The Alternative
Zakelijk

Is het verstandig om de orders van je webshop zelf te versturen?

Is het verstandig om de orders van uw webshop zelf te versturen?

Steeds meer mensen beginnen met een webshop. Dit komt, omdat steeds meer mensen online beginnen te shoppen. Daarbij is het starten van een webshop nog nooit zo eenvoudig geweest als nu. Wel blijven er een aantal dilemma’s als het gaat over een eigen webshop beginnen. Een van deze dilemma’s heeft te maken met de verzending van de producten. U kunt ervoor kiezen om dit vanuit huis te doen, maar u kunt er ook voor kiezen om dit uit te besteden. Wat is verstandig? In dit artikel meer over deze logistieke kwestie.

Wat komt er kijken bij uit huis verzenden?

Uit huis verzenden klinkt heel mooi, maar wat komt er nou allemaal bij kijken? Allereerst moet u nagaan of u een goede opslag locatie heeft voor uw producten. Dit kan bijvoorbeeld een zolder zijn of een schuurtje in de tuin. Eventueel kunt u ervoor kiezen om een opslagruimte te huren.

Als de opslaglocatie is geregeld moet er worden gekeken via welke vervoerder u de pakketjes wilt verzenden. Er zijn namelijk veel vervoerders die u kunt kiezen. Zo kunt u kiezen voor postnl, dhl of dpd, maar er zijn ook andere meer onbekende vervoerders. Het is in elk geval zaak om te kiezen voor een vervoerder die dicht bij de opslaglocatie is.

De pakketjes verzenden is bij elke vervoerder net iets anders, maar komt wel op hetzelfde neer. Ook de verzendkosten kunnen nogal eens uiteenlopen bij verschillende vervoerders. Als u veel pakketjes verstuurd is het handig om een offerte aan te vragen. Zo weet u precies hoe u ervoor staat.

Verzendkosten

Zoals gezegd verschillen de verzendkosten tussen de vervoerders. Ga dus goed na via welke vervoerder u het goedkoopst kunt verzenden. Potentiele klanten haken snel af als ze hoge verzendkosten moeten betalen bovenop de prijs van het product. Het is dus slim om de vraagprijs van het product wat hoger te maken en toch gratis verzending aan te bieden. Zo behoud u de marges en blijft de conversieratio over het algemeen hoger. Ook kunt u ervoor kiezen om een deel van de verzendkosten door te rekenen in de verkoopprijs en een deel wel door de klant te laten betalen. Een andere mogelijkheid is gratis verzending aan te bieden vanaf een bepaalde prijs. Dit zorgt ervoor dat mensen sneller geneigd zijn om te komen tot het bedrag voor de gratis verzending.

Het grote nadeel van uit huis verzenden

Aan uit huis verzenden zit een erg groot nadeel. Het kost namelijk veel tijd en energie wat ook in andere delen van het bedrijf gestoken kan worden. Als uw website nog niet veel orders heeft is het tamelijk eenvoudig om de pakketjes uit huis te versturen. Het voordeel hiervan is dat u goedkoop uit bent en goede marges kunt houden. Als de webshop echter beter begint te lopen gaat er steeds meer tijd zitten in het verzenden van de producten in plaats van de groei van het bedrijf. Het is dan een stuk beter idee om de logistiek uit te besteden. Hierdoor kunt u meer tijd en energie stoppen in belangrijkere zaken binnen het bedrijf.

Orders verzenden uitbesteden

Bij het uitbesteden van logistiek begint er bij veel mensen het volgende door hun hoofd te spoken: “Blijft mijn webshop wel rendabel als ik fulfilment uitbesteed?” Hierop is kort antwoord te geven. Uw webshop blijft rendabel, zolang u genoeg orders binnenkrijgt. Dit is ook de reden dat het uitbesteden van de logistiek vooral een goede keuze is als uw webshop al een redelijk aantal orders per maand binnenkrijgt. Voor het uitbesteden van de logistiek krijgt u dan ook veel voordelen terug. Zo houdt u meer tijd over voor andere zaken in het bedrijf. Daarnaast krijgt u bij veel fulfilment bedrijven lagere verzendkosten. Ook zijn de pakketjes over het algemeen de volgende dag al bij de klant in huis, wat zorgt voor een hoge klanttevredenheid. En ook retourtjes worden door het fulfilmentbedrijf afgehandeld. Dit zijn slechts een aantal van de vele voordelen van het gebruiken van een fulfilmentbedrijf. En het is dan ook sterk aan te raden u hier goed in te verdiepen.

https://surlogic.nl/nl/