The Alternative
Image default
Aanbiedingen

Wanneer heb je een arbeidsrecht advocaat nodig?

Wanneer heb je een arbeidsrecht advocaat nodig?

Heb je problemen op de werkvloer? Voel je je bijvoorbeeld onterecht behandeld en ben je van plan ontslag in te dienen, weet alleen op dit moment nog niet hoe je dit het beste kunt doen? Dan heb je een ervaren partner nodig die je op dit gebied kan adviseren. Een advocaat die gespecialiseerd is inzake arbeidsrecht kan je bijvoorbeeld verder helpen. 

 

Wat betekent het arbeidsrecht voor mij als werknemer?

Het arbeidsrecht beschermt de werknemer tegen de machtige positie van een werkgever. Daarnaast is het arbeidsrecht belangrijk bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst, doordat een groot onderdeel betrekking heeft op het ontslag. Dit houdt in dat een werkgever zich aan bepaalde regels moet houden en dat hij of zij je niet zomaar kan ontslaan. Wel bestaat er zoiets als een ‘ontslag met wederzijds goedvinden’. Daarover lees je meer in deze blog.

 

Het tekenen van een vaststellingsovereenkomst

De afspraken over het opheffen van de arbeidsovereenkomst worden schriftelijk vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Je bepaalt samen met je werkgever wat hierin komt te staan. Bijvoorbeeld de einddatum van je werkzaamheden binnen het bedrijf, een eventuele ontslagvergoeding en de afspraken over het concurrentiebeding. Deze afspraken zorgen ervoor dat de arbeidsovereenkomst op een eerlijke en nette manier zal worden beëindigd. Buiten dat worden de belangen van beide partijen in de vaststellingsovereenkomst opgenomen. Dat betekent meestal dat je op een goede manier afscheid van elkaar kan nemen.

 

Kom je er samen niet uit?

Het is van belang dat de overeenkomst waterdicht is en de voorwaarden goed worden onderhandeld. Toch kan het voorkomen dat jij als werknemer, niet met je baas tot een gezamenlijke oplossing komt. Als je in dat geval liever de hulp van een expert wilt inschakelen, dan weet je zeker dat jouw belangen worden behartigd. Een ervaren professional op dit gebied is Hanze Advocaat. De specialisten kunnen voor je controleren of de overeenkomst juridisch correct is opgesteld. Daarnaast wordt getoetst of jouw WW-rechten veilig zijn gesteld. Het team van Hanze Advocaat heeft al meer dan honderd arbeidsrecht cases in goede banen geleidt. Hierbij staat als doel voorop dat men tot een oplossing komt waarmee beide partijen het eens zijn, het liefst zonder de inzet van een rechter.