The Alternative
Gezondheid

Wat is rauwe cacao en waarom het het zo gezond?

 

Wat is Rauwe Cacao

Rauwe cacao is niet verhit en omdat het niet verhit is, blijven alle goede stoffen die cacao eigen is, bestaan. Normaal gesproken wordt cacao verhit. Dit is veelal nodig in productprocessen van voedingswaarde waar cacao voor nodig is. Cacao kennen we eigenlijk allemaal wel. Het is namelijk de grondstof voor chocolade. Echter wordt cacao steeds meer en op verschillende manieren gebruikt. De bekendste variant op dit moment zijn cacao nibs. Deze nibs zijn tegenwoordig overal wel te verkrijgen zoals in de grotere supermarkten als online.

 

Rauwe cacao voordelen

De goede eigenschappen van cacao blijven dus bestaan wanneer de cacao niet verhit wordt. Onverhitte cacao is verkrijgbaar onder de namen raw cacao of rauwe cacao op z’n Nederlands. Er zitten vele gezonde voordelen aan deze superfood. Zo zit het boordevol antioxidanten maar zitten er ook vele vitamines en mineralen in. Hieronder de voordelen uitgelicht.

  • Goed voor hart en bloedvaten. De antioxidanten die cacao eigen is, zijn goed voor de doorbloeding, je hart en bloedvaten.

  • Het verminderd stress en menstruatiepijn. Vrouwen voornamelijk, grijpen in stressvolle periodes graag naar een lekker stuk chocolade. Vaak werd gedacht dat dit door de suiker komt, dat is deels waar, maar we hunkeren ook naar de cacao die erin zit. In een normaal stuk chocolade zit zo weinig cacao dat je de voordelen ervan nooit zult ervaren. Wanneer je bijvoorbeeld de rauwe cacao nibs door je yoghurt heen eet, zul je op ten duur zeker de voordelen ervan ervaren.

 

Lees alle voordelen op de site www.rauwecacao.com

 

Voor meer info : website bezoeken