Foutratio van een winkel led scherm

Als er tijdens de fabricage van een winkel led scherm een aantal dode pixels worden waargenomen dan worden deze in de fabriek al vervangen. Vaak is dit een probleem met een slechte verbinding met het PCB waar het led op gesoldeerd is. Per bedrijf is het verschillend over hoeveel pixels er defect mogen zijn. Het spreekt voor zich dat hoe hoger het aantal mogelijke dode pixels hoe goedkoper het winkel led scherm vaak is. Achteraf zijn de leds ook nog wel te vervangen maar dan is het een moeilijkere klus omdat er vaak een beschermmasker voor zit geschroefd en een kunststof plaat aan de achterkant. Deze moeten dan eerst worden verwijderd.

Welke foutratio wordt er getolereerd in een winkel led scherm

Qua zichtbaarheid kunnen we stellen dat bij een winkel led scherm een pixel per 100 nog wel acceptabel is. Van een afstand is dit niet waar te nemen. Voor bijvoorbeeld een lichtkrant is de foutratio hoger. De letters zullen bij meer defecte leds ook nog goed zichtbaar zijn.

Uiteraard maakt het ook uit hoe groot de leds zijn. Je heb bijvoorbeeld Pixel 10 led schermen die 10.000 leds per vierkante meter hebben maar ook led schermen die pixel 1.25 zijn. Deze hebben 640.000 leds per m2. Als er hier een led kapot is zal het veel minder opvallen dan bij een grovere pixel.

LED scherm vs LCD scherm

Ook bij een winkel LCD scherm heeft men te maken met een foutratio. Hier ligt de tolerantie wel een stuk lager. Het nadeel van een dode pixel in een LCD scherm is dat deze niet individueel is te maken. Een LCD scherm bestaat uit 1 geheel terwijl bij een led scherm elke pixel afzonderlijk is gesoldeerd.

Ook bij een LCD scherm scheelt het of de pixels die dood zijn vlak bij elkaar zitten of verspreid over het scherm. Als er 3 kapotte pixels dicht bij elkaar zitten wordt het scherm vaak afgekeurd.

Voor meer info : website bezoeken

Hoe zit het met medewerkers op de Payroll? En waar moet je boekhouder op letten?

Misvattingen over de loonlijst vormen enkele van de grootste, meest kostbare gevolgen voor een bedrijfseigenaar. Hieronder hebben we vijf onjuiste of verouderde dingen weergegeven die we steeds weer horen over de salaris administratie en boekhouders (bekijk daar meer over op https://nederland-mkb.nl/boekhouder-offerte/ ). Lees verder om te zien of u het slachtoffer bent geworden van een van deze leugens en ontdek wat u eraan kunt doen.

Mythe # 1: Salarismedewerkers zijn altijd vrijgesteld van overwerkregels.

Realiteit: Nee, niet altijd. Een van de meest hardnekkige payroll-mythen draait rond de “witte-boorden” -vrijstellingen. Het is een feit, volgens de Fair Labor Standards Act (FLSA) , dat executieve, administratieve, professionele, computer- en externe verkoopmedewerkers in aanmerking komen voor een vrijstelling. Ze moeten niet alleen op basis van salaris worden betaald, maar ook aan bepaalde taken voldoen. plichten testen, en ook moet worden betaald het minimum salaris voor vrijgestelde werknemers (momenteel $ 455 per week). De hoge prijs voor het verkeerd classificeren van de vrijgestelde status van werknemers omvat niet alleen terugbetalingen voor onbetaalde tijd, maar ook advocatenhonoraria, boetes, belastingen en meer. Bottom line, nooit aannemen dat iemand is vrijgesteld op basis van alleen hun functie.

Mythe # 2: alleen grote bedrijven moeten hun loonlijst uitbesteden.

Werkelijkheid: zelfs kleine bedrijven met slechts 5 werknemers kunnen profiteren van het uitbesteden van hun loonlijst. Denk er eens over, payroll-providers hebben technologie, cloud-gebaseerde platforms en rapportagemogelijkheden waar een klein bedrijf misschien geen toegang toe heeft. Ze hebben ook professionals die uitsluitend zijn toegewijd aan de salarisadministratie en kunnen helpen met zaken als automatische belastingbetalingen en aangiften, directe stortingen en meer. Ten slotte zijn veel payroll providers opgezet om expliciet te werken in de kleine zakelijke markt. Uiteindelijk telt niet de grootte van uw bedrijf, maar is het logisch dat u uw loonlijst uitbesteedt.

Mythe # 3: We hebben veel ervaring met het maken van payrolls, dus we maken ons geen zorgen over compliancekwesties.

Realiteit: Ongeveer 40% van de kleine bedrijven moet de IRS een gemiddelde boete van $ 845 per jaar betalen voor te late of onjuiste aanmeldingen. Dit aantal is niet verrassend als je bedenkt hoeveel lokale, provinciale en federale beleidsmaatregelen er zijn en hoe vaak ze kunnen veranderen. Laten we eerlijk zijn – wanneer hebt u voor het laatst kennisgemaakt met de nieuwste arbeids- en belastingwetgeving? De kansen zijn dat het een tijdje is geweest, of helemaal niet. Een goede payroll-provider is een expert in zowel payroll en compliance en helpt uw ​​bedrijf te verdedigen tegen straffen veroorzaakt door verwarrende overheidsproblemen. 

https://nederland-mkb.nl/

Heb je betrouwbare webhosting nodig als je een kleine blog hebt?

Vóór het internet was het delen van je ideeën met de wereld buiten je naaste vrienden, familie en collega’s voor de meeste mensen onbereikbaar. Met de opkomst van bloggen, heeft iedereen die ideeën of artistieke creaties heeft die ze voor een breder publiek willen brengen nu een manier om dit te doen. Maar voordat je je gedachten kunt gaan pushen en in de grotere wereld kunt werken, moet je je blog laten draaien.

Een van de eerste en meest basale dingen die u daarvoor moet doen, is een goedkope webhosting vinden.

Website-hosting voor een blog is een van de meest essentiële services die u nodig hebt als u andere mensen online wilt bereiken. Het is een van de belangrijkste bouwstenen van een nieuwe blog.

Waarom uw blog Web Hosting nodig heeft

Weet jij waarom webhosting belangrijk is? Laten we eens kijken naar wat webhosting daadwerkelijk doet en hoe dit uw algehele site beïnvloedt.

  • We denken er niet vaak aan tijdens het surfen op internet, maar elke website die we bezoeken neemt ruimte in beslag. Alle verschillende bestanden en elementen die deel uitmaken van die website moeten ergens fysiek leven.
  • Zoveel als het internet zich ongebonden voelt door de fysieke wereld, in feite neemt elk woord en beeld dat je ziet een klein beetje ruimte in beslag in een ruimte gevuld met servers ergens.
  • Webhostingbedrijven bezitten en onderhouden die servers. Elke blogger op het web heeft hoofdzakelijk ruimte gehuurd van een van deze webhostingbedrijven van zijn keuze op een van de servers van de provider (behalve in zeldzame gevallen waarin een bijzonder technische blogger mogelijk een eigen server heeft).
  • Nu begrijpt u de basisprincipes van webhosting . Webhostingservices zijn in feite de online versie van het huren van onroerend goed voor uw huis of bedrijf, maar – zoals u zult blij zijn om te leren – veel goedkoper.

Typische kosten van Blog Web Hosting

Webhostingplannen starten vanaf $ 5 per maand voor de meest elementaire gedeelde webhostingplannen. Shared hosting is de beste keuze voor de meeste nieuwe bloggers.

Maar naarmate uw blog populairder wordt, kunt u na verloop van tijd upgraden naar een cloudhostingplan of een VPS-hostingoplossing . Een cloudhostingplan kost over het algemeen $ 5- $ 50, terwijl een VPS $ 20- $ 100 per maand kost.

In sommige gevallen bevatten deze startsnelheden geen extra functies die u mogelijk wilt of nodig hebt, zoals een domeinnaamregistratie , een SSL-certificaat (voor beveiliging), e-mailadressen van het domeinmerk of een website builder .

Zorg ervoor dat u bij het kiezen van de beste webhostingservices voor uw blog de beschikbare functies voor verschillende opties bekijkt en rekening houdt met de kosten van alles wat niet is inbegrepen waarvoor u extra moet betalen.

https://www.webhost4you.nl/

Het verschil tussen een detachering- en uitzendbureau

Detacheringsbureaus houden zich bezig met het werven, flexibel inzetten en selecteren van personeel. Het is niet hetzelfde als een uitzendbureau hoewel veel mensen dat wel denken. Er is namelijk één groot verschil, bij een uitzendbureau heeft hebben de krachten geen contract dus als de werkzaamheden afgelopen zijn heeft een uitzendbureau geen betalingsplicht meer. Bij een detacheringsbureau staan de arbeidskrachten wel onder contract. Om deze reden heeft zo’n bureau ook goede detachering software nodig.

Omdat je onder een contract valt is de selectieprocedure ook een stuk strenger. Ze nemen namelijk mensen aan die ze dus ook moeten betalen op het moment dat er geen werk is. Het is daarom belangrijke goede uitzend software te gebruiken. Het is namelijk een proces dat vrij nauwkeurig gebeuren moet en deze software ondersteund het bedrijf met het maken van de juiste keuzes. Je wilt dat alles efficiënt verloopt omdat je als detacheerder niet wilt dat je mensen moet betalen die niet aan het werk zijn.

Als je je hebt ingeschreven bij een detacheringsbureau wordt je beoordeeld en kijkt het personeel of jij geschikt bent voor het segment waarop je je hebt ingeschreven. Aan de hand van referenties wordt er meestal gecontroleerd of jij ook daadwerkelijk geschikt bent en het waar is wat je zegt. Het is namelijk extreem belangrijk dat de klanten van een detacheringsbureau betrouwbaar zijn en goed werk kunnen leveren.

Ook hoe met het personeel wordt omgegaan is een groot verschil tussen uitzendbureaus en detacheringsbureaus. Omdat je onder een contract staat bij een detacheringsbureau hechten zij meer waarde aan je veiligheid en gezondheid dat een uitzendbureau. Hoewel een uitzendbureau ook regels heeft waar zij zich aan moeten houden hechten zij minder waarde aan jou als een persoon.

Zoals je leest zijn er veel verschillen en zijn deze verschillen ook vrij groot. Waar jij voor kiest is afhankelijk van wat het beste bij jou past.

Voor meer info : website bezoeken

Uitbesteden van werkzaamheden is gezond voor je werknemers

Stel nou dat ik je nu kan verklappen hoe je bedrijven beter resultaten haalt. Niet alleen het laten stijgen de verkoop, maar het verbeteren van mond-tot-mond reclame, PR, arbeidsproductiviteit en vitaliteit van de werknemers. Veel werkgevers lezen dit en denken: ‘daar heb je weer zo iemand die me wat verkopen wil’, fout! Dit artikel is niet bedoelt voor de werkgevers, maar voor de mentale gezondheid van je werknemers.

Een groot gedeelte van de Nederlandse arbeidsmarkt ondergaat een burn-out. Vaak is dit een resultaat van een te hoge werkdruk. Een te hoge werkdruk staat in de top vijf meeste klachten binnen het bedrijfsleven. En dat is niet onterecht.

Om even het biologische verhaal te vertellen: Stress wordt veroorzaakt door het stress hormoon cortisol. Dit hormoon komt vrij in stressvolle situaties en zorgt ervoor dat je lichaam beter presteert en om kan gaan met de situatie die de stres veroorzaakt. Het hormoon wordt geproduceerd in de bijnieren en een te hoge hoeveelheid van dit hormoon kan ernstige gezondheidsgevolgen met zich mee brengen. Denk hierbij aan geheugen- en concentratie problemen, een hoge bloeddruk, slaapproblemen, ziektes, veroudering en darmklachten. Dit zijn allemaal ernstige gezondheidsproblemen vanwege een te hoge werkdruk. Werkgevers hebben de verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat dit goed gebeurd en dat een goede, prettige en vooral gezonde werkdruk ontstaat. Hierdoor zijn werknemers dus productiever. Voorkom dus dat je werknemers ’s avonds nog even naar de mail kijken of toch nog even wat doen in hun vrije tijd. Als werkgever kun de je druk afnemen door gebruik te maken van een loonservice. Je maakt dan gebruik van een externe partij die werkzaamheden voor je verricht. Deze werkzaamheden staan in het teken van salarisservice en zorgen ervoor dat de werkdruk dus daalt. Hiernaast beschikken zulke bureaus over de nodige kennis en expertise en wordt het werk goed uitgevoerd.

Voor meer info : website bezoeken

Uitbesteden van werkzaamheden is gezond voor je werknemers

Stel nou dat ik je nu kan verklappen hoe je bedrijven beter resultaten haalt. Niet alleen het laten stijgen de verkoop, maar het verbeteren van mond-tot-mond reclame, PR, arbeidsproductiviteit en vitaliteit van de werknemers. Veel werkgevers lezen dit en denken: ‘daar heb je weer zo iemand die me wat verkopen wil’, fout! Dit artikel is niet bedoelt voor de werkgevers, maar voor de mentale gezondheid van je werknemers.

Een groot gedeelte van de Nederlandse arbeidsmarkt ondergaat een burn-out. Vaak is dit een resultaat van een te hoge werkdruk. Een te hoge werkdruk staat in de top vijf meeste klachten binnen het bedrijfsleven. En dat is niet onterecht.

Om even het biologische verhaal te vertellen: Stress wordt veroorzaakt door het stress hormoon cortisol. Dit hormoon komt vrij in stressvolle situaties en zorgt ervoor dat je lichaam beter presteert en om kan gaan met de situatie die de stres veroorzaakt. Het hormoon wordt geproduceerd in de bijnieren en een te hoge hoeveelheid van dit hormoon kan ernstige gezondheidsgevolgen met zich mee brengen. Denk hierbij aan geheugen- en concentratie problemen, een hoge bloeddruk, slaapproblemen, ziektes, veroudering en darmklachten. Dit zijn allemaal ernstige gezondheidsproblemen vanwege een te hoge werkdruk. Werkgevers hebben de verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat dit goed gebeurd en dat een goede, prettige en vooral gezonde werkdruk ontstaat. Hierdoor zijn werknemers dus productiever. Voorkom dus dat je werknemers ’s avonds nog even naar de mail kijken of toch nog even wat doen in hun vrije tijd. Als werkgever kun de je druk afnemen door gebruik te maken van een loonservice. Je maakt dan gebruik van een externe partij die werkzaamheden voor je verricht. Deze werkzaamheden staan in het teken van salarisservice en zorgen ervoor dat de werkdruk dus daalt. Hiernaast beschikken zulke bureaus over de nodige kennis en expertise en wordt het werk goed uitgevoerd.

Voor meer info : website bezoeken

3D geprinte prothese

Er kan weer een nieuw succesverhaal worden toegevoegd aan de mogelijkheden die de 3D printer ons heeft geboden. Er is namelijk recentelijk naar buiten gekomen dat in Turkije het leven van een zeeschildpad gered is dankzij de 3D printer. De zeeschildpad was zijn onderkaak kwijt geraakt nadat het een aanvaring had gehad met een schroef van een boot. Doordat het dier zijn onderkaak kwijt was geraakt kon het dier niet meer eten en kwam zijn leven plotseling in gevaar. Gelukkig voor het dier bedachten wetenschappers van een Turkse universiteit een uiterst creatieve oplossing. Ze waren namelijk ook op de hoogte van de vele mogelijkheden van een 3D printer. Het is de wetenschapper gelukt om met een 3D printer een prothese van titanium te produceren voor het dier. Vervolgens wisten dierenartsen, in een zo’n 2,5 uur durende operatie, met behulp van schroeven de prothese aan het hoofd van het dier te bevestigen. De zeeschildpad is nu aan het herstellen van de operatie en maakt het goed.

Het bovenstaande verhaal is natuurlijk een prachtig voorbeeld van innovaties dankzij printers. In de printwereld zijn er naast de 3D printer natuurlijk nog veel meer prachtige verbeteringen gemaakt. Denk maar is aan de stappen die er op het gebied van coding and marking gemaakt konden worden dankzij de QR code printer. De QR code heeft namelijk ook voor vele verbeteringen gezorgd. Doordat haast iedereen nu een smartphone heeft wordt het nut van QR codes steeds groter. Nadat je de code gescand hebt kun je allerlei informatie inzien. Zit je nu op de bus te wachten en vraag je jezelf af of er misschien geen storing is? Scan dan snel even de QR code en je hebt direct alle actuele reisinformatie. Wat ons betreft mogen de innovaties in de printwereld wel nog even door blijven gaan!

Voor meer info : website bezoeken