De vlinderstruik, een populaire struik in Nederlandse tuinen

De vlinderstruik is een veel geziene struik in Nederlandse tuinen. Dit is niet zo heel gek. De vlinderstruik is namelijk ontzettend mooi en is goed te combineren met andere planten in uw tuin vanwege de vele kleuren en maten van de struik. De vlinderstruik is onder andere verkrijgbaar in de kleuren paars, geel, roze en wit. De naam van de struik zegt het al, de vlinderstruik trekt volop vlinders aan. Naast vlinders komen ook bijen en andere insecten deze struik graag bezoeken.

Het onderhouden van een vlinderstruik is vrij eenvoudig. De struik moet zo nu en dan gesnoeid worden. Een vlinderstruik snoeien kunt u het beste na een bloeiperiode doen en nadat de bloemen zijn uitgelopen. De bloeiperiode van een vlinderstruik is in de zomer en een deel van de herfst. Na deze periode kunt u de struik snoeien. Wacht niet te lang, wanneer de vorst begint is het niet goed voor de struik om gesnoeid te worden. U kunt kiezen tussen drastisch snoeien of toppen. 

Vergelijk Hoveniers helpt u aan een geschikte hovenier

Wilt u het snoeien van uw vlinderstruik uitbesteden aan een vakman? Raadpleeg dan de service van Vergelijk Hoveniers. Via de site kunt u op een eenvoudige manier verschillende hoveniers met elkaar vergelijken. Vul uw postcode in, vertel erbij waar u de hovenier voor nodig heeft en u ontvangt offertes van meerdere hoveniers uit uw omgeving. Offertes aanvragen via Vergelijk Hoveniers kost u niets en elke offerte die u ontvangt is vrijblijvend. Door Vergelijk Hoveniers komt u makkelijk en snel aan een goede hovenier.

Nieuwe tuin aanleggen? Maak een beplantingsplan

Wanneer u een nieuwe tuin wilt aanleggen of uw tuin wilt veranderen is een beplantingsplan eigenlijk onmisbaar. In een beplantingsplan staat waar de planten precies moeten komen, welke planten en kleuren er gebruikt gaan worden en het aantal planten dat in uw tuin moet komen. Door zo’n plan te maken weet u zeker dat uw tuin ieder seizoen mooi is, de kleuren goed uitkomen, de juiste planten bij elkaar staan en de sfeer in de tuin perfect is. Wilt u het beplantingsplan door een hovenier laten maken? Ook dan kunt u terecht bij Vergelijk Hoveniers.   

Voor meer info : website bezoeken

Problemen met vliegen in uw tuin, bij uw dieren of aan tafel ? Een vliegenval maak je zelf!

Problemen met vliegen in uw tuin, bij uw dieren of aan tafel ?

Vliegen, dazen, horzels en paardenvliegen zijn voor vele mensen, maar ook dieren een groot probleem. Ze veroorzaken veel hinder, overlast en irritaties bij mensen. Bij dieren veroorzaken deze (stekende, vliegende) insecten ook overlast, niet alleen op het gebied van irritaties, maar door stalvliegen, mestvliegen ontstaan ook veel ontstekingen bij dieren. De problemen bij mensen en dieren van vliegen, dazen, horzels en paardenvliegen zijn met 1 product op te lossen, namelijk Sticky Trap Dazenlijm.

 

Sticky Trap dazenlijm is een speciale natuurvriendelijke lijm om vliegenvallen te maken.

Het product vangt op een natuurlijke wijze, zonder gebruik te maken van pesticiden dazen, horzels paardenvliegen en mestvliegen. Al deze irriterende insecten kunnen gevangen worden met deze lijm. De lijm is eco-vriendelijk en kan dus geen schade oplopen aan het milieu of aan mensen/dieren.  De lijm is dus speciaal ontwikkeld voor het vangen van (irriterende/bijtende) insecten rondom mensen en dieren. De lijm is gemaakt van natuurlijke mineralen. De kleur van de lijm is lichtbruin en blijft tot wel 20 weken goed plakken. Verder trekt de lijm geen andere belangrijke insecten aan zoals hommels, bijen en vlinders. De kleefkracht is ook speciaal ontwikkeld voor het vangen van kleine bijtende insecten en is dus veilig voor mensen en dieren. Wel wordt u geadviseerd de vallen buiten bereik op te hangen. 

Lees meer over de >> Vliegenvallen lijm << 

 

Waar wordt de Sticky Trap dazenlijm voornamelijk gebruikt?

 • Paardenmanages
 • Veehouderijen
 • Dierentuinen
 • Campings & buitenplaatsen
 • Zwembaden & sportvelden
 • Terrassen en tuinen
 • weilanden
 • Overige plekken waar hinder ontstaat door vliegen en dazen.

 

Hoe vang je de dazen, horzels, paardenvliegen en zwarte vliegen nou?

Het vangen van de (irriterende, bijtende, vervelende) kleine insecten gaat erg eenvoudig. Alleen we onderscheiden twee manieren om de vliegende insecten te vangen. Dazen, horzels en paardenvliegen vang je met de lijm in combinatie met de zwarte emmer. De zwarte emmer is dan meestal ook puur voor buitengebruik. Stalvliegen, mestvliegen en gewone vliegen vang je met de lijm in combinatie met de witte emmer. De witte emmer wordt vaak binnen in stallen/huizen gebruikt, kan ook onder afdaken.

De werking van een dazenval lees je hier > >> Werking dazenval

 

 

Werking zwarte emmer bij bijtende vliegen zoals dazen en horzels:

Zorg ervoor dat je de zwarte emmer hebt voorzien van een touwtje en een haakje zodat je de emmer op kunt hangen. Vervolgens breng je een dun laagje Sticky-Trap lijm (1 á 2 mm dik) toe aan de emmer. Dit is eenvoudig te doen met een verfkwast. Wanneer de emmer voorzien is van de lijm, kan de emmer opgehangen worden op de plek waar zich de last van de bijtende insecten bevindt. Zorg ervoor dat je de emmer ophangt op een open plek waar de emmer wind kan vatten en zonlicht heeft. Hier komt de paardenvlieg namelijk op af. De vrouwtjes daas is op zoek naar bloed om zich zelf mee voort te planten. Wanneer de emmer warm wordt en zachtjes heen en weer beweegt, zal de daas gaan denken dat zij een prooi heeft gevonden om bloed van af te nemen. De daas bijt zijn prooi een steekt dus niet!!! Wanneer de daas emmer probeert te bijten zal de daas vast komen te zitten door de lijm. Op deze manier vang je dus dit vervelende, bijtende insect.  

 

Het maken van een dazen lijmval met een emmer zwarte emmer

 

Werking witte emmer:

Zorg ervoor dat je de witte emmer hebt voorzien van een touwtje met een haakje zodat je de emmer op kunt hangen. Vervolgens breng je een dan laagje Sticky-Trap lijm (1 á 2 mm dik) toe aan de emmer. Dit kun je eenvoudig doen met een verfkwast. Wanneer de emmer voorzien is van de lijm, hang je de emmer op, op de plek waar de last van de stalvliegen/mestvliegen/gewone vliegen zich bevindt. De emmer hoeft verder niet op een speciale plek/manier opgehangen worden aangezien het met normale vliegen niet uitmaakt. Vliegen veranderen namelijk iedere keer razendsnel van plek en zullen dus snel een keer op de emmer gaan zitten. Wanneer de vlieg op de emmer gaat zitten blijft de vlieg kleven en heb je de vlieg gevangen. Op deze manier vang je stalvliegen/mestvliegen en gewone vliegen.

 

Eigenschappen Sticky Trap dazenlijm:

 

Sticky Trap dazenval lijm:

 • De enige echte lijm voor het maken van vliegenvallen.
 • Zuinig in gebruik, vrij van pesticiden en een verantwoorde keuze.
 • Met 1,5 liter maakt u maar liefst 30 dazenvallen gereed!
 • Onbeperkt houdbaar
 • De gebruikte zwarte emmers steekt u eenvoudig schoon met een plamuurmes en kunt u jaar op jaar hergebruiken.
 • Regen en weerbestendig tot 20 weken!
 • Veilig voor overigen ( mens en dier )
 • Bijen, vlinders & andere belangrijke insecten worden niet aangetrokken tot de Sticky Trap.
 • Kwaliteit die staat

 

We hopen dat u veel heeft gehad aan bovenstaand artikel.

Voor meer info : website bezoeken