The Alternative
Image default
Woningen

Mogelijke aluminium decoraties en accessoires voor jouw interieur

Bij het inrichten van een interieur of specifieke ruimte gaat het om meer dan alleen het meubilair en de kleur op de muur. Ook het toevoegen van decoraties en accessoires zijn cruciaal om een ruimte naar jouw persoonlijke smaak in te richten. Het gebruik van aluminium en andere metaalsoorten als decoratie komt steeds vaker voor. Dit is heel begrijpelijk, aangezien metalen erg veelzijdig zijn en een moderne, stoere en industriële uitstraling hebben. Een aluminium of metalen decoratie en accessoire kan worden gebruikt als fijn accent of prachtige eyecatcher in ieder interieur.

Decoraties en kunst aan de muur

De meest bekende manier om decoraties en kunst aan een interieur toe te voegen, is door ze aan de muur te hangen. Aluminium en metalen wanddecoraties kunnen een ruimte dan ook in een handomdraai transformeren. De simpelste vorm van een dergelijke decoratie zijn de foto afdrukken op aluminium van AluminiumStunter. Zo kun je bijvoorbeeld een zelfgemaakte foto op een aluminium plaat laten printen.

Denk bij decoraties echter ook aan een abstracte metalen kunstwerk aan de wand die diepte en textuur aan de lege muren toevoegt of aan panelen die spelen met de reflectie van licht. Een andere, functionele, optie is het ophangen van metalen wandplanken om boeken, foto’s of planten op te zetten.

Aluminium elementen om verlichting

Een huis is niet compleet zonder lampen. Wat betreft lampen zijn er oneindig veel mogelijkheden. Van hanglampen tot staande lampen en wandlampen, er kan van alles. Ook op het gebied van armaturen voor deze soorten lampen is de keuze erg groot. Aluminium en metalen verlichtingsarmaturen zijn een populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Wandlampen, hanglampen en staande lampen met een metalen accent zorgt voor een industrieel en chique uitstraling.

Accessoires en het functionele aspect

Voorbeelden van metalen en aluminium accessoires zijn fotolijsten, vazen, tafeldecoraties, kaarsenhouders en omlijstingen van spiegels. Enkele functionele aspecten die je aan een ruimte toe kunt voegen, zijn metalen trapleuningen, handgrepen, en meubelbeslag. Deze genoemde accessoires en functionele aspecten voegen zowel stijl als duurzaamheid als gebruiksgemak toe aan jouw interieur.

Wat voor aluminium of metalen decoraties of accessoires je ook kiest, om een harmonieus geheel te smeden is het belangrijk om goed na te denken over welke metalen elementen en andere materialen je waar in de ruimte toevoegt. Door een beetje creatief te werk te gaan, kunnen deze decoraties en accessoires een toevoeging zijn voor iedere interieurstijl.