The Alternative
Kinderen

Voordelen van typecursus voor kinderen

Een werkstuk schrijven voor school, een mailtje sturen naar een collega, een website intypen in de zoekbalk, we kunnen er niet meer omheen. Alles wordt gedigitaliseerd, en heel vaak is het handig om snel te kunnen typen. Op de basisschool, later op de middelbare school, op het werk, het zal altijd van pas komen. Een typecursus kinderen kan hierin al veel uitkomst bieden.

Praktisch

Een werkstuk schrijven zal drie keer zo snel gaan als je het typen in de vingers hebt. Als je aantekeningen maakt op de laptop houd je de leraar bij. Bijna alles wat vroeger werd opgeschreven wordt nu in een Word-documentje getypt. Elke keer die letters zoeken op het toetsenbord is zo vermoeiend. Blind kunnen typen is praktisch in heel veel gevallen. Als kinderen het eenmaal onder de knie hebben, zullen ze ook met veel meer plezier aan de slag gaan. Daarnaast kan iemand die blind kan typen zich veel beter concentreren op zijn taak. Je hoeft niet de hele tijd naar het toetsenbord te staren om te kijken waar de letters staan. Als je je goed kan concentreren, leidt dit tot betere resultaten. Oefenen door een typecursus kind te volgen geeft een goede basis.

Kinderbrein

Wanneer je als volwassene met een typecursus begint ben je eigenlijk te laat. Je hebt al een bepaalde manier ontwikkeld waarop je typt, en het is bijna onmogelijk om dit nog te veranderen. Een volwassene die zichzelf dus heeft leren typen en later een typecursus doet zal nooit zo snel leren typen als iemand die als kind een typecursus heeft gedaan. Bepaalde gebieden in onze hersenen die verantwoordelijk zijn voor nieuwe dingen leren wordt veel minder actief naarmate we ouder worden. Hoe eerder je dus begint, hoe beter. Dit verklaard ook waarom typecursus kind van TypeApp een hoog slagingspercentage heeft, 98%.

Soms wordt gedacht dat er geen typecursus nodig is om blind te leren typen, maar dat dit zich vanzelf ontwikkelt wanneer je veel typt. Dit is niet waar. Een typecursus leert het kind op een bepaalde manier typen, waarop het het snelst gaat. Dit is de meest efficiënte manier om te leren typen, en je zal er je hele leven lang plezier van hebben.

Meer voordelen

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die een typecursus hebben gedaan veel beter zijn in taal. Dit komt omdat kinderen die blind kunnen typen zich meer kunnen focussen op wat ze typen, en niet bezig zijn met welke letter waar op het toetsenbord zit. Daarnaast hebben ze tijdens de typecursus veel ervaring opgedaan met taal en spelling. Door de onderzoekers wordt opgeroepen meer kinderen een typecursus te laten doen.

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de houding achter de computer. Wanneer kinderen de verkeerde houding aannemen kunnen er later klachten ontstaan. Doordat er aandacht wordt besteed aan de houding leren kinderen dit goed aan. Zo nemen ze automatisch een goede houding aan als ze achter de computer zitten en worden toekomstige klachten voorkomen. Typecursus kinderen betaalt zich dus meteen uit!

https://typeapp.nl