Met wat voor alimentatie krijgt u te maken tijdens het scheiden?

Als u gaat scheiden, is de kans groot dat u te maken krijgt met alimentatie. Er zijn twee soorten alimentatie die van toepassing kunnen zijn op uw situatie. Deze betalingsverplichting kan gaan om alimentatie voor u of uw partner, of alimentatie voor de kinderen. Of u recht heeft op alimentatie na de scheiding en hoe hoog dit bedrag dan zou zijn, hangt af van een groot aantal factoren. Wel bent u vrij om samen met uw (ex)partner afspraken te maken over de hoogte en de duur van de alimentatie. Voordat u hier afspraken over maakt is het goed om de voor- en nadelen helder te hebben. Een bemiddelaar van Scheiden doe je samen geeft u hier graag nader uitleg over.

De financiële gevolgen wanneer u gaat scheiden

Het is logisch dat de emoties hoog oplopen tijdens het proces van het scheiden. Naast emoties, spelen ook de financiën en andere belangrijke zaken een grote rol. De gevolgen van een echtscheiding kunnen groter zijn dan u op zo’n moment beseft. Scheiden doe je samen begrijpt dat dat niet iets is waar u zich graag mee bezig houdt op het moment van scheiden, maar het is wel heel belangrijk voor de toekomst. Wat kost het om te scheiden? Welke financiële gevolgen heeft de scheiding? Hoe zit het met pensioen? Hoe kijkt de Belastingdienst tegen een scheiding aan? Dit zijn allemaal voorbeelden van vragen die beantwoordt moeten worden. Scheiden doe je samen zet voor u alles op een rijtje. Heeft u behoefte aan meer persoonlijke uitleg? Kom langs voor een vrijblijvende kennismaking met Scheiden doe je samen!  

Begeleiding speciaal voor kinderen wanneer u gaat scheiden

Scheiden is niet alleen pijnlijk voor u en uw toekomstige ex-partner. Als u kinderen heeft, moet dit vervelende nieuws ook met hen worden gedeeld. Het betekent een nieuw leven. Dit kan voor uw kinderen een enorme klap zijn. Ook voor hen begint een nieuw leven. Scheiden doe je samen biedt als één van de eerste bureaus in Nederland kinderbegeleiding tijdens en na een echtscheiding. Stapsgewijs worden de kinderen door het proces van een echtscheiding geloodst. Maar ook in de periode na de scheiding staat het belang van het kind voorop. De kindercoach heeft veel ervaring omdat zij zelf ook kind is van gescheiden ouders. Op alle vragen wordt antwoord gegeven vanuit de belevingswereld van het kind. De reacties van de kinderen zijn zeer positief.  

Voor meer info : website bezoeken