The Alternative
Image default
Beauty en verzorging

Ongewenste haargroei in het gezicht: 3x oplossingen

Heb je last van donkere, dikke haartjes op je kin, bovenlip, bakkebaarden of hals? Dat is vervelend, maar je bent niet alleen! Veel vrouwen hebben te maken met te veel haargroei in het gezicht en gaan naar een huidtherapeut om het te laten verwijderen. Alle vrouwen hebben gezichtshaar, maar meestal zijn deze haren dun en licht, dus niet echt zichtbaar. Als je veel dikke, donkere haren in je gezicht hebt, noemen we dat overbeharing.

Laserbehandeling

Een van de meest effectieve methoden om ongewenste haargroei in het gezicht aan te pakken, is door middel van een laser ontharen behandeling. Deze behandeling maakt gebruik van geconcentreerd licht dat wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes. Hierdoor raakt het haarzakje beschadigd, en er kan geen nieuw haar meer groeien. Het grote voordeel van laserbehandeling is dat het resultaat permanent is. Na gemiddeld 6 tot 8 behandelingen kun je genieten van langdurige haarvermindering. Deze methode is vooral geschikt voor mensen met donkere haren, omdat de laser het pigment in de haren nodig heeft om effectief te zijn.

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een andere effectieve methode om ongewenste haargroei in het gezicht aan te pakken, ongeacht de haarkleur. Bij deze methode wordt een dun naaldje in het haarzakje ingebracht, waarna het een elektrische stroompuls afgeeft. Dit proces beschadigt het haarzakje, waardoor het haar niet meer kan groeien. Het voordeel van elektrische epilatie is dat het geschikt is voor blonde, grijze en rode haren, in tegenstelling tot laserbehandeling. Een nadeel kan zijn dat er per behandeling minder haren kunnen worden behandeld en dat er over het algemeen meer behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Kijk ook naar een vergoeding door de zorgverzekering

Een interessant dingetje om naar te kijken is dat de behandeling van overbeharing in het gelaat vaak wordt vergoed door de zorgverzekering. Dit kan variëren afhankelijk van de zorgverzekeraar en het specifieke beleid, dus neem eens contact op met je eigen zorgverzekering om te controleren of je in aanmerking komt voor vergoeding. Ongewenste haargroei in het gezicht kan voor veel vrouwen een bron van zorg zijn, maar er zijn effectieve oplossingen beschikbaar. Laat je helpen!