The Alternative
Image default
Vakantie

Safaritent met privé sanitair

Het is één van de meest genoemde nadelen van kamperen: het sanitair. Niet alleen vanwege het klassieke „met de wc-rol onder de arm naar de toiletgebouwen lopen“, maar ook omdat mensen gedeeld sanitair niet zo fris vinden. Zelfs als het sanitair meerdere keren per dag wordt gereinigd komt het inderdaad wel eens voor dat de toiletten niet helemaal fris meer zijn.

Door corona zijn er mensen die zich minder op hun gemak voelen bij gedeelde douches en toilletten. En toch zijn er sinds de coronacrisis ruim een miljoen mensen die het kamperen hebben (her)ontdekt!

Steeds meer campings bieden kampeerders daarom privé sanitair. Soms staat dit op de kampeerplaats, andere keren is het een privé cabine in het centrale gebouw.

Wel zo comfortabel

Bij glamping kun je kiezen voor een luxe safaritent, lodge of tinyhouse met privé sanitair. Denk je eens in: overdag heerlijk opgaan in het campingleven en ’s avonds even lekker weken in je eigen bad. Gewoon in een safaritent!

Natuurlijk heeft niet elke safaritent met privé sanitair een badkuip of jacuzzi, maar ook met een douche waar je niet voor in de rij hoeft te staan bieden deze safaritenten je een stuk comfort waar je geen “nee” tegen kunt zeggen. En als je ’s nachts een keer naar de wc moet, hoef je ook de hele camping niet meer over. Dat wil toch iedereen?

Opletten bij het boeken

Bij het boeken van een glamping is het belangrijk dat je goed oplet wat er wél en niet bij de accommodatie is inbegrepen. Om het je makkelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt van alle glampings waar je een safaritent met privé sanitair kunt boeken, zowel in Nederland als populaire vakantielanden als Frankrijk.

In de beschrijving zie je direct of het privé sanitair binnen is, of is ondergebracht in een ander gebouwtje. Ook lees je hoe het sanitair eruit ziet (douche, bad, jacuzzi?) en of handdoeken en zeep en dergelijken aanwezig zijn.

Dankzij ons voorwerk, kiezen jullie met een stuk minder moeite jullie volgende glamping accommodatie. Heb je de perfecte gevonden? Dan boek je deze in een paar minuten tijd.