The Alternative
Image default
Woningen

Ikea keukens: een uitstekende keuze voor gemak en stijl

 

Als jij op zoek bent naar een nieuwe keuken, dan is het geen slecht idee om ook de Ikea keukens bij je overweging te betrekken. Want via deze Zweedse winkel kun je vaak voor een vrij lage prijs een schitterende keuken op de kop tikken. Uiteraard breid je die dan uit met de handige extra oplossingen die ze aanbieden in hun winkel. Het is mogelijk dat je bij Ikea denkt aan massaproductie en bouwpakketten, maar hun aanpak met betrekking tot keukens is volledig anders. Je kiest een eigen stijl, ontwerp en uitvoering, zodat je exact de keuken aanschaft die past bij je eigen smaak en budget. Gemakkelijker dan Ikea keukens kan het niet en met alles wat je nodig hebt onder één dak ben je dan ook direct bij een winkel klaar.

Ikea keukens begint met het kiezen van de stijl

Een keuken bij Ikea stel je samen volgens een handig stappenplan. Allereerst doe je dan inspiratie op en dat doe je door de verschillende keukenstijlen die Ikea aanbiedt door te nemen. Zo zijn er Ikea keukens van bamboe, van Scandinavisch hout, zijn er moderne hoogglans keukens, rustieke keukens, witte keukens voor kleine ruimtes, traditionele keukens, Scandinavische keukens, urban keukens en keukens in een verscheidenheid aan kleuren en stijlen. Loop het aanbod rustig door, doe inspiratie op en bepaal hoe jouw ideale keuken eruit moet komen te zien.

Verder invullen

Nadat je bij Ikea keukens hebt gevonden welke stijl en uitvoering het beste bij je past, ga je een aantal keuzes maken. Zo moet je nadenken over het soort aanrechtblad dat je wilt toepassen, welke apparatuur je wilt toevoegen en hoe de keukendeuren en fronten eruit moeten komen te zien. Deze heeft Ikea allemaal zelf in het assortiment, dus je hoeft er niet voor naar een andere winkel of leverancier. Daardoor heb je met Ikea keukens geen tussenpersoon nodig en bespaar je geld. Je hebt altijd de keuze tussen duurdere- en budget opties, zodat je zelf bepaalt waar je wat meer geld in wilt investeren en waar je wilt besparen.

Je keuken ontwerpen

Vervolgens is het tijd om je keuken te ontwerpen en dat kun je zelf doen of met een keukenspecialist. Als je de Ikea keukens online bekijkt, dan is er een online keukenplanner die je zelf kunt gebruiken om jouw keuken te ontwerpen. Doe je dat liever niet zelf, dan kun je ook altijd de hulp inschakelen van een medewerker bij Ikea. Wat ook je keuze, aan het einde heb je een keuken die direct besteld kan worden.

De bezorging en installatie

Ikea keukens kunnen worden bezorgd en geïnstalleerd door de medewerkers van Ikea zelf. Maar ook hier heb je dan weer zelf de keuze over hoeveel je uitbesteedt en hoeveel je zelf doet. Je maakt de keuken zo goedkoop of zo duur als je zelf wilt. Ook de mate van ontzorging bepaal je zelf. Het resultaat is een schitterende keuken exact ingericht naar jouw behoeften.

 

Een keuken op maat bestellen? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.