The Alternative
Image default
Woning en Tuin

Zomer in je slaapkamer

De dagen worden steeds langer, het wordt steeds later donker en steeds vroeger licht. Zoveel daglicht is goed voor het humeur, maar minder goed voor de nachtrust van de slaper die graag in een donkere slaapkamer slaapt. 

Je raam verduisteren kan op vele manieren. Om te beginnen kun je ervoor kiezen om aan de buitenkant van je ramen rolluiken te plaatsen. Als dit geen optie voor je is, dan kun je je ramen aan de binnenkant verduisteren met verduisterende raambekleding op maat.

Verduisterede raambekleding van Marasol

Marasol is een webshop, gespecialiseerd in de kwalitatief hoogwaardige raamdecoratie op maat van het Nederlandse bedrijf Verano. Marasol heeft een breed scala aan verduisterende raambekleding in haar assortiment. 

Verduisterende rolgordijnen

Om te beginnen is er het verduisterend rolgordijn. Het verduisterende rolgordijn is het meest verkochte binnenzonwering product voor in de slaapkamer. Rolgordijnen zijn er voor ieder budget en voor bijna ieder raam. Van hele smalle ramen tot kunststof draaikiepramen en hele brede raampartijen is er een rolgordijn op maat te maken.

De rolgordijnen kunnen in standaard vorm worden uitgevoerd. Hierbij is aan de bovenzijde de rol zichtbaar. Het is ook mogelijk om voor een luxe vierkante of ronde cassette te kiezen. Deze kan worden uitgevoerd in wit, technisch zilver of zwart. 

Rolgordijnen kunnen worden besteld met een ketting of met elektrische bediening. De elektrisch bediende rolgordijnen kunnen met afstandsbediening of app op je tablet of telefoon worden aangestuurd. Lui vanuit de bank, je bed of zelfs vanuit je vakantieadres.

Als je aan de zijkanten van het rolgordijn ook geen licht binnen wil laten komen, dan kun je ervoor kiezen om U profiel zijgeleiding bij te bestellen. Deze zijgeleiding wordt aan de zijkanten van de stof geplaatst, waar de stof in zal vallen. Zo wordt zoveel mogelijk licht tegengehouden.

Verduisterende plisségordijnen

Plisségordijnen met een dubbele laag stof zijn zeer geschikt om licht buiten te houden. De verduisterende honingraat plisségordijnen bestaan uit een dubbele laag stof, met daartussen een blackout laag. Licht krijgt geen kans door het doek heen te schijnen. Naast de verduisterende functie, houden deze stoffen ook veel warmte buiten op de hete dagen. Vooral de stoffen met een witte achterzijde zijn erg geschikt als extra isolatie voor je ramen.

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar voor standaard ramen en deuren, maar ook voor lichtstraten en koepels, dakramen, kunststof en aluminium draaikiepramen. Voor kozijnen waar je niet in wil boren en schroeven zijn er speciale smartfit frames. Het plissé wordt in het frame geplaatst. Het frame wordt met sterke magneten of clips bevestigd aan je kozijnen.

Plisségordijnen kunnen worden uitgevoerd met een handgreep, een koordsysteem en met elektrische bediening. Bijna ieder raam laat zich bekleden met deze mooie vorm van raambekleding.

Andere verduisterende oplossingen

Naast de rol- en plisségordijnen, kun je je ramen ook een heel eind verduisteren met verticale lamellen of jaloezieën. Bij deze vormen van raambekleding zal er echter wat meer licht naar binnen komen dan bij de plissés en rolgordijnen.

Gratis online advies en samples

Marasol is een klein bedrijf, opgericht door vader Martin en dochter Anna. Samen hebben ze de gehele website gebouwd en in beheer. Anna is het eerste aanspreekpunt van Marasol. Zij beantwoordt alle mail en telefoontjes. Ze heeft jarenlange ervaring met het online meekijken met haar klanten en ziet in een oogopslag de mogelijkheden voor bijna ieder raam.

Vind je het lastig en spannend om online je raambekleding op maat te bestellen? Neem dan even contact op met Anna en geef je wensen aan. Zij kijkt graag gratis en vrijblijvend met je mee naar wat het beste bij jouw situatie past. Als je foto’s stuurt kan ze van afstand met je meekijken.

Ook stuurt ze graag een aantal gratis staaltjes aan van de beschikbare kleuren. Hiermee kun je thuis of op locatie kijken welke stoffen, kleuren en structuren het beste bij je wensen passen.

 

https://marasol.nl/5-manieren-om-je-ramen-te-verduisteren/