele jaren mee. Door er iemand anders blij mee te maken, verdien je zelf een paar euro terug en doe je tevens iets goed voor zowel mens als milieu.

Waardevast

Niet alleen bepaalde horloges zijn waardevast en stijgen zelfs in prijs. Ditzelfde geldt ook voor tassen. Niet iedere tas natuurlijk, maar de gerenommeerde merken wel. Uiteraard volledig afhankelijk van de staat van je tas, maar steeds vaker zien we dat mensen beleggen in dergelijke objecten doordat ze niet meer worden geproduceerd en de vraag onverminderd hoog blijft. Dus stel je hebt nog een gloednieuwe cowboy bag in je kast liggen, maar je gebruikt deze eigenlijk niet. Dan kan het verstandig zijn eerst eens even goed rond te kijken of deze eventueel al ergens op het internet wordt aangeboden. Het kan namelijk zomaar zijn, dat jij een pareltje in je kast hebt staan. Dus voordat je iets direct verkoopt of weggeeft, is het verstandig eerst even de waarde te checken.