The Alternative
Image default
Kinderen

Je kind klaarmaken om zelfstandig naar school te gaan

Je kind klaarmaken om zelfstandig naar school te gaan

De rit naar school kan aanzienlijk veranderen als je van plan bent je kind voor het eerst zelfstandig naar school te laten gaan. Dit nieuwe avontuur kan een andere en onbekende route met zich meebrengen. Ze hebben de mogelijkheid om naar school te fietsen, het openbaar vervoer te gebruiken of naar school te lopen. Ze kunnen ook een spacescooter junior gebruiken. Het soort hulp dat een kind vooraf krijgt, kan van grote invloed zijn op hoe hij of zij met deze veranderingen omgaat. Planning en oefening zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je kind vertrouwd is met de nieuwe route of manier van vervoer. Veel ouders laten hun kinderen zelfstandig reizen en bieden hen enige vrijheid. Dit kan nodig zijn voor werkende ouders of mensen met kinderen op aparte scholen. Dit zal voor sommige kinderen een opwindende mogelijkheid zijn en voor anderen een beangstigend concept. In beide gevallen moeten kinderen voorbereid zijn en weten hoe ze veilig van en naar hun school kunnen komen.

Plan een oefenreisje naar school

Bespreek de nieuwe trip indien mogelijk een paar keer van tevoren met je kind. Laat ze de route een paar keer doen totdat ze er vertrouwd mee zijn als ze de bus gebruiken. Doorloop met hen de route als ze op de fiets of spacescooter gaan en als ze lopend naar school gaan. Zorg ervoor dat je duidelijke bedreigingen onderweg of hoe om te gaan met vreemden bespreekt. Geef je kind een sleutelhanger met je adres erop voor het geval ze verdwalen of hun route naar huis vergeten. Er kan ook een veiligheidsfluitje aan zijn bevestigd voor meer bescherming. Je kunt ook proberen om minstens één andere medescholier uit de buurt te vinden die naar dezelfde school gaat, zodat je kind een reisgenoot heeft. Het kan nuttig zijn om met de ouders te praten en hen te vragen om samen met jou de route te oefenen. Het kan nuttig zijn om met andere ouders te praten en een vervoersrooster op te stellen, zodat iedereen de route kan delen als jullie je kind naar school willen brengen.

Blijf kalm tijdens hun eerste paar dagen

Het is normaal om bezorgd en nerveus te zijn wanneer je kind die eerste stappen naar onafhankelijkheid zet en alleen naar school loopt. Ouders maken zich zorgen over hoe hun kinderen zullen reizen, ongeacht het soort vervoer dat ze gebruiken. Probeer ze niet te veel van je eigen angst te laten zien om je kind zelfvertrouwen te geven. Vertel ze dat ze eerst bij jou terecht kunnen als ze problemen hebben op de weg van of naar school. Ze moeten zo veilig mogelijk blijven. Herinner hen eraan om zichzelf en hun bezittingen altijd in hun laptop rugzak te beschermen.

Leer ze de waarde van vroeg naar school en weer naar huis gaan

Moedig je kind aan om van tevoren te plannen voor hun schooldag. Hij of zij wordt eerder afgeleid van de weg en hun eigen veiligheid als je kind haast heeft. Ze zullen ook meer ontspannen op school aankomen en klaar om te leren na een stressvrije rit . Een goede nachtrust aan het eind van de dag helpt je ​​kind ook om op tijd op te staan ​​en de deur uit te gaan.