The Alternative
Electronica en Computers

Wat u moet weten over licentiebeheer

Licentiebeheer gaat over het beheren van alle licenties die uw bedrijf nodig heeft om goed te functioneren. Licenties zijn simpelweg de gekochte toestemmingen om voor een bepaalde tijd (en bepaalde restrICTies) een programma in gebruik te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de programma’s van Microsoft of Adobe Reader. Om voor uw werknemers een omgeving te creëren waarbij ze alle nodige tools hebben om optimaal hun werk te kunnen doen, heeft u de juiste licenties nodig. OnnIT is een bedrijf dat u onafhankelijk ICT advies kan geven en u met licentiebeheer kan helpen. Ook voor software en hardware heeft u een goede partner aan dit gespecialiseerde bedrijf.

Waarom licentiebeheer?

Stelt u zich voor dat u alleen met uw eigen werk te maken heeft. Waarschijnlijk heeft u meer dan twee handen nodig om op te noemen welke gespecialiseerde software u allemaal op een dag gebruikt. Het is dan ook een enorm complexe organisatie om ervoor te zorgen dat iedereen in een groot bedrijf toegang heeft tot de juiste software. Licentiebeheer gaat daarom ook over het aankopen van volume licenties. Zo kan u bijvoorbeeld met de vendor afspraken maken over licenties voor tientallen of honderden computers. Bedrijven krijgen op die manier ook kortingen. OnnIT kan u onafhankelijk ICT advies geven over welke programma’s het beste bij uw bedrijfsdoelen passen en helpt u bij het licentiebeheer.

Het belang van onafhankelijk ICT advies

Vendoren zoals Microsoft en Google hebben er natuurlijk belang bij dat u voor hun programma’s kiest en licenties koopt. U bent namelijk niet meer dan een potentiële klant die geld in het laatje kan brengen. OnnIT heeft geen belangen bij de een of andere vendor en kan u dus helpen door onafhankelijk ICT advies te geven. Dit houdt in dat OnnIT samen met u kijkt welke software het meest relevant is voor uw bedrijf en een plan opzet voor licentiebeheer. Onder de diensten valt ook het inkopen en aanleveren van licenties, zodat u dit allemaal uit handen kunt geven. Kortom, OnnIT is uw ideale partner in advies en de aankoop van software en hardware.