The Alternative
Image default
Eten en drinken

Voor- en nadelen van het inhuren van catering op een groot feest

Iedereen kent het wel. Jij bent de sjaak in het regelen van een groot feest voor je collega’s. Je krijgt een hele waslijst mee aan taken en dingen die geregeld moeten worden. Gelukkig krijg je wel hier en daar wat hulp van andere collega’s en krijg je ook een lijst doorgestuurd met andere bedrijven die wat voor je kunnen betekenen. Daar tussen zie je ook een aantal cateringsbedrijven er tussen staan. Ideaal zou je denken, maar is dat ook zo? Dat gaan wij jou in deze blog laten zien door een aantal voor- en nadelen te vertellen.

Je hoeft niets zelf te regelen

Het grootste voordeel die je hebt als je besluit om catering te nemen, dat je in ieder geval geen zorgen meer hoeft te maken over eten en drinken. Dat is de taak van de catering dat zij alles goed verzorgen en dat iedereen genoeg te eten en drinken heeft. Daarbij krijg jij wel als klant te keuze wat voor soort catering je wil hebben. Je kan alleen een borrelcatering regelen en dan ben je er al, maar bij avondeten kun je een menu samenstellen. Ideaal voor als je mensen hebt met allergieën.

Afhankelijk van de catering

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen van het aannemen van een catering. Het nadeel is namelijk dat je wel afhankelijk van hun bent. Als zij niet op tijd aanwezig zijn, voordat je gasten er zijn, dan heb je geen drankjes of eten. Dat is natuurlijk heel vervelend. Maar ook kan het zijn dat ze bepaalde dieetwensen niet goed door hebben gekregen en toch bijvoorbeeld alleen vleesgerechten serveren. Als je zelf het eten regelt, dan heb je dat meer onder controle.

Catering biedt diversiteit

Wat er nog wel fijn is aan het inhuren van een catering is dat je heel veel keuze hebt in verschillende keukens en tijden. Ze bieden veel diversiteit aan als het gaat om soort eten en wat je kan verwachten. Sommige cateringen bieden een luxe buffet aan die veel te chique is, een andere catering heeft lekker op zijn hollands stamppot gemaakt voor iedereen. Voor iedereen is er dus wat.

 

https://www.cateringgroep.nl/catering-ede