The Alternative
Image default
Mode en Kleding

Het belang van een voedingsbh

Het belang van een voedingsbh

Ben jij zwanger, dan zal je merken dat er gedurende de eerste weken tijdens je zwangerschap natuurlijk al ontzettend veel met je lichaam gebeurt. De hormonen beginnen langzaam de overhand te nemen en ook de borsten zullen stukje bij beetje groeien. Tijdens dit proces, zal je merken dat je borsten niet alleen qua formaat toenemen, maar worden ze vaak ook een heel stuk gevoeliger. De juiste ondersteuning is dan essentieel om je dagelijkse bezigheden zo goed en prettig mogelijk te kunnen blijven uitvoeren. Door te kiezen voor een goede voedingsbeha, zal je merken dat het een stuk comfortabeler is en het absoluut ontzettend veel voordelen biedt. 

Groeit met je lichaam mee

Tijdens je zwangerschap, zal er zoals reeds eerder genoemd van alles met je lichaam gebeuren. Je bekken groeien, ook je borsten en heupen zullen in omvang toenemen. Alles om de periode in de buik voor jouw kindje straks zo prettig mogelijk te maken. Eén van de eerste ongemakken waar je als zwangere vrouw vaak tegenaan loopt, is dat je bh strakker gaat zitten. Kies je voor een voorgevormde bh met beugel, dan zal hier doorgaans weinig tot geen rek in zitten. Je bereikt dan op een gegeven moment een punt dat het echt niet langer kan. Kies je voor een voedingsbeha, dan zal je merken dat deze met je lichaam meegroeit. Doordat er geen beugels in zitten en is gemaakt van stevig, maar wel mee rekkend materiaal, biedt deze de perfecte ondersteuning en geeft het alle comfort die jij nodig hebt.

De juiste vorm

Wanneer je stukje bij beetje groeit, dan zal je merken, dat wanneer je een normale bh draagt. Dit op een gegeven moment niet alleen onprettig zit, maar het ook geen gezicht meer is. Je borsten puilen uit en je bh steekt nog net niet door je t-shirt heen. Door te kiezen voor een voedingsbeha, zal je hier weinig tot geen hinder van ondervinden, aangezien deze gewoon met je lichaam meegroeit. Heb je momenteel nog geen voedingsbeha, maar wil je wel weten hoe het voelt, dan kun je het in principe vergelijken met een voorgevormde sport bh. Deze rekt ook met je lichaam mee, alleen niet zoals een voedingsbeha dat doet. 

Borstvoeding

Wanneer je besluit borstvoeding te geven, dan is het wel zo prettig dat dit ook zo eenvoudig mogelijk kan. Wanneer je dan een normale bh draagt, dan zal dit een stuk meer moeite kosten, dan wanneer je een voedingsbeha draagt. Deze zit een stuk comfortabeler, waardoor jij je kindje snel kunt voorzien van voeding. Wil je het jezelf helemaal comfortabel maken, dan is het fijn je spijkerbroek te vervangen door een zwarte sportlegging. Vooral wanneer je net bent bevallen is het dragen van een losse broek ontzettend prettig.