The Alternative
Electronica en Computers

VPS vergelijken met andere webhostingtypen

Met verschillende soorten webhosting kunt u verschillende niveaus van aanpassing op uw server uitvoeren. Ze variëren in prijzen, prestaties (bijv. Laadtijd van pagina’s) en de beschikbaarheid van de service (bijvoorbeeld uptime). Hieronder kunt u lezen hoe VPS-hosting zich verhoudt tot andere hosting oplossingen, ben je op zoek naar goedkope hosting? Dan kun je wellicht beter voor gedeelde hosting gaan.

Gedeelde hosting

Shared hosting is de oplossing voor website-eigenaren met sites met minder verkeer. Het is het startpunt van de meeste kleine bedrijven en bloggers. Met shared hosting splitst u dezelfde fysieke server met een aantal andere klanten van het hostingbedrijf. U krijgt geen toegewezen hulpmiddelen toegewezen, omdat uw site op hetzelfde besturingssysteem draait als alle anderen.

Daarom is het geheugen en de rekenkracht die uw site kan gebruiken, beïnvloed door de behoeften van andere servicegebruikers. Als er bijvoorbeeld een plotselinge verkeerspiek optreedt op een website die wordt gehost op dezelfde server, kan de laadtijd van de pagina toenemen. U kunt ook niet uw besturingssysteem en andere serversoftware kiezen, omdat alle gebruikers dezelfde configuratie gebruiken. Al met al is het uw hostingprovider die voor elk aspect van uw shared hosting-omgeving zorgt.

U kunt shared hosting zien als een verhuur waarbij u hetzelfde appartement deelt met een aantal huisgenoten. VPS-hosting is nog steeds een soort van flat, maar iedereen heeft zijn eigen kamer waar ze de ruimte kunnen aanpassen aan hun behoeften. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor het schilderij, meubels, decoratie, etc.

Cloud Hosting

Bij cloud-hosting gebruikt u geen enkele server, maar een cluster dat in de cloud wordt uitgevoerd. Elke server in het cluster slaat een up-to-date exemplaar van uw website op. Wanneer een van de servers te druk is, leidt het cluster het verkeer automatisch om naar een minder verkeer. Als gevolg hiervan heeft cloudhosting geen downtime, omdat er altijd een server in het cluster is die de verzoeken van uw websitebezoekers kan dienen.

Cloud hosting en VPS hosting zijn niet exclusief voor elkaar. In plaats daarvan bieden veel hostingbedrijven VPS-hosting aan op een cloudinfrastructuur . Dit is ook de oplossing die we bij Hostinger hebben gekozen, omdat we vonden dat het combineren van VPS en cloudtechnologieën leidt tot de hoogst mogelijke prestaties en betrouwbaarheid in de virtuele serveromgeving.

 

 

https://www.webhost4you.nl/