The Alternative
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de grootste voordelen van een houtkachel?

De energieprijzen stijgen enorm en daarom verliest de centrale verwarming aan populariteit. Steeds meer mensen overwegen andere oplossingen om hun woning warm te houden. Denk aan een pelletkachel, warmtepomp of een ouderwetse houtkachel. Een houtkachel geeft veel sfeer en warmte. In dit artikel lees je alle voordelen van een houtkachel en dat zijn er nogal wat! Lees zeker verder als jij benieuwd bent en ook een grote hoeveelheid sfeer in jouw woning wilt brengen. 

Een houtkachel zorgt voor gezelligheid

Een houtkachel is, naast dat het voor veel warmte in huis zorgt, ook erg sfeervol. Je huis wordt meteen een stuk gezellig. Het is dus gewoon een erg mooi interieuritem wat in verschillende stijlen verkrijgbaar is. Je kunt gaan voor een landelijk model of juist voor een moderne en strakke haard. Voor ieder interieur is er wel een haard te vinden! Om deze sfeer te creëren heb je naast de kachel ook hout nodig om te branden. Haardhout kopen kan bij Golden Flame in Zutphen!

Het zorgt voor veel warmte in de koudere maanden

Een houtkachel zorgt niet alleen voor sfeer, maar ook voor veel warmte. Het rendement van een houtkachel ligt bovendien een stuk hoger dan bij een open haard. Dit is zo omdat er bij een open haard erg veel warmte via de schoorsteen weer naar buiten gaat. Dit is natuurlijk zonde van de warmte. Bij een houtkachel is dit een stuk minder. 

Hout is een goede brandstof

Hout gebruiken als brandstof is een erg goed idee. Je kunt kiezen voor droge, kant-en-klare houtblokken van Golden Flame. Deze houtblokken zijn van supergoede kwaliteit. Er is ook een optie waarbij je zelf hout klieft en stockeert. Kies dan wel uitsluitend voor schoon hout, zonder lijm- of verfresten. Zorg er dus altijd voor dat je goed uitkijkt bij hout uitzoeken dat je geen bewekt hout kiest om houtblokken van te gaan maken. Dit hout brandt namelijk niet volledig op en er wordt veel rook en roet geproduceerd tijdens de verbranding.