The Alternative
Mode en Kleding

Uitgenodigd voor een bruiloft? Vind je outfit online met volgende tips

Niets zo leuk dan je brievenbus openen en daarin een uitnodiging voor een huwelijksfeest vinden. Over wie uit te nodigen op een trouwfeest wordt vaak lang nagedacht en als jij bij de uitverkorenen bent, geeft dat een hartverwarmend gevoel. Je wil het bruidskoppel dan ook niet teleurstellen door in ongepaste kledij op te dagen. Met de volgende tips vind je de beste outfit met enkele muisklikken.

Hou rekening met de locatie van het feest

Een gouden jumpsuit is misschien leuk op een huwelijksfeest in New York maar op het platteland, ver weg van de stadsdrukte, is de kans groot dat je uit de toon valt. Vindt het huwelijksfeest plaats in een hippe bar of in een kasteel? Pas je kledingkeuze aan aan de locatie en de setting.

Wees bescheiden

Een transparante top zonder BH eronder is misschien aantrekkelijk in een club maar wordt niet geapprecieerd op een huwelijksfeest. Ook dat leren minirokje laat je best in de kast hangen. De regel is, als het te aantrekkelijk of te bloot is, draag je het niet. In het assortiment jurken voor bruiloft bij bijvoorbeeld JJ’s House vind je een uitgebreide keuze aan geschikte jurken die heel elegant zijn.

Draag geen wit

Een onbeschreven maar o zo belangrijke gouden regel: draag geen wit op een huwelijksfeest. Ook al lijkt je jurk helemaal niet op een trouwjurk, doe het gewoon niet, behalve als de bruid het uitdrukkelijk vraagt. Wit is voorbehouden voor de bruid. Dat geldt ook voor alle tinten wit zoals ivoor, crème wit, champagne of peach (ook wel blush genoemd).

Zwart daarentegen mag wel. Het is geen probleem om een mooie zwarte jurk aan te trekken zolang je er maar niet uitziet alsof je naar een begrafenis moet.

Heb je schade opgelopen aan je jurk en wil je dit zelf kunnen repareren? Kijk dan eens bij Cursus kleding naaien en leer deze zeer handige vaardigheid.

Voor meer info : website bezoeken