Waarom bijenpollen gezond zijn tegen hooikoorts

Thealternative

 

Wat zijn Bijenpollen

Bijenpollen zijn zoals de naam al zegt, letterlijk kleine bolletjes. Deze ontstaan en worden vervoerd de door bij. De pollen bevatten meer dan 96 verschillende voedingsstoffen. Iedere voedingsstof kan gemakkelijk door ons lichaam opgenomen worden en zijn nodig om het menselijk lichaam gezond te houden.

Bijenpollen bestaan voor 40% uit eiwitten, 22 aminozuren, vitamine C, D, K en een B-complex. Ook zitten er enzymen en caroteen in. Dit zijn de belangrijkste antioxidanten die tot nu toe zijn ontdekt.

Hoe zien bijenpollen eruit?

De pollen hebben een geelactig uiterlijk. Het zijn kleine bolletjes waarvan je maar 1 a 2 eetlepels per dag hoeft in te nemen. Bijenpollen kunnen tevens op vele verschillende manieren gegeten worden. De één slikt ze meteen door met eventueel wat water, terwijl de ander het door zijn ontbijt doet of mixt door een smoothie. De pollen zijn namelijk niet erg smakelijk. Wanneer je er op kauwt komt er een aparte smaak vrij die droog en kleverig van substantie is.

Bijenpollen voedingswaarde per 100g (1 eetlepel)

  • Energie: 1633kj/390kcal
  • Vet: 7,0g
  • Koolhydraten: 64,0g
  • Eiwit: 18,0g

Ingrediënten: 100% pure bijenpollen en allergenenvrij

Waarom bijenpollen een superfood is

De pollen zijn uitgeroepen tot superfood omdat ze heel veel vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten. Per 100g, dat neerkomt op 1 eetlepel, zit enorm veel stoffen die goed zijn voor ons lichaam. Een eetlepel per dag kan al voor heel veel meer energie zorgen alsook je algemeen beter laten voelen. De pollen worden voornamelijk aanbevolen aan mensen die last hebben van hooikoorts, maar ook aan mensen met weinig energie of een lage weerstand. Wanneer je de pollen neemt voor allergische redenen, dan is dat een goede keuze. De reden hiervan is dat de pollen zorgen voor herstel van hooikoorts alsook enorm veel goede stoffen bevatten.

Bijenpollen kopen

Bijenpollen kunnen zowel in de plaatselijke natuurlijkwinkel gekocht worden als in de grotere supermarkten en uiteraard online. Voor actuele prijslijsten ga je naar www.bijenpollen.com

 

Voor meer info : website bezoeken