The Alternative
Internet

Wat is een VPN en waarom zou jij dat nodig hebben

Wat is een VPN?

Een Virtual Private Network(VPN) zorgt ervoor dat je een veilige verbinding via internet met een ander netwerk tot stand kan brengen. Ze worden vooral gebruikt om toegang te krijgen tot websites met regiobeperking en om je surfactiviteiten te beschermen tegen het meegluren op openbare wifi en andere gratis netwerken.

Uw computer maakt verbinding met een andere computer/server die ergens op de wereld staat hierdoor is het niet uw eigen ip adres die gebruikt wordt voor uw surfgedrag maar een IP adres ergens anders op de wereld. De verbinding tussen uw computer of laptop en de server is encrypted daarom kan iemand anders op een publieke wifie niet bij uw gegevens komen aangezien u niet op het zelfde ip adres zit. Voor mensen die veel remote werken of zelfs bij thuiswerken (wat veel mensen doen tijdens de corona crisis) raden wij aan om een VPN te gebruiken en voor het geld hoeft u het niet te laten. Bij 5 euro VPN betaald u nu niet €5 maar slechts €2,50 per maand!

 

Met een VPN zijn er geen beperkingen meer.

Simpel uitgelegd een VPN verbind je pc, tablet of smartphone met een server ergens op internet en geeft je de mogelijkheid anoniem te surfen via de internetverbinding van die computer server. De website of streamingdiensten met regiorestricties denken dan te zien dat je surft of streamed in dezelfde regio, waardoor je toegang hebt tot diverse mogelijkheden die je normaal niet zou kunnen doen.

Wat is de beste VPN?

Dit is natuurlijk afhankelijk van je behoeften, maar over het algemeen is de overgrote meerderheid op zoek naar een VPN om surfactiviteiten te beschermen en willen ze geen keuze beperking hebben bij streamingdiensten. Toch is gebruiksgemak gecombineerd met snelle servers belangrijk om in je keuze op te nemen. 5 Euro VPN is zo’n serviceprovider die op alle fronten goed scorend is.