De registratie van met je auto gereden kilometers wordt steeds belangrijker. Er wordt tegenwoordig namelijk steeds strenger naar de ingevulde documentatie gekeken. Het aantal gereden privékilometers met de auto van de zaak is zelfs één van de meest voorkomende conflicten met de Belastingdienst. Dit wil je natuurlijk voorkomen. In dit blog leg ik je uit hoe je dat kunt doen. Automatische rittenregistratieDe naam rittenregistratie verklapt eigenlijk al zijn definitie, namelijk het registreren van je gereden ritten. Je registreert bijvoorbeeld het aantal gereden kilometer, met welke auto je de rit rijdt, de datum en tijd van de rit en de bestemming. Dit kun je natuurlijk met de hand doen, maar in de tijd waar we nu leven kan dat natuurlijk een stuk eenvoudiger. Namelijk, door automatische rittenregistratie. Dankzij speciale rittenregistratiesoftware en een speciaal kastje, ook wel bekend als een OBD-connector, wat je in de auto plaatst worden gegevens automatisch bijgehouden. Hierdoor hoef je minder tijd aan je administratie te besteden en heb je altijd een sluitende kilometerregistratie. Maar waarom is dit nou zo belangrijk?Dit komt omdat de Belastingdienst steekproefsgewijs en op ieder moment de kilometerregistratie kan opvragen. Indien deze niet sluitend is riskeer je een hoge boete.
De fiscus stelt dat wanneer je met een zakelijke auto meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt dat er sprake is van inkomsten. Wanner je wilt aantonen dat je minder dan 500 km/ per jaar privé hebt gereden, dan is het dus erg verstandig om van iedere rit een gedetailleerde administratie bij te houden en door de gereden ritten te registreren. Wanneer je dus gebruik maakt van een OBD-connector met GPS-technologie en bijbehorende rittenregistratiesoftware dan wordt dit automatisch voor je bijgehouden. Wist je trouwens dat je met een ritregistratiesysteem je ook altijd zicht hebt op de locatie van je voertuig(en). Dit is met name handig voor wagenparkbeheerders, hierdoor plan je efficiënter en kun je snel reageren op ad-hoc verzoeken van klanten. Maar ook handig op het moment dat je auto wordt gestolen. Voorwaarden rittenregistratieIn de rittenregistratie dienen de volgende gegevens te staan:
Per rit dient het volgende geregistreerd te worden voor de Belastingdienst:
Let op: wijkt je route af van de gebruikelijke route, geef dan aan welke andere route je gereden hebt. Voeg ook de reden toe waarom je niet de gebruikelijke route hebt kunnen nemen (bijv. verkeerssituaties).
Gebruik rittenregistratie op verschillende manieren:
Tot slot nog even alle voordelen op een rijtje
|
https://yeshugo.com/rittenregistratie/ |