The Alternative
Image default
Zorg

Wordt mindfulness met behulp van een psycholoog

Wordt mindfulness met behulp van een psycholoog

Mindfulness, je hebt er vast weleens van gehoord. Het is een manier om meer in het hier en nu te zijn en minder te piekeren over het verleden of de toekomst. Vaak denken mensen dat je dit helemaal zelf moet doen. Maar wist je dat een psycholoog je hier heel goed bij kan helpen? Zo kan bijvoorbeeld een Psycholoog IJsselstein je helpen. Daar kun je leren wat mindfulness precies is en hoe je het kunt toepassen in je dagelijks leven. Vandaag vertellen we je meer over mindfulness en haar voordelen. 

Wat mindfulness inhoudt

Je vraagt je vast en zeker af wat mindfulness allemaal inhoudt. Bij mindfulness draait het allemaal om bewustzijn. Stel, je eet een appel. In plaats van snel die appel op te eten terwijl je tv kijkt of met je telefoon bezig bent, probeer je echt te proeven, te voelen en te ruiken. Je merkt de zoetheid, het sap, de textuur. Je bent helemaal in dat moment, met die appel. Hetzelfde geldt voor andere momenten in je leven. Je probeert echt aanwezig te zijn bij wat je doet, zonder oordeel en zonder afleiding. Zo beleef je bijvoorbeeld de mooie momenten in het leven een stuk intenser. 

De voordelen van mindfulness

Mindfulness kent vele voordelen. Ten eerste helpt het tegen stress. Door echt in het moment te zijn, pieker je minder en voel je je kalmer. Ook kan het je helpen beter te slapen, omdat je minder ligt te malen in bed. Bovendien kan mindfulness je concentratie verbeteren. Doordat je traint om je aandacht bij één ding te houden, lukt het je beter om je te focussen op school of tijdens andere activiteiten. Als je meer wilt weten over mindfulness en hoe je het kunt leren, kan een Psycholoog IJsselstein je daar zeker bij helpen. Je zult merken dat je met mindfulness meer rust en balans in je leven krijgt. 

 

https://elizabethcueva.nl/psycholoog-ijsselstein/