The Alternative
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is een Digital Agency?

Een digital agency is een bedrijf dat zorgt voor creatieve, strategische en technische ontwikkeling van digitale producten en diensten. Daarnaast richten digital agencies zich op complexere digitale projecten waarbij alle disciplines samenkomen. In het huidige bureaulandschap zijn er reguliere digital agencies, digital product agencies en full-service digital agencies.

Wat doet een Digital agency?

Digital agencies spelen een rol bij het ontwikkelen en uitvoeren van digitale strategieën voor hun klanten. Omdat digital agencies vaak complexe projecten uitvoeren, zijn klantrelaties met klanten vaak langdurig.

Welke diensten voert een Digital Agency uit?

Zoals eerder vermeld, heeft de term “digital” een vrij brede interpretatie op het gebied van agencies. Digital agencies hebben echter één ding gemeen: ze zijn actief in een van de volgende digitale gebieden:

–          UX design, visueel ontwerp, enz.

–          Strategieën zoals onderzoek, advies en planning

–          Technologieën zoals ontwikkeling en gegevensverzameling

–          Marketing, zoals reclame, PR en media-inkoop

Wat is UX design?

UX design, oftewel user experience design is een methode om digitale producten te maken die nuttig, boeiend en consumentvriendelijk zijn voor eindgebruikers. Het is een proces dat door ontwerpers wordt gebruikt om de bruikbaarheid en toegankelijkheid van een product voor de eindgebruiker te verbeteren. Het concept van user experience design bestaat al tientallen jaren, maar het evolueert voortdurend. In de wereld van vandaag gebruiken we voortdurend digitale producten en veel bedrijven investeren in UX-design om hun producten bruikbaarder en aantrekkelijker te maken. De bedrijven die benaderd worden voor deze taken zijn UX-design bureaus.

Hoe verschilt UX-design zich van traditionele ontwerpmethoden?

Hoe UX-design verschilt van traditionele ontwerpbenaderingen: traditionele ontwerpmethoden richten zich op esthetiek, terwijl UX zich richt op menselijke behoeften en verlangens. Ontwerpers gebruiken verschillende tools, zoals wireframes, prototypes, mockups en persona’s, om digitale producten te ontwikkelen met behulp van traditionele methoden. Door prototypes te gebruiken, kunnen ontwerpers verschillende ideeën testen voordat ze worden geïmplementeerd in productiesoftwaretoepassingen. Op deze manier kunnen ze ervoor zorgen dat de software voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker en hun leven gemakkelijker maakt voordat ze deze op de markt brengen. Prototypes geven een duidelijk beeld van hoe gebruikers zullen reageren op een product voordat de daadwerkelijke ontwikkeling begint.