The Alternative
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kun je acne voorkomen?

Acne is dat ongewenste verschijnsel dat zich overal kan voordoen waar je poriën hebt – denk aan je gezicht, nek, rug en onderlichaam (maar gelukkig meestal niet op je handpalmen of voetzolen). Het komt vaak voor bij mensen met een genetisch vettige of onzuivere huid, maar het kan ook het resultaat zijn van het gebruik van huid- en haarverzorgingsproducten die je poriën verstoppen, of simpelweg door een gebrek aan lichaamsverzorging. Heb je overmatig last van acne? Je kunt dan een behandeling ondergaan bij Mourits huidtherapie, maar voorkomen is beter dan genezen. Hier zijn een aantal tips.

Houd je huid schoon

Om acne te voorkomen moet je goed voor je huid zorgen. Reinig je gezicht dagelijks met een geschikte reiniger om vuil, olie en dode huidcellen te verwijderen. Gebruik zeker geen agressieve scrubs, omdat deze je huid kunnen irriteren en acne juist erger kunnen maken.

Kies de juiste huidverzorgingsproducten

Kies huidverzorgingsproducten die bij je huidtype passen. Als je een vette huid hebt, zoek dan naar producten die niet-comedogeen zijn, wat betekent dat ze je poriën niet verstoppen. Gebruik ook geen te agressieve producten, want die kunnen je huid uitdrogen en leiden tot overmatige talgproductie als reactie.

Raak je gezicht niet aan

Vaak raken we zonder dat we het doorhebben ons gezicht aan gedurende de dag. Maar onze handen kunnen behoorlijk vies zijn, vol met bacteriën die acne kunnen veroorzaken door je poriën te verstoppen. Probeer dus te voorkomen dat je je gezicht veel aanraakt en was je handen regelmatig.

Eet gezond en drink voldoende water

Een gezonde voeding kan een positieve invloed hebben op je huid. Probeer voedingsmiddelen te vermijden die veel suiker en bewerkte ingrediënten bevatten, omdat deze de talgproductie kunnen stimuleren. Eet in plaats daarvan veel groenten, fruit en volkorenproducten. Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt om je huid gehydrateerd te houden.

Bescherming tegen de zon

Als je veel in de zon bent, kan dat je huid beschadigen en je acne erger maken. Gebruik daarom zonnebrandcrème met minstens SPF 30 om je huid te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Dit is extra belangrijk als je medicijnen gebruikt tegen acne, omdat die je huid gevoeliger kunnen maken voor de zon.

Gebruik niet te veel make-up

Hoewel make-up kan helpen om onvolkomenheden te verbergen, kan het ook bijdragen aan verstopte poriën en acne als je te veel gebruikt. Probeer make-up op waterbasis te kiezen en verwijder het ’s avonds grondig voordat je naar bed gaat. Heb jij last van acne en wil je dit graag voorkomen? Volg dan deze tips!