The Alternative
Entertainment

Puzzels en het brein

Het oplossen van puzzels kan in deze bizarre en onzekere tijden een goede afleiding zijn. Puzzels, raadsels en hersenkrakers zijn niet alleen leuk en uitdagend, ze helpen je ook nog eens om je geheugen te trainen. Ook helpen ze om je hoofd leeg te maken en tot rust te komen. Puzzelen houdt je brein langer fit en gezond.

De voornaamste aantrekkingskracht van puzzels is de uitdaging die erachter schuilt. Net zoals in het leven, waar je jezelf moet blijven uitdagen om verder te kunnen komen. Om een verschil in moeilijkheidsgraden aan te geven, worden puzzels meestal aangeduid met sterren. Nul of één sterren puzzels zijn vrijwel altijd de makkelijkste en 4 of 5 sterren zijn de moeilijkste varianten. Daag jezelf uit. Kost het je moeite om een puzzel op te lossen? Dan weet je dat het brein gestimuleerd en aan het werk gezet wordt. De stofwisseling zal omhoog gaan en het bloed in je lichaam gaat sneller stromen. Dit heeft weer een positief effect op de verbindingen in je hersenen. De kwaliteit van de hersenen begint vanaf het 30e levensjaar ongeveer al af te nemen. Het is daarom belangrijk om jezelf constant uit te dagen en je brein te blijven trainen. Als een bepaalde moeilijkheidsgraad te makkelijk voor je is, begin dan aan een hoger niveau tot je het gevoel hebt dat je er moeite voor moet doen.

Zelf puzzels maken en laten maken

Tegenwoordig kun je ook zelf puzzels laten maken. Dit kan bijvoorbeeld een legpuzzel zijn waarop een persoonlijke foto afgedrukt wordt, ook wel een fotopuzzel genoemd. Daarnaast zijn er ook gepersonaliseerde puzzels voor een bedrijf bijvoorbeeld, zoals een custom brainteaser. Op basis van de kenmerken van jouw bedrijf, wordt er een bijpassende puzzel bedacht. Dat is leuk voor klanten en medewerkers. Vooral de klanten leren met zo een custom brainteaser je bedrijf beter kennen.

Zelf kun je ook puzzels bedenken voor anderen. Hoe je bijvoorbeeld een sudoku of woordzoeker kunt maken, kun je online makkelijk leren. Ook is dit een goede manier om je brein scherp te houden.

https://123puzzleme.com/services/