De basics van EMS training

Wat is EMS training en hoe werkt het?

EMS training is een makkelijke manier om je conditie op peil te houden. In plaats van zweten en bewegen in de sportschool trek je een speciaal ontworpen pak aan en zet je het apparaat aan. Even wachten en klaar is Kees. Dat klinkt wel heel makkelijk maar sommige mensen vergeten dat je daadwerkelijk een fikse workout kan hebben met EMS training. 

EMS training staat voor elektromyostimulatie en werkt door middel van elektrische impulsen. Door een speciaal pak aan te trekken (een elektrodenkorset) en deze aan te sluiten op een EMS apparaat worden vooraf ingestelde spiergroepen gestimuleerd met elektrische impulsen. Je spieren ontvangen deze impulsen en reageren door zich samen te trekken of juist te ontspannen. Deze samentrekking en ontspanning van bepaalde spiergroepen komt overeen met een reguliere workout in de sportschool. Beter nog, een complete sessie EMS training staat ongeveer gelijk aan meer dan 3 uur in de sportschool. 

Bijwerkingen van EMS training

Je kan je indenken dat je dus niet elke dag een volledige EMS training kan volgen. Je hebt net als met regulier sporten gewoon een rustperiode nodig. In deze rustperiode geef je jouw spieren de kans zich te ontspannen en te herstellen. 

Een veelvoorkomende bijwerking van EMS training is natuurlijk spierpijn. Spierpijn ontstaat doordat er microscopische scheurtjes in de spieren komen. Deze scheurtjes komen door het inspannen van hard gebruiken van de spier. De spierpijn van EMS training is technisch gezien precies hetzelfde als spierpijn van normaal sporten. Het grootste verschil is dat EMS spierpijn in het begin een stuk heftiger kan zijn dan normale spierpijn. 

Voor veel beginnende EMS trainers kan dit een reden zijn om EMS training te staken en te zoeken naar een alternatief zoals normaal sporten. Toch zal je lichaam na enkele weken goed wennen aan de nieuwe manier van bewegen en trainen. En zoals met alle andere dingen in het leven went je lichaam aan dingen, zo ook bij EMS training. 

Met welke kosten moet je rekening houden?

Je kan EMS training zo duur maken als je zelf wil. Het enige dat je altijd nodig hebt is een EMS apparaat en een elektrodenkorset. Verder kan je jouw trainingsregime uitbreiden met speciale EMS coaches. Deze kan je zowel in het echte leven als online volgen, bijvoorbeeld door online videotrainingen of door een afspraak bij jou in de buurt te maken. Gemiddeld kost een EMS apparaat zo’n 400 euro. Dat is een éénmalige investering. Zeker als je het vergelijkt met een terugkerend abonnement bij de sportschool a 40 euro per maand heb je het er zo uit.

 

Voor meer info : website bezoeken

Duikvakantie gepland? Koop een trimvest en overige duikbenodigdheden online

Heeft u een mooie duikvakantie in het verschiet en bent u nog op zoek naar goed trimvest? Een ruime collectie aan trimvesten maar ook alle andere duikbenodigdheden en accessoires vindt u bij duikwinkel Herman Lieven. U kunt de collectie online inzien via de webwinkel en gelijk uw producten naar keuze gemakkelijk online bestellen. Vindt u het fijner om in een fysieke winkel uw aankopen te doen? Dat kan eveneens bij Herman Lieven. U vindt de duikwinkel in ’s-Hertogenbosch. Met 1000 m2 aan duikproducten zult u hier vast en zeker de benodigde materialen vinden waarmee u goed voorbereid aan uw duikvakantie begint. De medewerkers van deze duikwinkel zijn u bovendien graag van dienst bij het zoeken naar specifieke producten, het beantwoorden van uw eventuele vragen en het geven van advies.

Trimvest en toebehoren

Bij Herman Lieven zijn trimvesten voor dames, heren en kinderen in diverse soorten vertegenwoordigd. Zo zijn er veel trimvesten die voorzien zijn van een geïntegreerd loodsysteem wat de aanschaf van een losse loodgordel overbodig maakt. Een trimvest koopt u bij Herman Lieven van merken als Apeks, Beuchat, Scubapro of Aqualung. Eveneens vindt u trimvest accessoires zoals inflators en loodpockets terug in de collectie. Vindt u het moeilijk een keuze te maken en zou u graag advies wensen? U bent hiervoor welkom in de duikwinkel in ’s-Hertogenbosch of u kunt de klantenservice van de winkel bellen. Een handige service wanneer u graag online uw aankopen doet.

Ademautomaten

Ook ademautomaten, octopussen, complete sets, losse 1e trappen en accessoires voor een ademautomaat zijn opgenomen in het aanbod van duikwinkel Herman Lieven. Waar het een ademautomaat betreft heeft u net als bij trimvesten de keuze uit diverse merken en prijsklassen. Er zijn voordelige varianten en ademautomaten van absolute topklasse. Ook bij de aankoop van een ademautomaat kunt u geadviseerd worden. Op die manier wordt u geholpen bij het vinden van de voor u juiste ademautomaat, zodat u goed voorbereid op duikvakantie kunt gaan.

Wat is fitness?

Fitness is eigenlijk een verzamelnaam voor activiteiten die ervoor zorgen je in een betere algehele conditie komt. Onder de verzamelnaam fitness vallen verschillende doelstellingen zoals, spiermassa, afvallen, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie. Over het algemeen is fitness erop gericht dat het lichaam belast wordt. Al deze activiteiten met fitnessapparatuur zorgen ervoor dat het lichaam in balans komt. Fitnessen doen de meeste mensen met een doel. De meest gestelde fitnessdoelen voor mensen zijn afvallen en spiermassa opbouwen.

Fitnessen met een doel

Veel mensen doen aan fitness. De meeste mensen hebben hier ook een persoonlijke doelstelling bij gemaakt. In de meest gevallen is dit het verliezen van een aantal kilo’s. Tegenwoordig is het ook belangrijk om een spiermassa op te bouwen. Voor meer spiermassa zorg je ervoor dat je meer calorieën in de rust verbrand, waardoor je lichaam vanzelf gaat afslanken en vet omzet in spieren. Zoals hierboven gezegd is afvallen de meest gekozen fitnessdoelstelling bij de mensen. Veel mensen kampen met overgewicht en willen hier graag aan werken. Hier kunnen cardio activiteiten voor gedaan worden, zoals fietsen of hardlopen. Dit zorgt direct voor verbranding van calorieën, waardoor je vanzelf gaat afslanken. Fitnessen met een doelstelling zorgt ervoor dat het ook leuker blijft en jezelf kan blijven uitdagen.

Voordelen van fitness

Het woord zegt het al: fit, je lichaam wordt fit van fitness. Fitness heeft niet alleen positief effect op je lichaam, maar ook voor je cholesterolgehalte en je bloeddruk. Je zorgt er zelf voor dat je gezonder door het leven kan gaan. Let wel op dat je niet als een gek alleen maar aan het sporten bent om je doelstellingen te halen. Hieronder wat handig tips om op te volgen om zo het beste uit je lichaam te halen:

–        Geef je lichaam rust na een intensieve training. Zo kunnen je spieren herstellen.

–        Train niet twee dagen achter elkaar dezelfde spiergroep. Deze spiergroep is nog aan herstellen.

–        Let op je houding tijdens het sporten. Een verkeerde houding is schadelijk voor je lichaam.

–        Blijf jezelf uitdagen. Maak fitness leuker door jezelf doelstellingen te geven.

Voor meer info : website bezoeken

NLP opleiding

Wanneer wij ons in een sociale context bevinden willen wij natuurlijk het liefste de juiste boodschap afgeven en open staan voor de boodschap van de ander. Onze houding, ons gedrag en onze manier van communiceren kan hierbij in de weg staan. Dat kan vervelende gevolgen voor u hebben. Gelukkig kunt u hier hulp van krijgen of andere mensen hier hulp in bieden met een NLP opleiding in Rotterdam.

Wat is NLP NU?

NLP NU is een bedrijf wat veel kennis en ervaring heeft op het gebied van communicatie. Hierbij kunt u denken aan spreken, maar ook aan de non-verbale communicatie. Dit is bijvoorbeeld uw houding, gezichtsuitdrukking, handgebaren en uw gedrag. Dit kan altijd verbeterd worden. Daarom zijn er therapeuten van NLP die u hierbij helpen en leidt NLP mensen op om therapeut te worden. Zo kan iedereen leren te communiceren en leren de juiste houding aan te nemen en gedrag te vertonen.

Contact opnemen

Heeft u vragen of opmerkingen over NLP Nu en alle mogelijkheden? Op de website vindt u alles over de NLP trainingen in Rotterdam en over waar u een therapeut vindt. U vindt hier ook contactgegevens zodat u vragen kunt stellen of een afspraak kunt maken met een medewerker.

Voor meer info : website bezoeken