The Alternative
Image default
Bedrijven

Gemakkelijke renovatietips

Je bent aan het renoveren, proficiat! Zoals je wel hebt gemerkt, komt er veel bij kijken. Gelukkig bestaan er een aantal short-cuts die je kan nemen om de werken voor jezelf wat gemakkelijker te maken. We vertellen ze dan ook graag aan jou in dit artikel!

 

1. Nieuwe vloeren door tegelvloer egaliseren

Wanneer je een bestaande tegelvloer hebt, maar toch het gevoel hebt dat het tijd is voor iets nieuws, sta je voor een uitdaging. Die tegelvloer uitbreken en iets nieuws in de plaats leggen is immers heel veel werk. Gelukkig bestaan er gemakkelijkere manieren. De tegelvloer egaliseren bespaart je veel moeilijkheden wanneer het aankomt op het uitbreken en het heeft geen nadelen, aangezien je na het tegelvloer egaliseren gewoon een andere vloer over je project kan leggen. Hiermee bespaar je jezelf een hoop tijd en geld!

 

2. Denk aan verf! 

Bij een renovatie heb je vaak een heel idee in je hoofd van hoe je nieuwe kamers er uit gaan zien. Mensen hebben vaak het gevoel dat ze helemaal opnieuw moeten beginnen, maar niets is minder waar! Een likje verf doet al heel veel. Zo kan je raamkozijnen, deuren en ingebouwde kasten al helemaal transformeren door er gewoon eens over te gaan met een kleur die je zelf leuk vindt. Het is echter wel belangrijk dat je hiermee onderliggende problemen niet negeert. Als je muur vochtvlekken of barsten vertoont, is het immers geen goed idee om daar gewoon iets over te verven.  

 

3. Denk aan tweedehands!

Hoewel men bij een renovatie vaak gericht is op het nieuwe, is het echter ook mogelijk om bepaalde details tweedehands te vinden. Een voorbeeld hiervan zijn handvaten voor kasten. Deze kan je gemakkelijk tweedehands vinden en ze kosten niet veel. Zo bespaar je geld op kleine details en heb je ook nog eens unieke stukken! 

 

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-tegelvloer/