Zet een verzet strafbeschikking in

Thealternative

Heb jij een boete ontvangen voor het plegen van een misdaad en is hier geen rechter aan te pas gekomen? Dan heet dit een strafbeschikking, ook wel een OM-Afdoening genoemd. Je kunt hierbij denken aan het afleggen van boetes door de gemeente voor het verkeerd aanbieden van huisvuil, het los laten lopen van een hond waar dit niet mag of voor bijvoorbeeld wildplassen. Er zijn uiteenlopende situaties te bedenken waarin je een boete kunt krijgen zonder dit hier een rechter tussen komt. Ben jij het niet eens met de boete die je hebt gekregen? Dan kun je een verzet strafbeschikking opzetten. Hierbij heb je wel de hulp nodig van een strafrechtadvocaat. Hier wil je natuurlijk niet te veel geld aan kwijt zijn, anders kun je net zo goed meteen de boete gewoon betalen, dan ben je er soms zelfs minder geld aan kwijt. Toch heb je hulp nodig van een strafrechtadvocaat als je een verzet strafbeschikking wilt inzetten. Daarom raden wij je aan om een advocaat in te schakelen via advocaat-strafbeschikking.nl. Via deze website kun je gratis contact opnemen met een strafrechtadvocaat die jou van een persoonlijk advies kan voorzien. Je hoeft hier alleen maar het juiste formulier voor in te vullen en er wordt contact met je opgenomen. Je vult uiteraard je persoonlijke gegevens in, maar ook een korte omschrijving van de zaak waar je de verzet strafbeschikking voor wilt indienen. Uiteindelijk kies je uit een van de strafbeschikking onderwerpen. Denk aan:

  • mishandeling
  • diefstal
  • rijden onder invloed
  • oplichting
  • vernieling

Op de website van advocaat strafbeschikking kun je de hele lijst vinden waarin je een verzet strafbeschikking tegen in kunt zetten en waar je dus een strafrechtadvocaat kunt instellen. Een onafhankelijke rechter bepaalt dan of de boete wel of niet correct gegeven is. Wanneer jij vindt dat de boete niet op zijn plaats is, in de meeste gevallen omdat je het misdaad niet gepleegd hebt, dan kun je een verzet strafbeschikking indienen met behulp van je strafrechtadvocaat. Let er wel op dat je moet kunnen aantonen dat je de misdaad niet gepleegd hebt. Anders is er weinig kans dat het verzet strafbeschikking wordt doorgezet en dan heb je het dus voor niets ingediend. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Bereid je dus goed voor.

Dien je verzet strafbeschikking op tijd in

Een van de belangrijkste dingen bij het indienen van een verzet strafbeschikking is dat je dit op tijd doet. Wanneer je het verzet strafbeschikking niet op tijd hebt ingediend zal worden vastgesteld dat de persoon in kwestie inderdaad schuldig is aan het maken van het strafbare feit. Ben jij het er niet mee eens dat je een strafbeschikking hebt gekregen? Dan zul je dus op tijd een verzet strafbeschikking moeten indienen. Dit hoeft ook helemaal niet zoveel tijd in te nemen. Wanneer je de boete hebt ontvangen, en in veel gevallen zelfs daarvoor al, weet je al of je een verzet strafbeschikking wilt gaan indienen. Je bent tenslotte schuldig of niet schuldig aan het strafbare feit. In sommige gevallen is het overduidelijk dat je schuldig bent. Denk bijvoorbeeld aan openbaar dronkenschap. De agent zal in dat geval een blaastest bij je uitvoeren en daaruit wordt meteen duidelijk of je wel of niet te veel gedronken hebt. Heb je te veel gedronken? Dan wordt je schuldig bevonden aan openbaar dronkenschap en krijg je dus een boete. Tegen een dusdanige zaak heeft het in de meeste gevallen geen zin om een verzet strafbeschikking in te stellen. Wil je dit toch doen? Dan zul je met harde bewijzen moeten komen om aan te kunnen tonen dat je je hier niet schuldig aan hebt bevonden. In de meeste gevallen is dat zinloos en kan een verzet strafbeschikking er zelfs toe leiden dat je een hogere sanctie krijgt. Om dit te voorkomen kun je in zo’n geval beter geen verzet indienen. In andere gevallen kan het natuurlijk een verschillende situatie hebben. Ben je bijvoorbeeld beschuldigd gevonden aan vernieling en had je hier niets mee te maken? Dan kun je hier dus een verzet tegen indienen. Nogmaals wijzen we je er graag op dat je dit dan wel op tijd moet doen. Heb je de boete ontvangen? Neem dan direct contact op met een strafrechtadvocaat die je verder kan helpen met het indienen van een verzet.

Mogelijke opties na een verzet strafbeschikking

Heb je een verzet strafbeschikking ingediend, dan zijn er twee mogelijke situaties die kunnen optreden. De officier zal kijken naar het verzet en aan de hand daarvan bepalen of hij de zaak voorlegt aan de rechter of hij beslist om de strafbeschikking in te trekken of te wijzigen. Er zijn dus eigenlijk drie mogelijke uitkomsten die hier uit voort kunnen komen. Zowel wanneer de zaak voor de rechter verschijnt als wanneer deze gewijzigd wordt kan de boete komen te vervallen, ongewijzigd blijven of gewijzigd worden. In dit laatste geval kan de boete dus ook hoger uitvallen. Kun jij dus geen goed verzet strafbeschikking indienen? Dan kan het verstandig zijn om het er gewoon bij te laten en de boete te betalen. Anders loop je de kans dat je dus uiteindelijk een hogere boete moet betalen dan wanneer je geen verzet strafbeschikking had ingediend. Denk hier dus goed over na voordat je tot actie overgaat. Je moet echt heel zeker van jezelf zijn dat je kunt aantonen dat je het strafbare feit niet gepleegd hebt.

Voor meer info : website bezoeken