The Alternative
Image default
Management

Mijn kind ervaart problemen

Mijn kind ervaart problemen

Wanneer je kind opgroeit wilt je natuurlijk het allerbeste leven voor hem of haar regelen. Helaas heb je daar als ouder niet altijd heel veel over te zeggen. Ondanks dat je zo je best doet om alles voor ze te regelen, alles voor ze te halen, en alles voor ze te doen, kan het soms voorkomen dat je kind niet zo goed in zijn of haar vel zit. Heel vervelend is dat natuurlijk als ouder, maar het is nog vervelender voor het kind. Niemand wilt natuurlijk dat zijn kind zich slecht voelt. Als je merkt dat het niet goed gaat met je kind en je hebt hulp nodig kan je bij Kindercoach Vianen goed terecht. 

Waar kan een kindercoach bij helpen?

Een kindercoach kan kinderen en ouders helpen op het gebied van opvoeding, gedrag en/of ontwikkeling. Heeft je kind bijvoorbeeld moeite met emoties uiten, of zijn de emoties juist heel erg heftig en uit het niks, zit je kind niet goed in zijn of haar vel, of is je kind juist heel erg onzeker, dan kan je bij kindercoach Vianen goed terecht. Een kindercoach helpt een kind leren met zijn of haar emoties om te gaan, en leert ze op een andere manier naar dingen te kijken. Door deze manier van werken krijgen kinderen weer wat meer zelfvertrouwen, en gaan ze zich weer wat beter voelen.

Waar helpt een kindercoach niet bij?

Een kindercoach helpt het kind door samen te werken aan dingen waar zij het moeilijk mee hebben, maar een kindercoach geeft geen therapie. Doordat zij geen therapie geven, wordt er ook geen onderzoek gedaan naar de kinderen, je kan dus niet naar een kindercoach om er achter te komen of je kind een stoornis heeft of iets dergelijke. Als je kind problemen heeft die te maken hebben met een afwijkende ontwikkelingen, of problemen heeft die op meerdere gebieden plaatsvinden, is het beter een kinderpsycholoog in te schakelen. Kindercoaching is voor hulp met de normale ontwikkeling van een kind.

https://coachpraktijkgroei.nl