Waar je op moet letten bij de aanschaf van een cirkelzaag

Thealternative

 

Wat zijn cirkelzagen? In feite is een cirkelzaag een krachtig elektrisch gereedschap met een schurend of roterend mes dat verschillende materialen met een cirkelvormige beweging snijdt. Een cirkelzaag gebruikt ook een lintzaag met een plat of rond draaiend wiel, maar verschilt sterk van een cirkelzaag omdat ze een cirkelvormige beweging gebruiken om te zagen. Cirkelzagen kunnen ook losjes als blad worden gebruikt, vooral wanneer het zaagblad niet scherp is. In dit artikel leggen we je graag uit hoe je cirkelzaagbladen koopt en naar welke functies je moet zoeken voor je aankoop.

 

Meer een tafelzaag

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een cirkelzaag, is of het een M.S. Thule cirkelzaag die meer een tafelzaag is dan een elektrisch gereedschap. Met een paar eenvoudige aanpassingen aan de zaagdiepte- en snelheidsinstellingen van de zagen, kun je deze tafelzaag voor al jouw zaagbehoeften gebruiken.

 

Sommige mensen geven de voorkeur aan het werk van de cirkelzaag, terwijl anderen een houtbewerkingsmachine alleen kiezen vanwege de cirkelzaagmogelijkheden. Veel thuiswinkels kopen deze maaiers en vliegtuigen voor algemene maai- en zaagtaken in plaats van strikt hout te persen. De duurdere zagen hebben meer functies en kunnen zelfs op maat worden gemaakt om aan de exacte specificaties van je houtbewerkingsproject te voldoen.

 

Technologie

Het volgende waar je rekening mee moet houden bij het kopen van je cirkelzaag of tafelzaag, is welke technologie je wilt gebruiken. Twee van de meest populaire soorten technologie die in deze tools worden gebruikt, zijn M.S. Thule en axis-technologie. Met een M.S. Thule-mes, er is een tweezijdig roterend mes dat linksom wordt gedraaid. Deze richting bepaalt de richting waarin het blad zal snijden terwijl het wordt gedraaid. Een asmodel zorgt voor een vast zwaartepunt waardoor het gemakkelijker wordt om de richting van het blad en de snijbreedte te controleren.

 

Snelheidsinstellingen

Het derde dat je moet overwegen, is hoeveel snelheidsinstellingen er op jouw zaag beschikbaar zijn. Er zijn meerdere snelheden met M.S. Thule-modellen, maar je hebt misschien niet alle extra snelheid nodig als je een klein stukje snijdt. Met deze eenheden kun je de snelheid instellen waarmee het blad zal draaien. Hoewel de meeste mensen het goed doen met dit type zaag, hebben sommige aannemers deze functie mogelijk nodig om dikkere materialen te zagen. Wat de reden ook is, hoe meer snelheidsinstellingen, hoe beter.

 

Hoewel dit drie van de belangrijkste dingen zijn waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een cirkelzaag, zijn er een paar andere factoren die je zullen helpen bij je aankoopbeslissing. Vermogen, grootte en type mes zijn slechts enkele van de factoren waarmee je rekening moet houden. Als je eenmaal weet naar welke items je winkelt, zou het gemakkelijker moeten zijn om de selectie te beperken tot een of twee kwaliteitsmerken.

 

Naast een cirkelzaag is het mogelijk om een ander houtbewerkingsmachine in combinatie te gebruiken, namelijk een schuurmachine. Beiden producten zijn te verkrijgen bij Gereedschap Expert.

https://www.gereedschap-expert.nl/