The Alternative
Vakantie

Speeltuinen in Alkmaar

Wat is er leuker dan met de kids naar een Speeltuin te gaan. Woon je in de omgeving Alkmaar? Dan hebben we hier een leuk lijstje van speeltuinen voor u opgesteld. En een handige tip voor als je naar de speeltuin gaat; doe een GPS kinderhorloge om. Dan weet je altijd waar je kind is. Je kan ook een geluidje laten afgaan om weer terug te komen. Handig 🙂 

De Batavier Alkmaar

Hier kunnen de kids lekker ravotten en spelen. Voor de kleinere kinderen is er een zandbak en een draaimolen, voor de oudere kinderen zijn er trampolines en genoeg andere toestellen.

Speelpark de Swaan

Een groot opgezette speeltuin met vijf verschillende speeltuinen. Je kunt er springen op de trampoline of op hoge springkussens of skelteren en bootje varen. Voor de kleinere kids is er liedjesland. Daar kunnen de kinderen meezingen en dansen op de leukste kinderliedjes.

Stadsboerderij De Hout Alkmaar

Deze kinderboerderij ligt midden in het Alkmaarderhout. Op deze stadsboerderij kunnen kinderen de dieren aaien en knuffelen. Er zijn schapen, geiten, kippen, cavia’s, konijnen, varkens, pauwen en nog veel meer dieren. Buiten het hek is er een mooie volière en een duiventil met verschillende vogelsoorten.

Holle Bolle Boom

De Holle Bolle Boom is een grote speeltuin in Alkmaar waar kinderen kunnen klimmen en springen, maar ook goed kunnen verstoppen in de vele speeltoestellen. Als het lekker weer is kunnen de kids in hun bikini/zwembroek door het fonteinplein lopen. Verder is er een spetter- en spatbad buiten. Dat is een leuk buitenzwembad met glijbanen voor kinderen t/m 7 jaar.

Bij minder goed weer is er een speelparadijs waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren. Voor de allerkleinsten is er een speciale afgezette speelruimte. In de Holle Bolle Plons (binnenzwembad) kunnen de kinderen in tropische tempraturen spelen. Er zijn glijbanen en speeltoestellen voor zowel jong als oud.

Sprookjeswonderland

Neem de kinderen mee in de wondere wereld van de kabouters in het kabouterbos. Bij ieder huisje hoort u gelijk de vrolijke muziek. In het park komen veel sprookjes aan bod: De reus ligt te snurken, maar kom maar niet aan zijn grote teen hoor! Of juist wel, want dan komt er een leuk liedje. In het kasteel van Violinde kan je naar de poppenvoorstelling kijken.

https://www.spottergps.com/gps-horloge/kind/